Câțiva pași pentru a repara părul degradat

Toate femeile își doresc un păr frumos și mătăsos! Însă, din cauza folosirii uscătorul de păr, a plăcii de îndreptat, expunerea la soare, perierea zilnică, acesta degradează foarte mult. Vestea bună este că poți ameliora lucrurile și îi poți oferi podoabei capilare din nou strălucirea pierdută. Nu te aștepta la minuni peste noapte, e nevoie de timp și de adoptarea unei rutine de îngrijire constantă pentru a repara părul degradat.

separator

1. Protejează-ți părul împotriva expunerii la soare
De fiecare dată când te expui la soare, folosești o cremă cu protecție solară pentru piele, nu-i așa? De ce părul ar face o excepție de la acest tratament? Specialiștii afirmă că, unul dintre principalii factori care duc la degradarea părului și la decolorarea acestuia este expunerea la soare. Cu toate că suntem mai expuși în timpul verii, nu uita că soarele strălucește- chiar dacă nu cu aceeași intensitate- tot anul, așa că folosirea unui spray care să te protejeze de razele UV, este mai mult decât necesară. De asemenea, aplicarea unui tratament menit să îți hidrateze părul în profunzime este un alt lucru pe care hairstylistii îl recomandă după câteva zile de stat la  plajă.

2. Spune adio uscătorului de păr
Și nu doar lui, ci oricărui instrument care presupune utilizarea căldurii direct pe păr. Încearcă să îți usuci părul în mod natural și să stai departe de placă sau ondulator, măcar pentru o perioadă. Dacă nu reușești însă să îți stilizezi părul fără ajutorul lor, atunci folosește înainte de a le folosi un balsam de tipul leave-in’ și un spray cu protecție termică. Acestea îți vor proteja părul și vor diminua riscul ca acesta să se degradeze.

3. Folosește un tratament cu uleiuri calde
Nu numai că un asemenea tratament îți va lăsa părul hidratat și plin de strălucire, dar este și extrem de ușor și de rapid de realizat. Înainte de ați spăla părul, pregătește-ți o mască din ulei de cocos, argan și măsline. Încălzește cele trei uleiuri și aplică-le pe părul uscat. Lasă masca să acționeze timp de două ore și înfășoară-ți părul într-un prosop cald. Repetă procedeul o dată pe săptămâna, și vei observa o îmbunătățire semnificativă a părului.

4. Aplică balsam și mască după fiecare spălare
Simpla șamponare nu este suficientă, așa că, din rutina de îngrijire a părului nu trebuie să lipsească folosirea balsamului și a unei mășți. Însă, trebuie să alegi cu grijă produsele folosite și să te asiguri că nu conțin materiale sintetice precum sulfați, silicon sau parabeni. Alege-le doar pe cele naturale și care sunt destinate special problemelor cu care părul tău se confruntă. Așa că, dacă ai părul vopsit, optează pentru o mască dedicată părului decolorat, dacă te confrunți cu căderea părului, mizează pe produse create pentru această problema.Consultă-te cu hairstylistul tău pentru a găsi produsele cele mai potrivite pentru textura și lungimea părului tău.

5. Tundă-te periodic
Dacă nu ești încă pregătită să faci o schimbare radicală și să adopți o tunsoare bob sau pixie ( trebuie însă să știi că sunt în trend în acest sezon), atunci tăierea vârfurilor reprezintă opțiunea perfectă pentru a scăpa de părul degradat și pentru a obține un aspect sănătos. Încearcă să te tunzi la fiecare șase-opt săptămâni, și nu numai că vei scăpa de vârfurile despicate, dar vei stimula și creșterea mult mai rapidă a părului. Totodată, vei observa că părul tău va căpăta volum și va fi mult mai ușor de stilizat. Așa că, noi îți recomandăm să îți faci o programare la hairstylistul tău cât mai repede!

Ai grijă de frumusețea ta!

Sursa

Cum să trasezi conturul buzelor ca să obții mai mult volum. Află acest truc util!
Articolul anterior
Un moldovean a decedat în Irlanda. Rudele cer ajutor!
Articolul următor
Alte articole interesante