Cum să îți cureți fața, în funcție de tipul de ten pe care îl ai

Atunci când alegi produsele de îngrijire, este important să ții cont de tipul de ten pe care îl ai. Un ten uscat are nevoie de ingrediente care să îl hidrateze, precum uleiuri, ceramide, pe când un ten gras are nevoie de produse care să conțină acid salicilic sau hidroxiacizi. Iată care sunt recomandările dermatologilor atunci când vine vorba de curățarea feței, în funcție de tipul de ten.

separator
Tenul gras

Dacă ai tenul gras sau cu tendințe de îngrășare, atunci alege fie o spumă fie un gel de curățare care să conțină alfa hidroxiacizi (AHA), acid salicilic (BHA), niacinamide sau cărbune. Denumirile nu sunt tocmai prietenoase, însă este esențial să înveți să citești ingredientele produselor pe care le cumperi pentru a-i acorda tenului tău îngrijirea de care are nevoie.

AHA și BHA reușesc să exfolieze pielea, să îndepărteze celulele moarte de la suprafața pielii, să deblocheze porii și să reducă punctele negre. De asemenea, calmează iritațiile și estompează chiar și petele pigmentare. Niacinamidele îmbunătățesc aspectul porilor dilatați, cu care cele mai multe persoane care au un ten gras se confruntă, iar partea bună e că reușesc în același timp și să estompeze ridurile fine.

Dermatologii recomandă produsele sub formă de spumă, datorită capacității lor de a curăța în profunzime, fără însă să îndepărteze și uleiurile naturale pe care pielea le produce. Cantitatea pe care trebuie să o folosești variază în funcție de textura produsului folosit. Dacă alegi un gel, atunci o cantitate de mărimea a două alune este suficientă. Dacă optezi pentru o spumă, o singură pulverizare este suficientă. Înainte de a-ți spăla fața, asigură-te că te-ai demachiat. Cel mai indicat produs pentru tenul gras este apa micelară.

Tenul uscat

Tenul uscat necesită o îngrijire specială, iar dacă nu folosești produsele adecvate, poți agrava problemele cu care se confruntă. Dacă, după ce îți speli fața, îți simți pielea uscată, atunci, acesta este un semn că ar trebui să schimbi produsele pe care le folosești. Dermatologii recomandă ca pentru acest tip de ten să folosești produse care nu conțin alcool, parabeni sau parfum. De asemenea, sunt câteva ingrediente esențiale pe care produsele de curățare ar trebui să le conțină: acid lactic, ceramide, ulei de migdale sau lapte de ovăz.

Deși sunt practice, și ușor de folosit mai ales când călătorești, șervețelele demachiante ar trebui evitate fiindcă conțin alcool și parfum, ce îți pot irita și usca și mai tare tenul sensibil. Așa că alege un gel de curățare, pe care să îl masezi ușor pe față, prin mișcări blânde. Un alt aspect important de care trebuie să ții cont este temperatura apei pe care o folosești. Ai grijă să nu fie fierbinte, fiindcă nu va face altceva decât să îți usuce și mai tare tenul.

Tenul mixt

Dacă ai tenul mixt, atunci ai nevoie de un produs echilibrat, care să fie potrivit atât zonei uscate, cât și celei grase ( zona T și bărbie). În primul rând, ar trebui să te ferești de produsele prea puternice, care curăță în profunzime tenul, fiindcă vor îndepărta și uleiurile naturale, benefice ale pielii. Ingredientele pe care gelul de curățare ar trebui să le conțină sunt aloe vera, AHA, ulei din arbore de ceai sau bakuchiol.

De asemenea, o metodă eficientă de a-ți curăța tenul este să folosești un scrub exfoliant de două ori pe săptămână. După fiecare spălare, aplică un toner fără alcool, care nu numai că va înlătura toate celulele moarte și murdăria, dar îți și va diminua porii. Sfatul dermatologilor este să aplici o cantitate mai mare de gel de curățare pe zonele grase ale tenului și să insiști prin mișcări circulare, și doar să masezi zonele uscate cu restul de produs rămas.

Două avioane s-au ciocnit în zbor deasupra Australiei. Nu există supraviețuitori
Articolul anterior
Valentin Uzun, într-o ședință foto emoționantă alături de soție și copii! Foto
Articolul următor
Alte articole interesante