Sfaturi de frumusețe! Cum să menții aspectul tânăr al pielii de pe gât

De cele mai multe ori, pielea de pe gât îți poate trăda vârsta, dacă nu îi acorzi aceeași importanță pe care o acorzi și tenului tău. Pentru a preveni aspectul de piele ridată și lăsată pe gât, poți face câteva lucruri eficiente.

separator
Foloseste loțiune de plajă și pe gâtAr trebui să știi că este la fel de important să aplici o asemenea cremă cu factor de protecție împotriva radiațiilor UV și pe gât. Specialiștii susțin că o cantitate de cremă de dimensiunea unei boabe de fasole este suficientă pentru suprafața gâtului. Acest lucru este valabil și pentru ten.

Acoperă-l atunci când îl expui pentru o perioadă îndelungată la soare
Dacă porți o pălărie supradimensionată sau un sal din mătase atunci când te expui pentru o perioadă îndelungată la radiațiile UV nu numai că te protejezi de arsurile solare, însă menții și aspectul tânăr al pielii, prevenind apariția petelor închise la culoare și îmbătrânirea prematură cauzată de radiațiile solare.

Hidratează pielea de pe gât așa cum o hidratezi pe cea de pe față
Așa cum aplici zilnic pe față o cremă hidratantă dimineața, dar și seara, ar trebui să aplici și pe gât. Totodată, și măștile hidratante. Folosește creme pe bază de retinol, o formă a vitaminei A care stimulează regenerarea celulară ce este încetinită odată cu trecerea anilor.Dormi pe spate
Postura de dormit pe spate îți protejează gâtul. Dacă obișnuiești să dormi stând pe burtă, pielea de pe față și cea de pe gât este presată de greutate și apariția ridurilor este favorizată. Pentru a preveni apariția ridurilor pe gât, dar și pe față, este ideal să te obișnuiești să adormi stând pe spate. Dacă nu reușești însă să faci asta, înlocuiește măcar față de perna pe care o folosești cu una din mătase sau satin.

Folosește mai rar telefonul
Medicii dermatologi susțin că folosirea excesivă a telefoanelor inteligente determină îmbătrânirea prematură a pielii de pe gât. Ridurile orizontale se formează pe gât din cauza menținerii capului într-o postură nefirească atunci când privim în jos, către ecranul telefonului mobil.Masca anti-aging pentru pielea de pe gât
Prepara o masca acasă, care să redea fermitatea pielii de pe gât, pe care o poți folosi și pe ten. Pentru a prepara această masca minune:

  • Albușul de la un ou
  • o lingură de miere

Bate albușul de ou cu o furculiță și adaugă apoi lingura de miere, amestecând într-o singură direcție. Aplică masca pe pielea de pe gât, dar și pe fața, după ce ai curățat pielea în prealabil, cu apă călduță. Lasă masca să acționeze până când se usucă complet, apoi îndeparteaz-o folosind apa din belșug, iar la final hidratează pielea cu o cremă de zi.

Sursa

O mașină de poliție a fost implicată într-un accident rutier în centrul Capitalei
Articolul anterior
O tânără stabilită în Anglia povestește despre greutățile cu care se confruntă în această țară
Articolul următor
Alte articole interesante