6 lucruri să le eviţi dacă ai părul subţire

Nu orice truc de frumuseţe şi îngrijire a părului este potrivit dacă ai părul subţire şi fragil. Experţii în frumuseţe îţi sugerează ce anume să eviţi:

separator
par-subtire-680x420

1.   Să nu-ţi tunzi părul

O tunsoare elegantă, chic, poate schimba look-ul și minimiza aspectul de păr subţire şi rar. Jill Crosby, stilist celebru, spune că tăietura crează linie cu greutate, fiind un indicator vizual de volum – exact ceea de ce ai nevoie, iluzie de adâncime. În cazul părului subţire sunt indicate tunsorile la aceeaşi lungime, cum ar fi bob, bobul în scări, scurt sau mediu.

2.  Să-ţi colorezi părul în nuanţe întunecate

 Culoarea oferă o schimbare estetică și emoțională, poate adăuga de asemenea dimensiune și volum. Însă, expertul nu recomandă părul într-o singură nuanţă şi nu sugerează colorarea acestuia în nuanţe întunecate, dacă este fin şi rar, întrucât poate să accentueze problema. Dacă ai nuanţa pielii potrivită, evită culorile închise ale părului. Vopseşte şuviţele de dedesubt în nuanţe mai închise decât cele de deasupra.

3.  Să foloseşti instrumentele la o temperatură ridicată

Pentru a proteja părul trebuie să reduci temperatura instrumentelor de styling, la o treime faţă de ceea ce ai folosi în mod normal, cât ar suporta să atingă pielea. Utilizează, de asemenea, produse cosmetice de  protecție termică.

4.  Să foloseşti şampon pentru volum

Şamponul şi balsamul pentru volum nu sunt atât de importante în acest caz precum un produs de styling care să adauge efect lift, un mousse, cremă sau loţiune. Acestea vor adăuga rigiditate, textură şi dimensiune părului fin.

5.   Să foloseşti pe părul ud pieptene cu dinţii deşi

După şamponare, foloseşte un pieptene cu dinţii rari, apoi adaugă spuma pentru volum. Pieptenele cu dinţii rari nu rupe firele ude de păr.

6.   Piaptănă părul înainte de a face duş

Părul uscat este mai puternic, mai rezistent, iar riscul ca acesta să se rupa este mult mai mic înainte de duş, decât atunci când ai umezit părul cu aburi.

Dragoste la minus 24 sau la plus 26 de grade Celsius!
Articolul anterior
Cele mai rele și cele mai bune femei în funcție de zodie!
Articolul următor