Uimitor! Apa caldă cu turmeric, băută în fiecare dimineață, face minuni pentru sănătate

O femeie din Marea Britanie a decis să efectueze un experiment și a început să adauge turmeric la apa caldă băută în fiecare dimineață. În decurs de o săptămână, femeia a observat mai multe schimbări pozitive: digestia s-a îmbunătățit, pielea a devenit mai curată, iar corpul ei, mai plin de energie.

separator

Turmericul sau curcuma (șofran indian), este un condiment cu gust şi aromă deosebită, înrudit cu ghimbirul (pudra de turmeric are o culoare mai intensă), folosit mai ales în bucătăria asiatică. Rădăcina plantei Curcuma longa, din care provine turmericul, are în acelaşi timp numeroase propritetăţi folositoare pentru sănătate.

Curcuma are proprietăți puternice antiinflamatoare, antioxidante și anti-îmbătrânire. Compusul principal responsabil pentru aceste beneficii este curcumina. Datorită acesteia, apa cu turmeric este una dintre cele mai sănătoase băuturi.

Cum se prepară apa caldă cu turmeric?

Ingrediente:

-0,5 linguriță de turmeric
-1 cană de apă caldă fiartă (240 ml)

Se toarnă turmericul în pahar și se amestecă. Băutura se consumă dimineața, înainte sau după micul dejun. Puteți adăuga un vârf de piper negru la băutură, astfel încât condimentele să fie mai bine absorbite. Beți acest amestec timp de 1-2 săptămâni, apoi faceți o pauză lungă.

Este important să știi că:

1. Curcumina previne formarea cheagurilor de sânge și curăță arterele de grăsimi.

2. Îmbunătățiți digestia. Aceasta normalizează digestia, accelerează metabolismul și ajută la arderea grăsimilor.

3. Ajută ficatul să regenereze.

4. Protejează pielea de îmbătrânirea prematură.

5. Vindecă artrita, deoarece turmericul are înalte proprietăți antiinflamatoare.

6. Profilaxia cancerului. Curcumina distruge celulele atipice din sânge și contribuie astfel la eliminarea lor din organism.

Contraindicațiile apei cu turmeric: persoanele care suferă de reacții alergice și de hipersensibilitate sau se confruntă cu dureri de stomac trebuie să manifeste precauție la consumul de curcuma.

De Ziua Siguranței pe Internet, elevii, profesorii și părinţii au învățat despre violența online prin intermediul teatrului
Articolul anterior
Un român mort într-un accident de muncă în Italia, aruncat la groapa de gunoi de patroni
Articolul următor
Alte articole interesante