Argila
este un miracol al pământului, care îţi face bine atât în interior, cât şi în exterior. Este o sursă bogată în minerale, cu acţiune regeneratoare şi antiseptică. Este adevărat, încearcă dimineaţa un pahar cu argilă şi nu vei regreta!Este un bun natural folosit încă din Antichitate. În Egipt, argila se utiliza pentru îngrijirea rănilor. Chiar Hipocrate, părintele medicinei, îi lăuda calităţile deosebite.
Se foloseşte în tratamente cosmetice datorită proprietăţilor degresante şi dezinfectante, inclusiv este un bun remineralizant cu acţiune antitoxică.
Estompează imperfecţiunile tenului acneic
Acneea şi cuperoza sunt numai câteva dintre problemele pielii ce pot fi tratate cu ajutorul argilei. De asemenea, acest lut este folosit şi pentru atenuarea ridurilor şi pentru revitalizarea epidermei.
Aplicarea corectă a măştii
Înainte de aplicarea măştii, tenul trebuie curăţat foarte bine, dar şi cu mare blândeţe. Amestecă praful de argilă cu diferite sucuri de fructe, iaurt, lapte, miere de albine, ulei de măsline sau gălbenuş de ou, în funcţie de tipul de ten. Se aplică pe faţă repede, deoarece pasta obţinută se întăreşte într-un interval scurt de timp, şi se lasă să acţioneze. Efectul va fi întotdeauna surprinzător de plăcut.
Cum să foloseşti corect argila
– Alege o argilă sub formă de pudră pentru a fi dozată mai uşor.
– Nu o lăsa prea mult pe piele. De cum începe să se usuce, îndepărteaz-o cu o cremă sau cu suc de lămâie diluat în apă calduţă.
– Arunc-o imediat după folosire. Nu refolosi benzile împregnate cu argilă, pentru că pot conţine toxine.
– După fiecare aplicare, curăţă pielea cu un lapte demachiant calmant.
Reţeta de detoxifiere 100% bio
Timp de 20 de zile, seara, amestecă o lingură rasă cu argilă verde pudră, într-un pahar cu apă. Dimineaţa pe stomacul gol, bea această apă fără a înghiţi ce a rămas pe fundul paharului. După această cură, tenul va deveni mai luminos, pielea mai netedă, iar tranzitul intestinal se va regla. În timpul acestei cure nu se consumă grăsimi animale şi alcool.
Tratamentul cu argilă nu trebuie urmat în timpul ciclului menstrual şi nu este indicată persoanelor care suferă de constipaţie severă sau hernie. Este important ca argila să nu fie preparată în vase de metal, plastic sau teflon, ci doar în recipiente de porţelan, lemn sau sticlă.
Folosind regulat cura cu argilă, veţi scăpa de riduri şi obrazul se va catifela.
Împachetările cu argilă au efecte benefice în lupta cu celulita, dar şi a retenţiei de fluide. Mai sunt indicate de asemenea, pentru remodelarea corpului, eliminarea grăsimilor şi atenuarea vergeturilor.
Argila poate avea mai multe culori: albă, roz, albastră, roşie, galbenă sau verde. În funcţie de culoare, argila are diferite întrebuinţări:
- Argila albă este indicată pentru îngrijirea tenului sensibil sau alergic. Favorizează eliminarea toxinelor, calmează pielea şi ajuta la depigmentarea tenului, reducând petele şi pistruii.
- Argila roz calmează iritaţiile şi maschează roşeaţa tenului sensibil şi cuperozic. Hidratează şi îmbunătăţeşte circulaţia sangvină fără să agreseze tenul.
- Argila albastră este puternic hidratantă. Ajută la reducerea ridurilor fine în timp şi îl curăţă de coşuri.
- Argila roşie este folosită pentru îngrijirea tuturor tipurilor de ten. Stimulează circulaţia sangvină şi ajută la păstrarea tenului neted şi strălucitor.
- Argila galbenă ajută la estomparea ridurilor fine şi la regenerarea tenului.
- Argila verde este recomandată, în special, pentru tenul gras şi combinat, deoarece reglează glandele seboree.
Nu ezita să foloseşti acest pământ magic, vei fi uimită de rezultatele obţinute atât pe plan intern, cât şi extern.
Text: Victoria Sănduță