În preajma Sfintelor sărbători venim cu o rețetă perfectă ca aperitiv pentru masa de Paște. Este delicioasă, bogată în nutrienți, vitamine și minerale. Interpreta Dianna Rotaru îți propune cea mai simplă rețetă pentru pateu de ficat făcut ca acasă, pe care îl va prepara cu ajutorul extractorului de nutrienți Nutribullet.
#mamasita: Doina Stratan: “Divorțul meu nu a însemnat despărțirea tatălui de copii!”
Mai sinceră ca niciodată. Designerul Doina Stratan și-a povestit istoria în noul episod #mamasita. Ne-a vorbit despre cum a reușit să mențină o relație de prieteneie cu fostul soț, cât de implicat este acesta în educația copiilor, dar cel mai important cum a reușit cu doi copii mici să-și construiască o afacere de succes.
#unicLifeHacks: Cum asortăm corect puloverele. Sfaturi despre cum le integrezi în ţinute cu stil
Puloverele sunt printre cele mai populare articole de îmbrăcăminte din garderoba unei femei în sezonul rece. Sunt disponibile într-o varietate mare de forme, materiale şi croieli, şi contribuie la realizarea unor ţinute moderne rafinate. Pentru că fac parte din categoria haine esenţiale, trebuie alese corect. În acest video vom descoperi câteva dintre recomandările specialiștilor în styling cu privire la modul de integrare a puloverelor în ținute moderne. Suntem la UNIC, locul unde găsești sute de modele, la prețuri diferite și modele variate.
Mulțumim partenerului: CENTRUL COMERCIAL UNIC – https://www.instagram.com/unic.md/
Ciocolata din Dubai: Ce conține rețeta celui mai inedit desert care a ”înnebunit” rețelele sociale
De mai multe luni, ciocolata Dubai a devenit un desert extrem de căutat pe glob, grație combinației unice de ingrediente: ciocolată topită, cataif și pastă de fistic.
Ciocolata din Dubai
Un desert ciocolatos cu fistic, ulei de cocos și aluat crocant.
Timp de preparare: 15 minute
Porții: 4
Ingrediente
Pentru stratul de ciocolată:
Ciocolată neagră: 300 g
Ciocolată cu lapte: 100 g
Ulei de cocos: 1 linguriță
Ciocolată albă: 50 g
Pentru umplutura de fistic:
Aluat gata preparat (kunafa sau similar): 150 g
Pastă de fistic: 75 g
Fistic mărunțit: 15 g
Sare (de orice tip): 1 vârf de cuțit
Mod de preparare
1. Pregătirea aluatului crocant
Taie aluatul kunafa în bucăți mici și prăjește-l într-o tigaie, la foc mic, până devine auriu (aproximativ 5 minute). Amestecă constant pentru a evita arderea. După ce este gata, transferă aluatul într-un bol și lasă-l deoparte.
2. Topirea ciocolatei cu lapte și a ciocolatei negre
Pune ciocolata cu lapte și ciocolata neagră într-un bol și topește-le la microunde, amestecând la fiecare 10 secunde. Procesul ar trebui să dureze aproximativ un minut. După ce s-au topit complet, adaugă uleiul de cocos și amestecă bine până la omogenizare. Lasă compoziția deoparte.
3. Prepararea umpluturii de fistic
Dacă pasta de fistic este prea tare, încălzește-o timp de 20 de secunde la microunde. Adaug-o peste aluatul crocant, presară un vârf de cuțit de sare și pudra de fistic (poți mărunți fisticul într-un mojar, dacă nu ai pudră gata pregătită). Amestecă bine totul.
4. Asamblarea desertului
Într-un alt bol, topește ciocolata albă folosind aceeași tehnică. Toarn-o la baza formei în care vei pune desertul. Peste stratul de ciocolată albă, adaugă amestecul de ciocolată cu lapte și ciocolată neagră, nivelând cu dosul unei linguri.
Umple fiecare formă de desert cu umplutura de fistic, apoi nivelează din nou.
5. Sigilarea desertului cu ciocolată
Toarnă restul de ciocolată cu lapte și ciocolată neagră deasupra umpluturii, netezind cu grijă. Îndepărtează excesul și pune formele în congelator pentru 2 ore.
6. Servire
Scoate batoanele de ciocolată din congelator și din forme. Servește desertul cu o cafea aromată sau un ceai fără zahăr pentru a echilibra dulceața.