Pentru rulouri:
- 1 pachet de foi pentru rulouri
Pentru umplutură:
- ½ dovleac cu coaja verde
- (circa 800 g)
- 150 g telemea de vacă (puţin sărată)
- 2-3 picături ulei aromat
- 4 linguri parmezan ras
- 30 g unt
- 1 crenguţă de cimbru
- sare şi piper
- 20 g trufă neagră
Taie dovleacul felii (cu coajă cu tot), aşază-le într-un vas termorezistent. Presarăle cu un praf de sare, stropeşte-le cu apă şi coace feliile de dovleac 25-30 de minute în cuptorul încins la 180º C.
1. Curăţă pulpa dovleacului cu ajutorul unei linguri, pune-o într-un castron şi paseaz-o.
2. Sfărâmă telemeaua de vacă şi amestec-o cu dovleacul, adaugă parmezanul ras, uleiul aromat şi frunzuliţele de cimbru tocate mărunt. Condimentează cu sare şi piper, după gust.
3. Unge fiecare foaie de aluat pe câte o parte. Suprapune câte două şi, cu ajutorul unui cornet de patiserie, pune umplutura de-a lungul unei laturi.
4. Înveleşte aluatul în jurul umpluturii, formând rulouri, închide-le la capete şi unge-le cu unt topit. Aşază-le în tavă şi coace-le 20-25 de minute în cuptorul preîncălzit la 180º C. Serveşte rulourile atât fierbinţi, cât şi călduţe. Pentru un plus de gust, poţi decora cu felii subţiri de trufe.
Sfat!
Foile pentru rulouri pot fi înlocuite cu cele obişnuite pentru plăcintă, tăiate în pătrate de dimensiunea dorită.
Reţetă preluată din „Preparate din legume”
Vino la redacția ziarului Adevărul Moldova din clădirea Kentford, pe Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 202 la etajul 6, de luni până vineri, între orele 13.00 și 16.00 și cumpără-le direct de la noi.
Pentru informaţii suplimentare:
tel. 022 84-31-80
e-mail: Chisinau@adevarul.md