Salată-medicament din mere, morcovi și nuci

Iarna, cu atât mai mult în perioada postului, organismul are nevoie de alimente energizante și diverse, bogate în vitamine, minerale și fibre alimentare. Combinația dintre măr și morcov este foarte populară, mai ales pentru rețetele de suc, dar fi combinate pentru a prepara și o salată sățioasă, plină de vitamine. Aceste ingrediente se potrivesc ca gust, dar fac totodată și o echipă bună din punct de vedere terapeutic și nutrițional.

separator

Salata de mere, morcov și nuci este potivită pentru persoanele anemice și astenice, dar și pentru toți cei care au o dietă sănătoasă. Morcovii previn bolile intestinale, pulmonare și hepato-biliare.

Morcovul are o acțiune medicinală extrem de diversă, ajutând inclusiv în bolile infecțioase, degenerative și boli de piele. Această legumă previne îmbătrânirea prematură, combate intoxicațiile și cancerul.

Mărul are efecte diuretice, depurative și laxative, decongestionante hepatice, stimulente, calmante, anticancerigene și anti-anemice. Este indicat în alimentația persoanelor sedentare, supraponderale, demineralizate, nervoase, cu boli de stomac sau ficat. Iar nucile conțin proteine, sunt bogate în grăsimi bune care susțin sănătatea creierului și a inimii.

Miezul de nucă este foarte hrănitor și se poate adăuga în aproape orice mâncare, pentru a-i spori valoarea energetică și nutritivă.

Cum să prepari o salată de mere, morcov și nuci?

Ingrediente:

• 2 mere
• 1 morcov
• 1 mână de nuci
• 2 linguri de miere
• ¼ linguriță de pudră de scorțișoară și vanilie

Preparare

Curățați, spălați și radeți morcovul și merele pe răzătoarea mare. Adăugați miezul de nucă măcinat, mirodeniile și mierea de albine. Amestecați ușor, până la omogenizare. Puteți tăia merele cubulețe, iar morcovul ras, dacă doriți ca salata să aibă o consistență mai crocantă și nu neapărat zemoasă.

Puteți adăuga în această salată și câteva stafide sau chiar pătrunjel verde tocat mărunt. Poftă bumă!

sursa

Bărbatul din imagini este căutat de poliție. A sustras de la o casieriță 1.000 de dolari
Articolul anterior
7 celebrități care își poartă cu mândrie cicatricile
Articolul următor
Alte articole interesante