Gata de vară cu cea mai puternică „Armă” –DefencExtra 80+, SPF de la PRESENSA

Cremele cu factor de protecție solară sunt din ce în ce mai performante și promit protecție cât mai adecvată tipului de piele. Deși sunt nelipsite deja de mulți ani din gentuțele doamnelor, există un șir de mituri și neclarități despre cremele de protecție solară, pe care ar trebui să le cunoașteți.

separator

Pentru a înțelege exact cum acționează acest produs trebuie să ne lămurim cu dilema UVA – UVB. Aceste tipuri de raze au o acțiune negativă asupra pielii. Razele UVA sunt prezente întotdeauna în atmosferă, indiferent de anotimp, fie că afară este însorit, fie că este înnorat. Razele UVA sunt atât de puternice încât pot penetra îmbrăcămintea și chiar și ochelarii de soare. Spre deosebire de UVA, UVB nu au aceeași putere pe parcursul anului. Ele sunt mai intense pe parcursul lunilor de vară, dar este important să te protejezi de razele UVB pe tot parcursul anului. Atât razele UVA, cât și cele UVB sunt responsabile de îmbătrânirea prematură a pielii, dar și de apariția unor boli de piele, cancere etc.Medicul dermatolog-cosmetolog Ecaterina Lica ne explică care sunt 12 dintre cele mai răspândite mituri despre cremele de protecție solară.

  1. Crema de protecție solară este necesară doar vara

Mulți consideră că produsele pentru protecție solară sunt necesare doar atunci când ne bronzăm. Unii sunt de părere că atunci când afară este înnorat nu avem nevoie de cremă de protecție solară. Este o greșeală. Aceste produse trebuie folosite în fiecare zi pe toate porțiunile de piele expuse la soare.

  1. Cremele de protecție împiedică organismul să absoarbă vitamina D

Deși e parțial adevărat, acest lucru nu trebuie să ne împiedice să folosim creme de protecție. Specialiștii spun că este suficient ca pielea să   fie expusă la soare între 5 și 30 de minute în fiecare zi, pentru a primi doza zilnică necesară de vitamina D.

  1. Cremele cu protecție solară ne afectează sănătatea

 Mitul acesta se bazează pe un studiu mai vechi referitor la oxybenzonă, unul dintre ingredientele active din astfel de creme. În acel studiu, șoarecii de laborator expuși la oxybenzonă au suferit efecte secundare. Totuși, un raport publicat ulterior în “Arhivele Dermatologiei” a arătat că nivelul oxybenzonei folosită în studiul respectiv fusese foarte mare și că astfel de efecte nu ar putea apărea la oameni, datorită cantității folosite în creme.

  1. Persoanele cu pielea închisă la culoare nu au nevoie de protecție solară

 Unele persoane cred că cei care au mai multă melanină în piele nu au nevoie de protecție, pentru că melanina acționează ca un dispersor al razelor UVB, protejând împotriva arsurilor. Acest lucru este adevărat, însă nu trebuie să uităm de razele UVA, care nu sunt blocate de melanina din piele. De altfel, chiar dacă au această protecție naturală, persoanele cu pielea închisă la culoare nu sunt ferite de cancerul de piele. 

  1. Solarul crează o bază protectoare pentru bronz

 Este destul de întâlnită teoria potrivit căreia, înainte de a te expune la soare trebuie să mergi câteva ședințe la solar, pentru a obține un bronz rapid, pregătitor. Fals și periculos. La solar sunt folosite concentrații de UVA mai mari, tocmai pentru a obține un bronz rapid. Acest bronz nu va proteja corpul de arsurile provocate de radiațiile UVB.

  1. Produsele de make-up sunt suficiente pentru a proteja fața

Chiar dacă fondul de ten conține un factor de protecție, de obicei nu este suficient și nu poate fi un înlocuitor pentru cremă. Cel mai bine este să folosiți o bază cu factor mare de protecție și produsele de make-up ca un strat adițional care protejează pielea împotriva radiațiilor.

  1. Putem să nu ne ascundem de razele solare dacă am folosit o cremă cu factor de protecție 

De fapt, cremele nu ne asigură o protecție completă, de aceea ar fi indicat să acoperim părțile expuse la soare, iar pe cap să purtăm o pălărie sau o șapcă.

  1. Nu te bronzezi, dacă te dai cu cremă de protecție 

Bronzul este răspunsul natural al pielii la expunerea la radiații. Este felul în care pielea se protejează singură. Cremele de protecție solară protejează împotriva radiațiilor UVA și UVB dar nu fac asta în mod complet, astfel că și organismului îi revine o parte importantă din treabă. De aceea, chiar și dacă aplicăm creme de protecție solară de mai multe ori pe zi, tot vom avea pielea bronzată după expunerea la soare.

  1. Toate cremele cu factor de protecție solară sunt la fel 

Există mitul precum că toate produsele de protecție solară au acceși compoziție. Însă, există două categorii de produse de protecție solară:chimice și fizice. Primele sunt absorbite în piele și acționează ca un filtru, dar permit razelor ultraviolete să pătrundă în piele. Aceste produse necesită 20-30 de minute pentru a deveni active. Înseamnă că trebuie aplicate înainte de a ieși din casă. Celelalte produse de protecție solară creează o barieră fizică reală pe piele, astfel încât să nu permită penetrarea razelor ultraviolete. De obicei, ele conțin fie oxid de zinc, fie dioxid de titan. Este important să folosim o cremă ce conține întreg spectrul. Un alt aspect important este factorul de protecție (SPF). Organizația americană Food and Drug Administration (FDA) recomandă folosirea permanentă (chiar și în zilele înnorate) a unei crème cu factor de protecție de minim 15. 

  1. O singură aplicare pe zi a cremei cu factor de protecție este suficientă

În realitate, produsele de protecție solară își pierd eficiența destul de repede. Este necesar de folosit crema cu factor de protecție la fiecare 2-4 ore.

  1. Crema cu factor de protecție este rezistentă la apă 

Din păcate, se exagerează cu această proprietate. Nicio cremă nu vă poate oferi o rezistență de 100% la apă. De aceea este necesar să reaplicăm crema de fiecare data când ieșim din apă, sau când transpirăm.

  1. Cremele cu factor de protecție sdolară nu au termen de valabilitate 

Fals. Ingredientele active își pierd cu timpul proprietățile și ne lasă pielea fără protecție. Din fericire, avem la îndemână cele mai eficiente produse care ne protejează de razele solare. Iar una dintre cele mai bune arme este crema DefencExtra 80+ SPF de la PRESENSA, care poate fi găsită la Clinica Doctor Lica.DefencExtra 80 cu filtre avansate UVA / UVB, protejează  pielea un timp îndelungat. Datorită texturii sale, se absoarbe ușor în piele și nu lasă urme alb. Este  potrivit pentru toate tipurile de piele, inclusiv cea sensibilă. Conține  extract de aloe vera, extract de mușețel, sunkariba MTA (factor de protecție de ultimă generație), acid hialuronic. EXTRACTUL DE ALOE VERA – Are o acțiune de hidratare a pielii. Aloe Vera are proprietăți de regenerare celulară și de stimulare a creșterii fibrelor care sunt responsabile pentru elasticitatea pielii. O altă proprietate importantă este acțiunea sa antiinflamatoare. EXTRACTUL DE MUȘEȚEL – Are  proprietate antiinflamatoare importantă, asigurând un efect calmant, după aplicare. De asemenea, este un antiseptic și antioxidant ce luptă împotriva îmbătrânirii premature a pielii. SUNKARIBA MTA – Cel mai recent descoperit produs de protecție solară, generație care oferă o protecție eficientă și de durată împotriva daunelor cauzate de razele UVB / UVA. HIALURONAT DE SODIU – Datorită greutății sale moleculare mici, ajunge profund în dermă pentru a se combina cu ea, menține și atrage apa. Această cremă profesională cu cel mai înalt factor de protecție 3 in 1, este recomandată și de dermatologii spanioli. Aceasta oferă: protecție, hidratare și regenerare. Textura lejera se absoarbe ușor în piele și nu lasă urme albe, de asemenea previne îmbătrânirea prematură, apariția cuperozei și a pigmentării, și este potrivită pentru toate tipurile de piele, inclusiv cea sensibilă.SFATURI PENTRU APLICAREA CORECTĂ ȘI EFICIENTĂ A CREMEI DE PROTECȚIE SOLARĂ

Aplicați protecția solară cu cel puțin 20 de minute înainte de expunerea la soare pentru a permite o absorbție și o protecție maximă. Acordați mai multă atenție celor mai sensibile zone, cum ar fi urechile, nasul, umerii, pieptul și gâtul. Nu neglijați zonele greu accesibile sau ușor de uitat, cum ar fi urechile și picioarele sau partea superioară a spatelui. Reaplicați protecția solară la fiecare 4 ore. Aplicați-o mai des după înot, transpirație sau uscare cu prosopul. Încercați să evitați soarele între orele 11 și 15 în timpul lunilor de vară sau în timpul vacanțelor în țările tropicale. Dacă luați medicamente, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului, deoarece unele medicamente pot sensibiliza pielea expusă la lumina soarelui. Expunerea îndelungată la soare poate pune în pericol sănătatea dumneavoastră.

Ce a pățit o tânără care și-a dizolvat acidul hialuronic din buze

Amy Giovanni avea buze foarte pline datorită injecțiilor cu filler, dar atunci când lichidul a început să migreze, a luat decizia de a-l dizolva. Spera că acest lucru ar rezolva problema, dar lucrurile nu au mers așa cum era de așteptat, iar gura ei a ajuns să arate extrem de umflată și vânătă, scrie Daily Star.

Într-un videoclip viral, care a strâns mai mult de 110.000 de vizualizări, Amy le-a oferit utilizatorilor rețelelor de socializare o privire de aproape asupra buzelor sale. Clipul prezintă gura ei înainte de a-și dizolva filler-ul și rezultatele ulterioare.

Dezvăluind coșmarul estetic, ea a scris: „Ziua unu – dizolvarea fillerului meu de 8 ml”. Apoi, le-a arătat fanilor o serie de poze și videoclipuri realizate în zilele de după procedura de dizolvare. La început, buzele ei erau incredibil de umflate, dar apoi au început să apară vânătăi.

Într-un videoclip de follow-up, Amy a prezentat cum arătau buzele ei a doua zi. Petele negre și albastre din jurul gurii i-au făcut pe spectatori să spună că arăta ca și cum ar avea o „mustață” sau că păreau necrotice (ca ale unui cadavru).

Ea a descris vânătăile ca fiind „10/10” și a explicat că procesul de dizolvare a fost inconfortabil, deoarece „înțepătura acului a fost neplăcută”. Cu toate acestea, a confirmat că nu au durut la fel de mult ca injecțiile de umplere.

Ea a adăugat: „S-au umflat mult și au apărut vânătăi, dar nu aș spune că a fost dureros”.

Clipul de pe TikTok, postat sub numele de utilizator @amy.giovannini, i-a șocat pe utilizatorii rețelelor de socializare cu acest proces.

@amy.giovannini Dissolving my 8ml migrated filler 🙈The sun got the better of me today 🥵 #dissolvingfiller #lips #fyp #foryou #trending #foryoupage ♬ What Was I Made For? [From The Motion Picture "Barbie"] – Billie Eilish

Sursa: Daily Star

Este bine ca părul să fie murdar sau curat, înainte de vopsire? Află de la un specialist care este recomandarea

Pentru a veni în întâmpinarea tuturor femeilor care își pun aceasta întrebare, un specialist a fost extrem de clar în YouTube-ul său, în ceea ce privește această situație.

Cum este cel mai bine să faceți atunci când vreți să vopsiți parul. Mitul părului murdar înainte de a aplica vopseaua, este bun sau nu?

Nu vă spălați părul înainte de a-l vopsi, pentru că această o acumulare de uleiuri și produse de coafat, vă pot proteja scalpul de iritația ce poate apărea din cauza substanțelor chimice. Totuși, țineți cont că părul nu trebuie să fie murdar. De preferat ar fi, conform specialiștilor, să fie nespălat de 1 – 2 zile.

Dacă este proaspăt spălat, nu ajută în procesul de vopsire pentru că este mai alunecos și neted, ceea ce poate face dificilă vopsirea.

“Oare e bine să mă spăl înainte să mă vopsesc sau nu? Mitul general este cumva că e bine să nu te speli pe cap când te vopsești. Este parțial adevărat. Vreau să facem un pic de curățenie că să înțelegeți ce și cum glandele seboree secretă sebum. Acesta se distribuie atât pe firul de păr, cât și la nivelul pielii capului. Rolul lui este pe de o parte de a lubrifia fibra capilară, pe de cealaltă parte, de a menține un microclimat sănătos la nivelul pielii capului.

Dacă au trecut 2 zile și ai puțin sebum acolo, este în regula, să te vopsești. Dacă a trecut o săptămână sau mai mult, nu este în regula să te vopsești. De ce? Pentru că dacă este prea mult sebum, acesta va împiedica procesul corect de vopsire. Eu recomand că atunci când te vopsești, în special când faci blonduri, să nu stai o săptămână nespălată pe cap, pentru că oricum nu contează.

Real, contează și nu atât de mult pentru cap, pentru pielea capului, cât pentru firul de păr. Dacă este prea încărcat și puneți produse de colorare, produsele de colorare nu vor reuși să funcționeze așa cum trebuie. Deci rugămintea mea este să lași 1- 2 zile după ce te-ai spălat pe cap, înainte să îți vopsești rădăcina, dar nu mai mult. Nu ai nevoie de mai mult.

Ai nevoie de 1 sau 2 zile, pentru acest strat de protecție la nivelul pielii capului”, a specificat Sorin Stratulat.

Specialistul a precizat că inclusiv produsele de vopsire a părului au evoluat foarte mult și nici nu se mai simt că au fost aplicate pe podoaba capilară. Practic, acest mit cumva dispare în zilele noastre pentru că în trecut, într-adevăr, erau situații când unele persoane aveau usturimi la nivelul scalpului.

Totuși, este important de ținut cont atunci când vă vopsiți, dar părul este plin de produse de styling. Daca sunteți în această situație, părul trebuie spălat înainte.

“Deci îngrijirea este o etapă firească și înainte să colorezi părul. Repet 1- 2 zile, puteți fără niciun fel de problemă să stați, dar dacă ați abuzat de produse sau dacă aveți un exces foarte mare de sebum, atunci sfatul meu este să curățați și după aceea să vopsiți. După ce ați colorat părul, este foarte important ce urmează. Să adaptați rutina de îngrijire la noile nevoi ale părului vostru.” a spus specialistul.

Ce nu trebuie să faci după ce ți-ai vopsit părul. Îngrijirea parului vopsit

Regula numărul unu. Primul lucru pe care nu trebuie să îl faci după ce ți-ai vopsit părul, este să nu îl speli în următoarele 48 de ore. Trebuie neapărat să acordați părului acel timp pentru a capta cu adevărat acea culoare, mai ales dacă v-ați deschis părul. Nu contează nivelul de deschidere.

Regula numărul doi. Este necesar să folosiți un șampon pentru păr colorat, potrivit pentru culoarea pe care ați obținut-o. În comerț există multe șampoane care sunt speciale pentru părul proaspăt vopsit, care îl vor ajuta să își mențină reflexul destul de vibrant, până la următoarea colorare. Acest lucru se vede cel mai bine la blonde sau roșcate.

Regula numărul trei. Atunci când faceți clătirea părului, încercați să nu folosiți apa fierbinte, ci puțin mai rece. Acest proces va face să închidă repede cuticula firului de păr și vopseaua nu se pierde cu ușurință. 

Regula numărul patru. Nu lăsați rădăcinile nevopsite pentru o perioadă îndelungată de timp. Este o regulă clară în special recomandată de specialiști, mai ales dacă vorbim despre blonde. Aceea de a se vopsi la 3 săptămâni. În tot acest proces nu trebuie decât să vopsiți rădăcina părului și nu includeți și lungimea.

Regula numărul cinci. Ultimul sfat ar fi să nu exagerați cu utilizarea ustensilelor pentru coafarea parului, in special feonul si periile pe bază de căldură. 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.

sursa

Buzele cât mai mari. De ce și le doresc femeile?

Pentru femei, o gură  frumoasă și  voluptoasă este semnul frumuseții și tinereții. Cum se ajunge la buzele cât mai mari, la exagerări,  explică chirurgul plastician Alina Mîtcan, de la Spitalul Zetta.

Tinerele sunt dispuse să cheltuiască sume mari pntru a fi Barbie Girl.

Vedetele de cinema, din showbiz, care apar cu fețele  proaspete, veșnic tinere, schimbate, uneori exagerate, devin un model de urmat mai ales pentru tinere. Mai mult, pentru foarte multe femei, mai ales cele foarte tinere, mesajul ascuns din spatele acestor chipuri  „ perfecte ” este cel care spune că succesul în viață vine dacă devin o copie a acestora.

Cel mai recent succes de public, cu filmul Barbie vine să întărească și mai mult credința că a intra în anumite standarde de frumusețe  așa  cum sunte cele Barbie asigură  rapid succesul. De aici, până la exagerări și pierderea contactul cu realitatea, este doar un pas.

Invitată în Adevărul Live, dr. Alina Mîtcan, medic specialist Chirurgie Plastică, Estetică şi Microchirurgie reconstructivă, Spitalul Zetta explică:

„Sunt tinere dispuse să cheltuiască sume mari de bani pentru a fi o Barbie Girl. Este foarte important să înțelegem că prin chirurgia estetică nu ne dorim să creăm copiile altor persoane. Noi, medicii ne concentrăm pe ceea ce are nevoie pacienta și cum putem să evidențiem trăsăturile naturale, frumoase. Eu discut cu pacienta, aflu de la ea care îi sunt nevoile și ajustez acolo unde vârstă își pune amprenta”.

Cum ajung femeile să își dorească buzele cât mai mari?

Studii în atropologia corpului  femeii evidențiază că buzele pline au fost mereu asociate cu tinerețea, atractivitatea sexuală pentru bărbați,  fiind un indicator biologic despre sănătatea și fertilitatea femeii.

Azi, adăugăm la aceste aspecte și stima de sine ridicată pe care femeile o susțin  prin proceduri  minim invazive, precum augumentarea buzelor cu Acid Hyaluronic.

Dar cum se ajunge la exagerări? Medicul specialist în chirurgie plastică are o explicație foarte simplă dar de care pacientele trebuie să țină cont. „ După prima injectare cu acid, apare o nouă imagine a buzelor, cea pe care și-a dorit-o pacienta. Dar aceasta ajunge să se obișnuiască foarte repede cu noul ei aspect, cu volumizarea buzelor și are impresia că acidul a dispărut mult prea repede. Și atunci revine în cabinet pentru o nouă injectare. Ceea ce îi spun eu și este important să se cunoască. Particule de acidul hyaluronic rămân în țesut chiar și după 2 ani de la injectare. Așa că  tot adăugând,  adăugând se ajunge la mărirea volumului, chiar la exagerări. La acest aspect, la unele paciente se adaugă și dorința lor de a fi sexy”.

Dr. Alina Mîtcan subliniază că se poate obține și  în realitate buzele și sprâncenele tip Barbie, dar atenționează că  acestea nu se potrivesc tuturor. Pot există paciente care să aibă un chip pe care să se așeze forma, volumul sprâncenelor și buzelor, dar ele  nu sunt pentru toată lumea.

Medicul oferă exemplul unei paciente care a venit de curând în cabinetul său și care își dorea transformări.

„ Sunt tinere care au acest ideal in  viață.  Să arate ca  păpușa Barbie. Sunt obsedate de imaginea lor. Recent, la Spitalul Zetta a venit la mine, o tânără de 18 ani care își dorea proceduri cu botox și acid hyaluronic și o operație de blefaroplastie superioară.  Toate acestea în condițiile în care ea arăta perfect. I-am spus că poate mama ei are nevoie, de unele proceduri și că în cazul fetei nici nu poate să fie vorba.” arată dr. Mîtcan pentru Adevărul Live.

Medicul specialist avertizează că tot în rândul fetelor tinere este prezent curentul de a avea o talie tip Barbie. Pentru acestea, curele de slăbire nu sunt de ajuns. În SUA, fetele cer medicilor să le scoată două coaste pentru a obține subțirimea lui Barbie.

Dr. Alina Mîtcan avertizează că aceasta este o operație extrem de periculoasă,  pentru că cele două coaste au un rol esențial în protejarea organelor interne, precum ficatul, pancreasul. Nu se poate ca cineva să trăiască fără ele, iar în viața reală,  din punct de vedere anatomic, cineva cu un trup ca cel al păpușii Barbie nici nu ar putea ca cinve să se țină pe picioare.

sursa: www.adevarul.ro

Partenerii noștri
Author Doctor Lica Salon
Adresa: Bd. Ștefan cel Mare 184
Tel.: (022) 23 53 25/ (079) 753 153/( 076) 798 877
Facebook: https://www.facebook.com/doctorlica
Descoperă ofertele Farmacia Familiei pentru luna mai!
Articolul anterior
O fetiță de 9 ani, diagnosticată cu tumoare intratoracică, a fost operată cu succes de către medicii moldoveni
Articolul următor