6 trucuri de îngrijire a pielii uscate

Vă confruntaţi cu problema pielii uscate?„Disconfort”, „mâncărime”, „piele sensibilă” sunt cuvintele ce vă vin în minte? Pielea devine uscată nu doar pe timp de iarnă. Vă puteţi confrunta cu această problemă anul împrejur! Există câteva trucuri care vă vor ajuta să amelioraţi aspectul pielii uscate şi să reduceţi disconfortul produs de aceasta.

separator

Uneori am senzaţia că, indiferent de ce aş face, atunci când mă privesc în oglindă, tenul pare mult mai uscat şi mai îmbătrânit decât este în realitate. La drept vorbind, o piele uscată presupune nu doar un aspect neplăcut, dar şi o senzaţie dezagreabilă. Nu sunt sigură dacă pielea uscată este mai problematică decât cea grasă sau viceversa. În general, persoanele cu pielea uscată au mai puţine erupţii şi coşuri, spre deosebire de persoanele cu piele grasă. Dar pielea uscată este cea care îmbătrâneşte mai repede. Persoanele cu piele grasă arată mai tinere, dar, din păcate sunt mult mai predispuse la erupţii cutanate şi coşuri. Cunoaşteţi bine expresia: este mai bine acolo unde nu suntem noi. Această expresie se potriveşte de minune când vine vorba de tipurile de piele.

Piele uscată – sfatul 1: Spune „Nu” apei fierbinţi

Recunosc că nu este nimic mai plăcut decât o baie sau un duş fierbinte, plin de aburi. Dar, în timp ce restul corpului este în plin răsfăţ, pielea mea suferă enorm din cauza căldurii. Apa fierbinte elimină grăsimile naturale ale corpului care acţionează ca o barieră de protecţie pentru piele. Această barieră este extrem de importantă, întrucât ea reţine nivelul necesar de umezeală care permite pielii să rămână mereu hidratată, fină şi catifelată. Dacă este posibil, optaţi pentru un duş uşor călduţ, în defavoarea unui duş fierbinte. Şi, în timp ce tuturor ne place să zăbovim în cadă, este mult mai bine să petrecem acolo cât mai puţin timp posibil, pentru a evita uscarea pielii. Limitaţi-vă la maximum 5 – 10 minute. Când ieşiţi din baie, ştergeţi-vă uşor cu un prosop, fără a fricţiona pielea, şi aplicaţi imediat pe faţă şi corp produse hidratante.

Piele uscată – sfatul 2: Delicateţe

În cazul pielii uscate, e necesar să acordăm prioritate curăţării fine şi delicate. Nu exageraţi cu exfolierea pielii, fapt ce poate provoca subţierea acesteia.

Este necesar să utilizaţi produse de curăţare cu acţiune delicată. Orice produse cu miros sau conţinut strident poate avea ca rezultat uscarea şi iritarea pielii. Optaţi pentru un produs de curăţare pe bază de ingrediente naturale, precum  Aloe Vera, care va calma şi catifela pielea. În fine, nu uitaţi să clătiţi bine pielea. Înlăturaţi orice reziduuri de săpun şi produse de curăţat de pe corp, dar mai ales de pe faţă. Lăsate să acţioneze, aceste produse pot provoca uscarea şi mâncărimi de piele.

Piele uscată – sfatul 3: Protecţia este primordială

Am abordat în detaliu importanţa produselor de protecţie solară pentru faţă şi corp. Razele UVA şi UVB nu doar ne ard pielea, dar şi contribuie la îmbătrânirea prematură a acesteia. Semnele îmbătrânirii nu sunt deloc plăcute şi includ riduri fine şi adânci, pigmentare, aspect aspru şi uscat al pielii. Da, uscat! Este necesar să aplicăm produse protectoare anul împrejur, nu doar în timpul verii. Trebuie să utilizăm un produs hidratant protector, cu un larg spectru de protecţie solară, pentru ameliorarea aspectului de uscăciune a pielii.

Piele uscată – sfatul 4: Doar pentru bărbaţi

Acest sfat este valabil pentru toţi bărbaţii care se confruntă cu pielea uscată. Bărbieritul este în măsură să vă irite pielea. De fiecare dată când treceţi aparatul de ras pe piele, înlăturaţi nu doar părul nedorit, dar şi stratul de sebum. Este important să vă bărbieriţi în timpul sau imediat după baie. Astfel, părul de pe faţă va fi mult mai fin şi elastic, fapt ce în ultimă instanţă va face bărbieritul mai uşor. Aveţi grijă ca lama de ras să fie destul de ascuţită, pentru a evita iritarea. Aplicaţi mereu o cremă sau un gel de ras, de preferinţă cu proprietăţi hidratante. Evitaţi loţiunile şi produsele tonice pe bază de alcool, dat fiind că acestea contribuie la uscarea pielii. Optaţi pentru un tonic de faţă, acesta fiind o alternativă mai sănătoasă faţă de produsele aftershave.

Piele uscată – sfatul 5: Hidratare, hidratare, hidratare

Dacă aveţi pielea uscată, care vă creează disconfort, hidratarea este foarte importantă. Aplicaţi produse de hidratare imediat după baie, pe pielea încă umedă. Aveţi grijă să utilizaţi un produs de zi ce conţine FPS şi un produs de îngrijire în timpul nopţii nutritiv şi bogat în componente hrănitoare. O cremă hidratantă pentru zona din jurul ochilor este perfectă pentru îngrijirea delicată a pielii din această zonă. Pentru corp optaţi pentru o loţiune sau un gel care va ameliora aspectul de uscăciune a pielii şi va reduce senzaţia de mâncărime a acesteia. Acestea pot fi folosite pe întreaga suprafaţă a corpului: picioare, braţe, spate, mâini. Dacă aveţi pielea mâinilor uscată, aveţi grijă să aplicaţi o loţiune eficientă de mâini şi de corp, după fiecare spălare a mâinilor. Evaporarea apei din piele poate accelera deshidratarea acesteia. O cremă sau loţiune hidratantă eficientă este, într-adevăr, cea mai bună protecţie împotriva pielii uscate.

Piele uscată – sfatul 6: Menţinerea hidratării

După ce am vorbit despre importanţa hidratării externe, este timpul să vorbim şi despre hidratarea internă. Consumul de apă de-a lungul zilei asigură hidratarea organismului şi a pielii. Eu prefer să beau ceai verde cât e ziua de lungă. Uneori încerc să-mi bat propriul record, prin calcularea ceştilor de ceai pe care le pot bea timp de o zi! Deci, consumaţi cât mai multe lichide!

***

Pielea uscată poate prezenta o adevărată problemă. Unii se confruntă cu ea în fiecare zi. Pe alţii îi afectează doar sezonier, devenind evidentă în timpul sezonului rece. Indiferent de situaţie, putem aplica aceste sfaturi simple pentru a ameliora starea pielii. Sunt convinsă că există multe alte sfaturi de combatere a pielii uscate, iată de ce vă invit să le împărtăşiţi pe ale voastre.

Text scris de expertul în frumuseţe, Jacquie Carter, Director al Departamentului de Nutriţie în cadrul Herbalife. Descoperiţi gama de produse HerbalifeSKIN.

Greșeala frecventă care duce la apariția ridurilor

Greșelile legate de modul în care dormim pot provoca apariția ridurilor. Un expert împărtășește cea mai bună poziție anti-îmbătrânire pe care trebuie să o adoptăm atunci când dormim, scrie dcmedical.ro.

Somnul de frumusețe, real

Somnul de frumusețe este un concept foarte real, potrivit experților, care au dezvăluit acum cea mai bună poziție de somn pentru a preveni formarea ridurilor pe față. Toți știm importanța unui somn odihnitor. Dar știați că acesta poate afecta și sănătatea pielii?

Pe măsură ce îmbătrânim, pielea noastră devine mai subțire, mai puțin elastică și mai fragilă. În timp ce îmbătrânirea este o parte naturală a vieții, liniile fine și ridurile sunt o preocupare majoră pentru mulți. Dar se pare că somnul de frumusețe poate ajuta cu adevărat.

Potrivit Fundației pentru Somn, somnul insuficient poate slăbi sistemul imunitar, ceea ce poate afecta calitatea și rezistența colagenului. Și experții susțin că anumite poziții de somn pot agrava situația și pot stimula semnele vizibile ale îmbătrânirii.

Cine este mai expus la a dezvolta riduri

Rebecca Swain de la Winstons Beds a explicat că lenjeria de pat și pernele pot contribui la apariția prematură a ridurilor.

„Când pielea se freacă de perne sau lenjeria de pat în timpul nopții, poate provoca apariția prematură a ridurilor și liniilor, în special în jurul ochilor și gurii. Din fericire, schimbările simple în rutina de noapte pot preveni îmbătrânirea prematură, inclusiv dormitul pe spate în loc de burtă sau lateral”, a explicat Rebecca Swain, potrivit Mirror.

Cea mai rea poziție pentru frumusețe

Potrivit Rebeccăi, dormitul cu fața în jos este considerat „cea mai proastă poziție” de către experți. Acest lucru este din cauza faptului că a avea întreaga față apăsată într-o pernă poate duce la schimbări „cronice” ale pielii, contribuind la apariția excesivă a ridurilor.

Dormitul pe lateral nu este mult mai bun. Acesta întărește ridurile verticale precum cele de pe frunte care pot fi dificil de redus odată formate.

Care este cea mai bună poziție pentru a preveni apariția ridurilor

Prin urmare, cea mai bună poziție pentru „o piele prelungită și tânără” este pe spate. Acest lucru vine după ce Neil Stanley, autorul cărții „How To Sleep Well”, a dezvăluit că poziția cea mai comună pentru adulți în timpul somnului este poziția fetală, pe o parte cu genunchii strânși, cu 41% dintre adulți adormind în această poziție.

Cu toate acestea, el a fost de acord că dormitul pe spate este de fapt „poziția ideală” deoarece poate reduce presiunea asupra mușchilor și articulațiilor – cu condiția să nu aveți probleme de apnee în somn sau sforăit. A remarcat, de asemenea, că dormitul pe burtă oferă foarte puține beneficii.

„Încercați să nu dormiți pe burtă, este cea mai proastă poziție pentru odihnă profundă. Dacă dormiți pe o parte, puneți o pernă între picioare, deoarece aceasta aliniază șoldurile astfel încât să fie mai puțin probabil să fiți deranjați de durerile de spate.

Încurajez pacienții să învețe să doarmă pe spate, cu o pernă sub genunchi. Există mai puțină tensiune asupra corpului, nu vă zvârcoliți și nu îmbătrâniți pielea, iar cremele de noapte sunt absorbite și funcționează mai bine”, a explicat consilierul pentru somn Sammy Margo.

Inovație și calitate: Viorica Cosmetic, Laureată a 15 Premii în Competițiile Internaționale din 2023

Cu o prezență remarcabilă la cele mai prestigioase concursuri internaționale din industria beauty, Viorica Cosmetic a obținut peste 15 premii în anul 2023. Afirmându-se în competiția acerbă a produselor de îngrijire a pielii, producătorul autohton a adus acasă distincții impresionante precum „Best Organic Skincare Product”, „World Quality”, „Best Natural Beauty Product”, „Best New Body Care Product” și „Best New Natural Face Product”.

Printre cele mai notabile distincții se numără cele două premii obținute de crema de corp cu 10% unt de canabis la Global Green Beauty Awards din Londra, unde a fost onorată cu titlul de „Gold Winner” în categoriile „Cel mai bun produs din cânepă” și „Cel mai bun produs nou pentru îngrijirea corpului”. De asemenea, crema de mâini cu 15% unt de canabis a primit distincția „Silver Winner” la categoria „Cel mai bun produs din cânepă”, consolidând poziția Viorica Cosmetic în topul inovației în îngrijirea pielii.

Șamponul și masca hidratantă pentru păr uscat și deshidratat au fost laureate la concursul Monde Selection International Quality Institute Since 1961 – 2023 din Belgia, la categoria „Calitate Mondială”. Această recunoaștere subliniază angajamentul companiei Viorica Cosmetic pentru calitate și inovație în industria de îngrijire a părului.

Serul anticădere pentru scalp a primit titlul de „Gold Winner” în nominația „Cel mai bun produs natural pentru păr” la concursul Global Green Beauty Awards 2023 din Marea Britanie. 

O altă mențiune remarcabilă este crema contur ochi Anti-Age, desemnată Smart Product în raportul anual CosmoTrends din Italia, o distincție prestigioasă care evidențiază inovația și eficacitatea produselor Viorica Cosmetic. Această cremă a fost aleasă din cele peste 400 de companii participante din întreaga lume, confirmând standardele ridicate impuse de companie.

Viorica Cosmetic se remarcă și la Global Green Beauty Awards 2023 din Marea Britanie, unde serul Elixir Vitis Vinifera Anti-Age a obținut nominația „Cel mai bun produs natural Beauty”.

Spuma purificatoare și crema de corp rejuvenantă au fost distinse la categoria „Natural & Organic”, crema revitalizantă contur ochi a fost premiată la categoria „Cel mai bun produs organic pentru ochi”, iar crema-gel hidratantă SPF20 a fost onorată cu titlul „Highly commended” la categoria „Cel mai bun produs organic de îngrijire a pielii” la Global Green Beauty Awards 2023 din Marea Britanie. 

Secretul celor 15 premii obține de Viorica Cosmetic rezidă în abordarea inovatoare și în utilizarea de ingrediente de cea mai înaltă calitate, obținute de pe propria eco-plantație „Viopark”. Aici, zeci de specii de plante sunt cultivate pentru a servi drept materie primă pentru produsele cosmetice marca Viorica.

Compania beneficiază, de asemenea, de contribuția unei echipe științifice formate din biologi, fitochimiști și dermatologi, care gestionează toate etapele de creare a produselor Viorica Cosmetic.

Un aspect remarcabil este dezvoltarea și patentarea complexului antioxidant, Viephenol, obținut din semințe de struguri, cu o acțiune antioxidantă de 50 de ori mai puternică decât vitamina C și de 20 de ori mai eficientă decât vitamina E. 

Cu peste 1300 de ingrediente dăunătoare interzise în Uniunea Europeană, Viorica Cosmetic depășește standardele de siguranță, renunțând benevol la alte 600+ componente permise, dar considerate nesigure pentru sănătatea pielii. Această abordare responsabilă subliniază angajamentul ferm al companiei față de sănătatea și bunăstarea consumatorilor săi.

Cu o prezență în peste 10 țări, inclusiv în Elveția, Estonia, Letonia, Lituania, România, Canada, Senegal și Taiwan, Viorica Cosmetic a devenit un brand căutat la nivel mondial, oferind produse inovatoare și de încredere în domeniul îngrijirii pielii. 

#sfatuldefrumusete: Scapă de pete pigmentare și riduri – introdu retinoizii în rutina ta zilnică

Cea mai importantă, dar și cea mai expusă parte a pielii nostre rămâne tenul, care intră aproape tot timpul în contact cu factorii externi. Alimentația dezordonată, lipsa unui program de somn suficient, poluarea sau utilizarea produselor cosmetice neadecvate tipului nostru de ten duc la îmbătrânirea prematură a pielii și la instalarea imperfecțiunilor, cum ar fi acneea, punctele negre, petele sau ridurile.
Dacă îți dorești să te bucuri pentru cât mai mult timp de un ten luminos, curat și să ții la distanță amprentele timpului, am pregătit pentru tine toate informațiile de care ai avea nevoie pentru a avea tenul perfect, mereu dorit de tine.
Sfaturi de la medicul Ana Nedelciuc, Medic dermato-cosmetolog!

Produsele din video le găsești în toate rețelele Farmacia Familiei sau HYPER DITA!

Franjurile revin la Fashion Week Milano!
Articolul anterior
Elixirul care desfundă vasele inimii. O reţetă naturistă de la bunica
Articolul următor