Află ce tip de ten ai şi cum trebuie să-l îngrijeşti!

Nu ştii ce tip de ten ai, cum şi cu ce să ţi-l îngrijeşti? Noi îţi venim în ajutor pentru a descoperi împreună în ce categorie se încadrează  tenul tău, care sunt metodele de întreţinere a lui şi ce produse cosmetice nu ar trebui să lipsească din trusa ta de machiaj.

separator

Tenul uscat

Este tipul de ten care se caracterizează printr-o piele subţire, sensibilă, cu tendinţa de cojire. Dacă te numeri printre cei cu tenul uscat încercă să foloseşti produse cu efect hidratant şi emolient. Curăţirea acestui tip de ten se face folosind laptele demachiant sau o cremă grasă, apoi ştergând pielea cu infuzie de tei, nalbă sau muşeţel. Încearcă să eviţi săpunurile, apa caldă sau apa calcaroasă, pentru că aceste modalităţi de curăţare îţi vor usca tenul şi mai tare.

Metode simple de îngrijire a tenului uscat:

  • Spălăturile cu apă de ovăz sau cu apă de tărâţe de grâu sunt un remediu bun pentru curăţarea tenului uscat.Pentru aceasta, pune o lingură de făină de ovăz sau de tărâţe de grâu într-un litru de apă rece şi spală bine tenul. După care lasă-l să se zvânteze  şi apoi aplică o cremă hidratantă;
  • Şterge zilnic tenul uscat cu un tampon îmbibat în lapte dulce;
  • Şterge tenul seara cu un tampon îmbibat în gel de Aloe Vera şi lasă să acţioneze peste noapte fără să îl îndepărtezi;
  • Pentru calmarea tenului iritat dar şi pentru vitaminizare şi hidratare, şterge pielea cu suc proaspăt de struguri albi, acrişori. Lasă să se zvânte, apoi spală cu apă călduţă în care mai adăugă puţin bicarbonat de sodiu;
  • Tamponează pielea, după demachiere, cu o loţiune preparată din 2 linguriţe de tinctură de gălbenele şi 100 ml de apă de trandafiri;
  • Pentru tenul uscat, sunt indicate băile de aburi făcute cu infuzie de muşeţel sau salvie.

Tenul normal

Acest tip de ten se caracterizează prin pielea suplă, moale, catifelată, cu pori foarte puţin vizibili şi fără exces de sebum. 

Tenul normal

se spală cu apa rece sau călduţă, fiindcă apa caldă sau fierbinte îl deshidratează. Pentru acest tip de ten este preferabil, să foloseşti apă de ploaie, apă minerală sau chiar distilată.

Metode simple de îngrijire a tenului normal:

  • Pentru curăţare foloseşte, de două ori pe săptămână, săpun cu pH neutru, iar în rest loţiuni naturale, cum ar fi, spre exemplu, sucul proaspăt de struguri albi, acrişori.
  • Fulgii de ovaz înmuiaţi în apă distilată pot constitui un agent excelent de curăţare pentru tenul normal. Aplică fulgii pe faţă, gât şi decolteu, lasă-i circa 30 de minute, apoi clăteşte pielea cu apă rece.
  • După curăţare, şterge pielea cu un tampon de vată îmbibat în infuzie de flori de tei, muşeţel sau nalbă şi aplică o cremă adecvată tipului de ten.
  • Dacă ai te

    nul normal

    ,

    ziua foloseşte o cremă hidratantă, iar seara, după demachiere, aplică numai în jurul ochilor şi gurii o cremă grasă.

Tenul gras

Este tenul cu pori dilataţi, cu exces de sebum, pe care apar frecvent puncte negre şi coşuri. Curăţă pielea cu săpun medicinal şi cu apă cât se poate de fierbinte, ca să se dizolve grăsimea.

Metode simple de îngrijire a tenului gras:

  • Amestecă două linguri de tărâţe de grâu, o lingură de mălai şi o linguriţă de bicarbonat de sodiu şi umezeşte pasta obţinută cu apă fiartă şi răcită. Freacă uşor pielea cu această pastă, după care clăteşte;
  • Prepară o pastă omogenă din făină de migdale şi apă minerală şi aplică pe ten, gât şi decolteu. Lasă să se usuce, apoi freacă uşor cu mâna, pentru a o îndepărta. Clăteşte după aceea pielea cu apă caldă. Această pastă se recomandă în special tenurilor cu pori dilataţi, predispuse la apariţia punctelor negre şi acnee;
  • După curăţare, periodic, poţi pune comprese cu infuzie sau decoct din plante medicinale. Aceste comprese le poţi lăsa pe piele circa 10 minute.
  • Şterge tenul cu suc proaspăt de struguri. Stoarce câteva boabe de struguri, îmbibă un tampon de vată în acesta şi şterge faţa, gâtul şi decolteul. Lasă să se  usuce, apoi spală cu apă caldă, în care ai adăugat puţin bicarbonat de sodiu.

Tenul mixt

Acesta este tipul de ten cel mai des întâlnit, prezentând atât zone grase, cât şi uscate. Pe obraji şi gât se găseşte, de obicei, o piele uscată, deshidratată, iar în rest, pe frunte, pe nas, pe lângă nas şi pe bărbie, o piele cu exces de sebum.

De aceea, întreţinerea acestui tip de ten se va face separat, pe zone distincte. În cele cu piele uscată se vor aplica tratamente adecvate acestui tip de ten, iar în cele cu piele grasă şi exces de sebum tratamente pentru tenul gras, enumerate mai sus.

  • Metodă foarte interesantă, destinată tenurilor mature, este următoarea: fă băi de aburi în care adaugă 10 picături de ulei de muşeţel, 2 picături de ulei de lavandă şi 2 linguriţe de ulei de măsline. Efectele sunt remarcabile după prima aplicare.

Pielea de pe corp se îngrijeşte la fel ca şi tenul. Ce face bine tenului, face bine şi pielii  întregului corp. Când faci baie în cadă, adaugă în apă un săculeţ sau un ciorap cu tărâţe de grâu. Vei avea o piele catifelată şi plină de prospeţime.

Fii mereu frumoasă şi ai grijă de tenul tău!

Text: Cristina Mihalachi

 

Ce a pățit o tânără care și-a dizolvat acidul hialuronic din buze

Amy Giovanni avea buze foarte pline datorită injecțiilor cu filler, dar atunci când lichidul a început să migreze, a luat decizia de a-l dizolva. Spera că acest lucru ar rezolva problema, dar lucrurile nu au mers așa cum era de așteptat, iar gura ei a ajuns să arate extrem de umflată și vânătă, scrie Daily Star.

Într-un videoclip viral, care a strâns mai mult de 110.000 de vizualizări, Amy le-a oferit utilizatorilor rețelelor de socializare o privire de aproape asupra buzelor sale. Clipul prezintă gura ei înainte de a-și dizolva filler-ul și rezultatele ulterioare.

Dezvăluind coșmarul estetic, ea a scris: „Ziua unu – dizolvarea fillerului meu de 8 ml”. Apoi, le-a arătat fanilor o serie de poze și videoclipuri realizate în zilele de după procedura de dizolvare. La început, buzele ei erau incredibil de umflate, dar apoi au început să apară vânătăi.

Într-un videoclip de follow-up, Amy a prezentat cum arătau buzele ei a doua zi. Petele negre și albastre din jurul gurii i-au făcut pe spectatori să spună că arăta ca și cum ar avea o „mustață” sau că păreau necrotice (ca ale unui cadavru).

Ea a descris vânătăile ca fiind „10/10” și a explicat că procesul de dizolvare a fost inconfortabil, deoarece „înțepătura acului a fost neplăcută”. Cu toate acestea, a confirmat că nu au durut la fel de mult ca injecțiile de umplere.

Ea a adăugat: „S-au umflat mult și au apărut vânătăi, dar nu aș spune că a fost dureros”.

Clipul de pe TikTok, postat sub numele de utilizator @amy.giovannini, i-a șocat pe utilizatorii rețelelor de socializare cu acest proces.

@amy.giovannini Dissolving my 8ml migrated filler 🙈The sun got the better of me today 🥵 #dissolvingfiller #lips #fyp #foryou #trending #foryoupage ♬ What Was I Made For? [From The Motion Picture "Barbie"] – Billie Eilish

Sursa: Daily Star

Este bine ca părul să fie murdar sau curat, înainte de vopsire? Află de la un specialist care este recomandarea

Pentru a veni în întâmpinarea tuturor femeilor care își pun aceasta întrebare, un specialist a fost extrem de clar în YouTube-ul său, în ceea ce privește această situație.

Cum este cel mai bine să faceți atunci când vreți să vopsiți parul. Mitul părului murdar înainte de a aplica vopseaua, este bun sau nu?

Nu vă spălați părul înainte de a-l vopsi, pentru că această o acumulare de uleiuri și produse de coafat, vă pot proteja scalpul de iritația ce poate apărea din cauza substanțelor chimice. Totuși, țineți cont că părul nu trebuie să fie murdar. De preferat ar fi, conform specialiștilor, să fie nespălat de 1 – 2 zile.

Dacă este proaspăt spălat, nu ajută în procesul de vopsire pentru că este mai alunecos și neted, ceea ce poate face dificilă vopsirea.

“Oare e bine să mă spăl înainte să mă vopsesc sau nu? Mitul general este cumva că e bine să nu te speli pe cap când te vopsești. Este parțial adevărat. Vreau să facem un pic de curățenie că să înțelegeți ce și cum glandele seboree secretă sebum. Acesta se distribuie atât pe firul de păr, cât și la nivelul pielii capului. Rolul lui este pe de o parte de a lubrifia fibra capilară, pe de cealaltă parte, de a menține un microclimat sănătos la nivelul pielii capului.

Dacă au trecut 2 zile și ai puțin sebum acolo, este în regula, să te vopsești. Dacă a trecut o săptămână sau mai mult, nu este în regula să te vopsești. De ce? Pentru că dacă este prea mult sebum, acesta va împiedica procesul corect de vopsire. Eu recomand că atunci când te vopsești, în special când faci blonduri, să nu stai o săptămână nespălată pe cap, pentru că oricum nu contează.

Real, contează și nu atât de mult pentru cap, pentru pielea capului, cât pentru firul de păr. Dacă este prea încărcat și puneți produse de colorare, produsele de colorare nu vor reuși să funcționeze așa cum trebuie. Deci rugămintea mea este să lași 1- 2 zile după ce te-ai spălat pe cap, înainte să îți vopsești rădăcina, dar nu mai mult. Nu ai nevoie de mai mult.

Ai nevoie de 1 sau 2 zile, pentru acest strat de protecție la nivelul pielii capului”, a specificat Sorin Stratulat.

Specialistul a precizat că inclusiv produsele de vopsire a părului au evoluat foarte mult și nici nu se mai simt că au fost aplicate pe podoaba capilară. Practic, acest mit cumva dispare în zilele noastre pentru că în trecut, într-adevăr, erau situații când unele persoane aveau usturimi la nivelul scalpului.

Totuși, este important de ținut cont atunci când vă vopsiți, dar părul este plin de produse de styling. Daca sunteți în această situație, părul trebuie spălat înainte.

“Deci îngrijirea este o etapă firească și înainte să colorezi părul. Repet 1- 2 zile, puteți fără niciun fel de problemă să stați, dar dacă ați abuzat de produse sau dacă aveți un exces foarte mare de sebum, atunci sfatul meu este să curățați și după aceea să vopsiți. După ce ați colorat părul, este foarte important ce urmează. Să adaptați rutina de îngrijire la noile nevoi ale părului vostru.” a spus specialistul.

Ce nu trebuie să faci după ce ți-ai vopsit părul. Îngrijirea parului vopsit

Regula numărul unu. Primul lucru pe care nu trebuie să îl faci după ce ți-ai vopsit părul, este să nu îl speli în următoarele 48 de ore. Trebuie neapărat să acordați părului acel timp pentru a capta cu adevărat acea culoare, mai ales dacă v-ați deschis părul. Nu contează nivelul de deschidere.

Regula numărul doi. Este necesar să folosiți un șampon pentru păr colorat, potrivit pentru culoarea pe care ați obținut-o. În comerț există multe șampoane care sunt speciale pentru părul proaspăt vopsit, care îl vor ajuta să își mențină reflexul destul de vibrant, până la următoarea colorare. Acest lucru se vede cel mai bine la blonde sau roșcate.

Regula numărul trei. Atunci când faceți clătirea părului, încercați să nu folosiți apa fierbinte, ci puțin mai rece. Acest proces va face să închidă repede cuticula firului de păr și vopseaua nu se pierde cu ușurință. 

Regula numărul patru. Nu lăsați rădăcinile nevopsite pentru o perioadă îndelungată de timp. Este o regulă clară în special recomandată de specialiști, mai ales dacă vorbim despre blonde. Aceea de a se vopsi la 3 săptămâni. În tot acest proces nu trebuie decât să vopsiți rădăcina părului și nu includeți și lungimea.

Regula numărul cinci. Ultimul sfat ar fi să nu exagerați cu utilizarea ustensilelor pentru coafarea parului, in special feonul si periile pe bază de căldură. 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.

sursa

Buzele cât mai mari. De ce și le doresc femeile?

Pentru femei, o gură  frumoasă și  voluptoasă este semnul frumuseții și tinereții. Cum se ajunge la buzele cât mai mari, la exagerări,  explică chirurgul plastician Alina Mîtcan, de la Spitalul Zetta.

Tinerele sunt dispuse să cheltuiască sume mari pntru a fi Barbie Girl.

Vedetele de cinema, din showbiz, care apar cu fețele  proaspete, veșnic tinere, schimbate, uneori exagerate, devin un model de urmat mai ales pentru tinere. Mai mult, pentru foarte multe femei, mai ales cele foarte tinere, mesajul ascuns din spatele acestor chipuri  „ perfecte ” este cel care spune că succesul în viață vine dacă devin o copie a acestora.

Cel mai recent succes de public, cu filmul Barbie vine să întărească și mai mult credința că a intra în anumite standarde de frumusețe  așa  cum sunte cele Barbie asigură  rapid succesul. De aici, până la exagerări și pierderea contactul cu realitatea, este doar un pas.

Invitată în Adevărul Live, dr. Alina Mîtcan, medic specialist Chirurgie Plastică, Estetică şi Microchirurgie reconstructivă, Spitalul Zetta explică:

„Sunt tinere dispuse să cheltuiască sume mari de bani pentru a fi o Barbie Girl. Este foarte important să înțelegem că prin chirurgia estetică nu ne dorim să creăm copiile altor persoane. Noi, medicii ne concentrăm pe ceea ce are nevoie pacienta și cum putem să evidențiem trăsăturile naturale, frumoase. Eu discut cu pacienta, aflu de la ea care îi sunt nevoile și ajustez acolo unde vârstă își pune amprenta”.

Cum ajung femeile să își dorească buzele cât mai mari?

Studii în atropologia corpului  femeii evidențiază că buzele pline au fost mereu asociate cu tinerețea, atractivitatea sexuală pentru bărbați,  fiind un indicator biologic despre sănătatea și fertilitatea femeii.

Azi, adăugăm la aceste aspecte și stima de sine ridicată pe care femeile o susțin  prin proceduri  minim invazive, precum augumentarea buzelor cu Acid Hyaluronic.

Dar cum se ajunge la exagerări? Medicul specialist în chirurgie plastică are o explicație foarte simplă dar de care pacientele trebuie să țină cont. „ După prima injectare cu acid, apare o nouă imagine a buzelor, cea pe care și-a dorit-o pacienta. Dar aceasta ajunge să se obișnuiască foarte repede cu noul ei aspect, cu volumizarea buzelor și are impresia că acidul a dispărut mult prea repede. Și atunci revine în cabinet pentru o nouă injectare. Ceea ce îi spun eu și este important să se cunoască. Particule de acidul hyaluronic rămân în țesut chiar și după 2 ani de la injectare. Așa că  tot adăugând,  adăugând se ajunge la mărirea volumului, chiar la exagerări. La acest aspect, la unele paciente se adaugă și dorința lor de a fi sexy”.

Dr. Alina Mîtcan subliniază că se poate obține și  în realitate buzele și sprâncenele tip Barbie, dar atenționează că  acestea nu se potrivesc tuturor. Pot există paciente care să aibă un chip pe care să se așeze forma, volumul sprâncenelor și buzelor, dar ele  nu sunt pentru toată lumea.

Medicul oferă exemplul unei paciente care a venit de curând în cabinetul său și care își dorea transformări.

„ Sunt tinere care au acest ideal in  viață.  Să arate ca  păpușa Barbie. Sunt obsedate de imaginea lor. Recent, la Spitalul Zetta a venit la mine, o tânără de 18 ani care își dorea proceduri cu botox și acid hyaluronic și o operație de blefaroplastie superioară.  Toate acestea în condițiile în care ea arăta perfect. I-am spus că poate mama ei are nevoie, de unele proceduri și că în cazul fetei nici nu poate să fie vorba.” arată dr. Mîtcan pentru Adevărul Live.

Medicul specialist avertizează că tot în rândul fetelor tinere este prezent curentul de a avea o talie tip Barbie. Pentru acestea, curele de slăbire nu sunt de ajuns. În SUA, fetele cer medicilor să le scoată două coaste pentru a obține subțirimea lui Barbie.

Dr. Alina Mîtcan avertizează că aceasta este o operație extrem de periculoasă,  pentru că cele două coaste au un rol esențial în protejarea organelor interne, precum ficatul, pancreasul. Nu se poate ca cineva să trăiască fără ele, iar în viața reală,  din punct de vedere anatomic, cineva cu un trup ca cel al păpușii Barbie nici nu ar putea ca cinve să se țină pe picioare.

sursa: www.adevarul.ro

Află ce tip de ten ai şi cum trebuie să-l îngrijeşti!
Articolul anterior
Află ce tip de ten ai şi cum trebuie să-l îngrijeşti!
Articolul următor