Pentru salată:
- 1 macrou proaspăt (circa 500g);
- 1 lămâie;
- 6 linguri ulei de măsline extravirgin;
- 4 cartofi (medii);
- ½ ardei gras roşu;
- pătrunjel;
- mărar;
- sare şi piper.
Taie macroul fileuri şi îndepărtează-i şira spinării. Spală fileurile şi aşază-le pe o farfurie. Asezonează-le cu un amestec preparat din zeamă de lămâie, sare, piper, după gust, şi câteva frunzuliţe de pătrunjel tocat. Acoperă vasul cu folie alimentară, pune-l în frigider şi lasă fileurile să se marineze peste noapte.
1. Aşază cartofii întregi într-o oală, toarnă peste ei apă rece şi un praf de sare şi pune-i la fiert (cartofii fierţi nu trebuie să se sfărâme); scurge-i de apă şi lasă-i la răcit.
2. Spală ardeiul şi taie-l în fâşii subţiri. Curăţă cartofii de coajă şi taie-i cubuleţe. Pune peste ei ardeiul gras, sare, piper, după gust, ulei şi puţin pătrunjel tocat.
3. Scoate peştele din marinată, taie-l în bucăţele, pune-l în salata de legume. Decorează cu mărar şi serveşte.
Ştiai că…
Obiceiul de a consuma peşte crud provine din Extremul Orient? Trebuie reţinut însă faptul că procedeul marinării peştelui diferă de prepararea clasicului sushi japonez, care presupune ca acesta să fie făcut fileuri în momentul servirii.
Reţetă preluată din „Aperitive”
Vino la redacția ziarului Adevărul Moldova din clădirea Kentford, pe Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 202 la etajul 6, de luni până vineri, între orele 13.00 și 16.00 și cumpără-le direct de la noi.
Pentru informaţii suplimentare:
tel. 022 84-31-80
e-mail: Chisinau@adevarul.md