Situație revoltătoare. Trei feluri de mâncare, servite copiilor într-o singură farfurie la un liceu din Capitală

Toată mâncarea (felul 1, felul 2 şi salata) este pusă într-o singură farfurie, asta pentru că nu ar fi suficienţi angajaţi care să spele vesela.

Se întâmplă la Liceului Internat Municipal cu Profil Sportiv din Capitală, iar subiectul a fost discutat la şedinţa de astăzi a Primăriei Capitalei. Potrivit șefului adjunct al Direcției municipale de educație, Andrei Pavaloi, vineri, s-au făcut verificări în cadrul instituţiei, iar directorului liceului vizat a fost sancţionat.

„În conformitate cu normele în vigoare, alimentaţia în instituţie este monitorizată de către directorul instituţiei şi Direcţia de sector. La faţa locului s-au deplasat atât responsabilii din cadrul Direcţiei Generale, cât şi din cadrul Direcţiei de sector şi prin act de constatatre s-a stabilit că la blocul alimentar lipseşte personalul necesar. Conform normelor, în instituție trebuie să activeze trei persoane, însă în prezent acolo lucrează o singură persoană. Instituția dispune de veselă, dar nu este folosită, argumentând faptul că singura bucătăreasă care lucrează acolo nu reușește să spele două rânduri de veselă. Acesta însă nu este un argument de a se oferi mâncarea în aşa mod. În continuare, procesul de alimentaţie în această instituţie va fi monitorizat”, a explicat șeful adjunct al Direcției municipale de educație.

Totodată, Andrei Pavaloi a spus că responsabilii din cadrul Direcției Educație au stabilit că în instituţia vizată, deși produsele alimentare au fost livrate conform cerințelor, acestea erau păstrate în alte condiții decât cele necesare.

Pavaloi a declarat că dacă vor mai fi depistate astfel de cazuri, conducătorii instituţiilor şi responsabilii pe alimentaţie vor fi sancţionaţi.

sursa: www.publika.md

Peste 56% dintre moldoveni nu doresc să se vaccineze împotriva Covid-19
Articolul anterior
Studiu realizat în Scoţia: Vaccinurile anti-Covid-19 reduc considerabil riscul de spitalizare
Articolul următor
Alte articole interesante