Roșiile contribuie la buna funcționare a ficatului

Parfumate, delicioase și cu un gust deosebit, roșiile nu lipsesc din alimentație în sezonul estival. Roșiile sunt unele dintre cele mai sănătoase alimente, bogate în nutrienți și vitamine, ce pot fi incluse în orice dietă sănătoasă. Datorită conținutului bogat de apă și fibre și nivelului scăzut de calorii, roșiile sunt un aliment ideal în cura de slăbire.

separator

Roșiile sunt bogate în vitamina A, C, K, fibre, carbohidrați, fier, licopen, fosfor și sulf. Aceste legume conțin puține calorii, grăsimi și sare. De asemenea, roșiile sunt o sursă importantă de vitamine și minerale care protejează inima de bolile cardiovasculare. Aproximativ 150 de grame de roșii constituie o excelentă sursă de vitamina A, C, K, acid folic și potasiu.

Beta carotenul din roșii, regăsit şi în morcovi sau cartofii dulci, au o acţiune protectoare asupra pielii, în faţa acţiunii nocive a radiaţiilor UV.

Roșiile îmbunătățesc vederea

Roșiile conțin vitamina A care îți îmbunătățește vederea. Adaugă roşii în salată sau consumă-le cu brânză sau cu ulei de floarea-soarelui.

Previn bolile de inimă

Potrivit studiilor, consumul frecvent de roșii previne atacul de cord și accidental vascular cerebral. De asemenea, aceste legume reduc nivelul colesterolului.

Reduc tensiunea arterială

Bogate în vitaminele A, C și E, dar și în calciu, potasiu și licopen, roșiile ajută la micșorarea tensiunii arteriale.

Contribuie la buna funcționare a ficatului

Roșiile sunt recomandate în curele de detoxificare a ficatului. Consumă 2 roșii pe zi sau o cană de suc de roșii pentru buna funcționare a ficatului.

Întăresc oasele

Calciul și vitamina C din roșii sunt benefice pentru vindecarea oaselor. Licopenul pe care-l conțin aceste legume îmbunătățește masa osoasă, aceasta fiind o cale excelentă de prevenire a osteoporozei.

Mirosul este principalul criteriu după care să alegi o roșie sănătoasă. De asemenea, acestea nu trebuie să aibă o culoare pală sau întunecată, dar, mai degrabă, un roșu aprins.

sursa

Alex Velea despre femei, fericire și regrete
Articolul anterior
Șocant. Carne de vită fără pic de vită. Ce conținea de fapt?
Articolul următor
Alte articole interesante