Apa termală, preferată de Coco Chanel!

De ceva timp, cosmetica pe bază de apă termală a ajuns şi pe rafturile farmaciilor din Moldova.

separator

Ca să-ţi dai seama despre efectele curative ale apelor din inima munţilor Alpi, medicul dermatolog Ina Lozovoi, îţi va face o incursiune în istoria unui produs apreciat încă de romani.

Prima înregistrare a efectului curativ a apelor termale a fost găsit în biblioteca din Verona, un caz de vindecare a plăgilor unui locotenent al armatei romane.

Acesta se scăldase în apele unui izvor de la poalele muntelui Chamrousse chiar în inima munţilor Alpi din Franţa. În zilele noastre în acel loc se află o staţiune SPA cu apă termală izotonică.

În anii 20 ai secolului trecut această staţiune era preferată de beaumond-ul de atunci: Coco Chanel, Maurice Chevalier, Colette, Mistengett sunt doar câteva nume célèbre, care au descoperit secretul apei termale.

Care este secretul apelor termale?

Este un ingredient unic ce împrospătează şi hidratează. Aceste ape au influenţă benefică asupra pielii. Folosite pe termen lung, îmbunătăţesc condiţia tenului. Apa termală poate fi utilizată pentru toate tipurile de ten, îndeosebi este excelentă pentru tenurile sensibile reactive.

Se foloseşte pentru îngrijirea zilnică a pielii după demachiere, după ras, pentru fixarea machiajului, în călătorii, după un efort sportiv (înot, tenis, fitnes), în timpul verii, pentru răcorire,  pe plajă sau la piscine.

Cum se utilizeaza apa termală?

În fiecare seară şi dimineaţa, după demachierea tenului, se aplică pe ten, prin pulverizarea unui strat fin de la 10-15 cm distanţă. Se aşteaptă 30 de secunde şi apoi excesul se îndepărtează prin tamponare foarte fină cu un disc demachiant. Mineralele şi oligoelementele aderă la suprafaţa pielii şi formează o peliculă protectoare.

Dermocosmeticele sunt cele mai bune după cosmeticele bio, pentru că sunt preparate mai curat decât cosmeticele de supermarket. Sunt elaborate cu specialiştii dermatologi, după studii riguroase.

Apa termală pură nu este folosită doar în industria cosmetică. La staţiunile cu apă termală vin persoane cu diverse afecţiuni, de la cele ale aparatului cardiovascular, afecţiuni articulare (balneologie) până la cele respiratorii, în special, având componenţă alergică (rinita, astm).

 

Andreea Marin-Bănică: “ Frumuseţea vine din interiorul tău”
Articolul anterior
10 rochii de mireasă pentru o nuntă de vară!
Articolul următor
Alte articole interesante