Salată verde cu ridichi și ouă fierte

Legumele și ouăle sunt o combinație perfectă în dieta sănătoasă, mai ales că primăvara ne putem bucura de primele verdețuri și legume și prepara o salată plină de vitamine și nutrienți. Salată verde cu ridichi și ouă fierte este o rețetă simplă, dar foarte binevenită în acest sezon.

separator

Conține ingrediente proaspete ce dau o savoare specială salatei, în plus este foarte versatilă, salata verde poate fi ușor înlocuită cu alte legume frunzoase pe care aveți la îndemână. Poate cu niște frunze de spanac sau, de ce nu, se poate îmbunătăți gustul și aportul nutritiv al rețetei adăugând și niște frunze proaspete de leurdă sau de păpădie, excelente pentru buna funcționare a ficatului.

Ingrediente:

1 căpățână salată verde
2 ouă fierte tari
4 – 5 ridichi roșii
2 cepe verzi
3 – 4 linguri ulei vegetal sau de măsline
sucul de la o lămâie
1 lingură rasă de zahăr, opțional
sare și piper după gust

Detalii: frunzele de salată se rup în bucăți cât să poată fi luate ușor cu furculița. Ridichile se spală bine, se zvântă și se taie felii de 4-5 mm grosime. Se omogenizează într-un castronel zeama de lămâie cu sarea, zahărul (dacă folosiți) și piper după gust. Zahărul va echilibra gusturile, obținând un echilibru între sărat-acru-dulceag. Dacă nu doriți să îl folosiți, puteți renunța complet la acesta sau îl puteți înlocui cu miere de albine, sirop de agave etc. Se adaugă acest dressing peste ingredientele din castron și se adaugă uleiul. Se amestecă pentru omogenizare și salata e gata de servit. Poftă bună!

sursa: www.lauralaurentiu.ro

O minoră de 16 ani din raionul Orhei, a fost găsită strangulată în podul casei
Articolul anterior
Atenție! Cod galben de vânt puternic, începând cu ora 18:00. Avertizările meteorologilor
Articolul următor
Alte articole interesante