Tortul cu iaurt și piersici este răcoritor și gustos, fiind exact ceea ce trebuie în zilele calde de vară când nu vrei să pornești cuptorul, ne asigură Andreea Raicu. Este aproape ca un cheesecake doar că, în locul brânzei, se folosește iaurt.


,,Dacă priviți lista ingredientelor, ați putea spune că pregătim un mic dejun, nu-i așa? Dar acest tort este că o poveste, îmbibat în arome orientale precum șofranul, mierea, curmalele, nucile”, ne mai spune vedeta TV.

Ingrediente pentru tort rece cu iaurt și piersici:
Pentru blat:
350g nuca
15 curmale, fără samburi
2 linguri ulei de cocoș
1 lingură apă
1 praf de sare
Pentru crema:
700g iaurt grecesc
240g lapte de cocoș
5 linguri miere lichidă (sau alt îndulcitor)
½ linguriță șofran
2 piersici (sau nectarine)
4 smochine proaspete
Mod de preparare:
Mărunțește nucile într-un robot de bucătărie. Mie îmi place să le coc 10 minute, dar dacă nu vrei să dai drumul la cuptor, te înțeleg perfect.
Adaugă și restul ingredientelor pentru blat și procesează până obții o compoziție lipicioasă. Pune blatul într-o formă rotundă de 20cm, cu fundul detașabil, întinde-l cu o lingură și nivelează-l. Ține forma la frigider până pregătești crema.
Pune peste șofran 1 lingură de apă fierbinte și lasă-l la infuzat. Cu un tel, amestecă într-un bol iaurtul grecesc, laptele de cocoș și mierea. Adaugă șofranul infuzat și o piersică tăiată cubulețe. Toarnă compoziția peste blat și pune tortul în congelator pentru 2 ore.
Decorează tortul cu felii de piersică, smochine proaspete și un strop de miere.
Pont: folosește un iaurt grecesc de calitate, mai gras, pentru a evita cristalele de gheață după congelare.
sursa: www.andreearaicu.ro