6 trucuri de îngrijire a pielii uscate

Vă confruntaţi cu problema pielii uscate?„Disconfort”, „mâncărime”, „piele sensibilă” sunt cuvintele ce vă vin în minte? Pielea devine uscată nu doar pe timp de iarnă. Vă puteţi confrunta cu această problemă anul împrejur! Există câteva trucuri care vă vor ajuta să amelioraţi aspectul pielii uscate şi să reduceţi disconfortul produs de aceasta.

separator

Uneori am senzaţia că, indiferent de ce aş face, atunci când mă privesc în oglindă, tenul pare mult mai uscat şi mai îmbătrânit decât este în realitate. La drept vorbind, o piele uscată presupune nu doar un aspect neplăcut, dar şi o senzaţie dezagreabilă. Nu sunt sigură dacă pielea uscată este mai problematică decât cea grasă sau viceversa. În general, persoanele cu pielea uscată au mai puţine erupţii şi coşuri, spre deosebire de persoanele cu piele grasă. Dar pielea uscată este cea care îmbătrâneşte mai repede. Persoanele cu piele grasă arată mai tinere, dar, din păcate sunt mult mai predispuse la erupţii cutanate şi coşuri. Cunoaşteţi bine expresia: este mai bine acolo unde nu suntem noi. Această expresie se potriveşte de minune când vine vorba de tipurile de piele.

Piele uscată – sfatul 1: Spune „Nu” apei fierbinţi

Recunosc că nu este nimic mai plăcut decât o baie sau un duş fierbinte, plin de aburi. Dar, în timp ce restul corpului este în plin răsfăţ, pielea mea suferă enorm din cauza căldurii. Apa fierbinte elimină grăsimile naturale ale corpului care acţionează ca o barieră de protecţie pentru piele. Această barieră este extrem de importantă, întrucât ea reţine nivelul necesar de umezeală care permite pielii să rămână mereu hidratată, fină şi catifelată. Dacă este posibil, optaţi pentru un duş uşor călduţ, în defavoarea unui duş fierbinte. Şi, în timp ce tuturor ne place să zăbovim în cadă, este mult mai bine să petrecem acolo cât mai puţin timp posibil, pentru a evita uscarea pielii. Limitaţi-vă la maximum 5 – 10 minute. Când ieşiţi din baie, ştergeţi-vă uşor cu un prosop, fără a fricţiona pielea, şi aplicaţi imediat pe faţă şi corp produse hidratante.

Piele uscată – sfatul 2: Delicateţe

În cazul pielii uscate, e necesar să acordăm prioritate curăţării fine şi delicate. Nu exageraţi cu exfolierea pielii, fapt ce poate provoca subţierea acesteia.

Este necesar să utilizaţi produse de curăţare cu acţiune delicată. Orice produse cu miros sau conţinut strident poate avea ca rezultat uscarea şi iritarea pielii. Optaţi pentru un produs de curăţare pe bază de ingrediente naturale, precum  Aloe Vera, care va calma şi catifela pielea. În fine, nu uitaţi să clătiţi bine pielea. Înlăturaţi orice reziduuri de săpun şi produse de curăţat de pe corp, dar mai ales de pe faţă. Lăsate să acţioneze, aceste produse pot provoca uscarea şi mâncărimi de piele.

Piele uscată – sfatul 3: Protecţia este primordială

Am abordat în detaliu importanţa produselor de protecţie solară pentru faţă şi corp. Razele UVA şi UVB nu doar ne ard pielea, dar şi contribuie la îmbătrânirea prematură a acesteia. Semnele îmbătrânirii nu sunt deloc plăcute şi includ riduri fine şi adânci, pigmentare, aspect aspru şi uscat al pielii. Da, uscat! Este necesar să aplicăm produse protectoare anul împrejur, nu doar în timpul verii. Trebuie să utilizăm un produs hidratant protector, cu un larg spectru de protecţie solară, pentru ameliorarea aspectului de uscăciune a pielii.

Piele uscată – sfatul 4: Doar pentru bărbaţi

Acest sfat este valabil pentru toţi bărbaţii care se confruntă cu pielea uscată. Bărbieritul este în măsură să vă irite pielea. De fiecare dată când treceţi aparatul de ras pe piele, înlăturaţi nu doar părul nedorit, dar şi stratul de sebum. Este important să vă bărbieriţi în timpul sau imediat după baie. Astfel, părul de pe faţă va fi mult mai fin şi elastic, fapt ce în ultimă instanţă va face bărbieritul mai uşor. Aveţi grijă ca lama de ras să fie destul de ascuţită, pentru a evita iritarea. Aplicaţi mereu o cremă sau un gel de ras, de preferinţă cu proprietăţi hidratante. Evitaţi loţiunile şi produsele tonice pe bază de alcool, dat fiind că acestea contribuie la uscarea pielii. Optaţi pentru un tonic de faţă, acesta fiind o alternativă mai sănătoasă faţă de produsele aftershave.

Piele uscată – sfatul 5: Hidratare, hidratare, hidratare

Dacă aveţi pielea uscată, care vă creează disconfort, hidratarea este foarte importantă. Aplicaţi produse de hidratare imediat după baie, pe pielea încă umedă. Aveţi grijă să utilizaţi un produs de zi ce conţine FPS şi un produs de îngrijire în timpul nopţii nutritiv şi bogat în componente hrănitoare. O cremă hidratantă pentru zona din jurul ochilor este perfectă pentru îngrijirea delicată a pielii din această zonă. Pentru corp optaţi pentru o loţiune sau un gel care va ameliora aspectul de uscăciune a pielii şi va reduce senzaţia de mâncărime a acesteia. Acestea pot fi folosite pe întreaga suprafaţă a corpului: picioare, braţe, spate, mâini. Dacă aveţi pielea mâinilor uscată, aveţi grijă să aplicaţi o loţiune eficientă de mâini şi de corp, după fiecare spălare a mâinilor. Evaporarea apei din piele poate accelera deshidratarea acesteia. O cremă sau loţiune hidratantă eficientă este, într-adevăr, cea mai bună protecţie împotriva pielii uscate.

Piele uscată – sfatul 6: Menţinerea hidratării

După ce am vorbit despre importanţa hidratării externe, este timpul să vorbim şi despre hidratarea internă. Consumul de apă de-a lungul zilei asigură hidratarea organismului şi a pielii. Eu prefer să beau ceai verde cât e ziua de lungă. Uneori încerc să-mi bat propriul record, prin calcularea ceştilor de ceai pe care le pot bea timp de o zi! Deci, consumaţi cât mai multe lichide!

***

Pielea uscată poate prezenta o adevărată problemă. Unii se confruntă cu ea în fiecare zi. Pe alţii îi afectează doar sezonier, devenind evidentă în timpul sezonului rece. Indiferent de situaţie, putem aplica aceste sfaturi simple pentru a ameliora starea pielii. Sunt convinsă că există multe alte sfaturi de combatere a pielii uscate, iată de ce vă invit să le împărtăşiţi pe ale voastre.

Text scris de expertul în frumuseţe, Jacquie Carter, Director al Departamentului de Nutriţie în cadrul Herbalife. Descoperiţi gama de produse HerbalifeSKIN.

Cum îngrijim pielea primăvara

Primăvara, zile mai calde, ne încântă aroma florilor. Dar nu trebuie să uităm să avem grijă de pielea noastră. Hidratarea mâinilor și a tenului în orice perioadă a anului trebuie să fie pentru orice femeie una dintre cele mai importante preocupări.

Primăvara trebuie să ne protejăm pielea de vânt, ploaie, razele puternice ale soarelui. Dacă vrem să avem o piele frumoasă, sănătoasă şi cât mai tânără, atunci nu trebuie să uităm să folosim produse atât pentru mâini, cât și pentru ten. De ce este atât de important? Pentru că mâinile sunt cele mai expuse şi cel mai agresate de factorii externi. Așadar, iată câteva produse care te vor ajuta să ai grijă de pielea ta.

Balsam pentru mâini cu uree

Mâinile unei femei sunt cartea ei de vizită. Mâinile noastre au nevoie de grijă și de cele mai bune produse. Alege o cremă care conține uree. Efectul protector al ureei și hidratarea oferită de glicerina asigură hidratarea intensă, protejează pielea și reduce senzația de iritare. Chiar si pielea aspră, uscată și iritată se va simți din nou catifelată. Acest tip de cremă protejează împotriva factorilor nocivi ale mediului (apă, vânt, temperaturi scăzute). Alege o cremă care conțin următoarele ingrediente active:

Ureea hidratează în profunzime pielea uscată.
Glicerina oferă protecție de la factorii externi nocivi.
Clorură de argint și Panthenol acționează eficient la vindecarea fisurilor cauzate de frig.
Bisabololul reduce inflamația, stimulează regenerarea celulelor, accelerează vindecarea leziunilor.

Cremă pentru față cu Uree și acid hyaluronic

Un ten hidratat e un ten sănătos. Chiar dacă zilele devin mai calde și însorite, nu trebuie să uităm că pielea noastră are nevoie de mai multă îngrijire și ingrediente active care să o protejeze de vântul aspru, ploi și mediul poluant. Primul lucru pe care trebuie să-l faci e să folosești protecție solară când ieși din casă. Dacă ai un ten uscat, recomandăm creme care conțin uree și acid hyaluronic, acestea contribuie la menținerea apei în epidermă, previn apariția ridurilor și redau elasticitatea pielii. Alege o cremă cu textură lejeră, care poate fi utilizata ca bază de machiaj. Oricât de bune nu ar fi produsele de machiaj, fără o îngrijire a tenului corespunzătoare, acestea vor arăta urât pe tenul tău. Nu uita că rutina de bază a îngrijirii tenului trebuie să conțină 3 etape esențiale: curățirea, hidratarea și protecție contra razelor solare.

Cremă pentru față de noapte cu uree și acid hyaluronic

Dacă ziua, scopul produselor pentru îngrijirea tenului e să ne protejeze de factorii mediului, atunci noapte vom alege o cremă cu ingrediente active, care vor pătrunde adânc în piele. Conținutul bogat de uree și acid hialuronic stimulează regenerarea pielii, reconstruind astfel bariera de lipide pentru protecție. Pielea devine mai fermă și mai elastică. După o zi obosită, să nu uităm că și pielea noastră are nevoie de grijă. Înainte de a folosi o cremă de noapte, fața noastră trebuie să fie curată. Oricât de epuizată te-ai simți, nu uita că nu trebuie să te culci machiată. Pentru un ten sănătos, spală-ți fața cu produse speciale în fiecare zi, pe care să ale alegi în funcție de tipul tenului. Alege o cremă care nu are parfum, cu pompă pentru comoditate și igienă. Pentru ca pielea ta să fie protejată, alege o cremă de noapte care conține următoarele ingrediente active:

Urea – într-o cremă de noapte, menține ingredientele hidratante în straturile profunde ale pielii. În plus, are un efect de emoliere asupra keratinei pielii, îmbunătățește elasticitatea, promovează descuamarea celulelor moarte din stratul cornos.
Acid Hyaluronic – redă elasticitatea pielii, hidratează intens, previne apariția ridurilor.

Vitamina E – încetinește procesul de îmbătrânire, ajută la hidratarea pielii, reduce inflamația.

În concluzie, trebuie să alegem produsele de îngrijire potrivite, care ne vor aduce doar beneficii. Iarna, avem nevoie de produse care să ne ajute să ne protejăm contra temperaturilor reci, iar primăvara, avem nevoie de produse care hidratează intens pielea și ne protejează contra factorilor agresivi, precum vânt, ploaie, praf etc.

În acest reportaj video, medicul dermatolog Cezara Bolocan ne povestește ce produse să folosim pentru a avea un ten sănătos și frumos.

Oohlala din pasiune pentru frumusețe: prețuri mici, confort și calitate

Uraa, deja primăvara „a bătut” la ușă, iar acesta este momentul potrivit pentru transformări 🌸

Salonul de epilare Oohlala de 5 ani activează din pasiune pentru frumusețe, confort și calitate!

Începând de astăzi, la prima ediție de #frumusețe, vă facem cunoștință cu specialiștii salonlui🥰

Stați alături de noi, urmează noutăți frumoase!🌸❤️

Cum să îți faci acasă propriul fond de ten, din ingrediente naturale

Fondul de ten reprezintă unul dintre cele mai utilizate produse de înfrumusețare din trusa unei femei. Fie că vrei să corectezi mici defecte, fie că vrei să dai puțină culoare chipului tău, este bine să folosești un fond de ten cât mai natural. În comerț se găsesc o mulțime de tipuri de fond de ten, însă multe dintre ele sunt pline de chimicale. Dacă ai probleme cu tenul sau pur și simplu vrei să folosești un fond de ten 100% natural, trebuie să încerci această rețetă.

Ingredientele necesare pentru fondul de ten

În timp ce majoritatea produselor de înfrumusețare naturale sunt extrem de scumpe, cele pentru bugetul tuturor sunt pline de chimicale. Astfel, o tânără a descoperit cum să își creeze propriul fond de ten acasă, din ingrediente naturale. Ai nevoie doar de amidon de porumb, scorțișoară, cacao, ghimbir și argilă bentonită. „M-am îndrăgostit de acest fond de ten. Îmi place acoperirea pe care mi-o oferă fără să îmi usuce pielea. Este făcut din ingrediente sănătoase, iar pe multe dintre ele le folosim în bucătărie”, a scris tânăra pe Livesimply.me.

Ingrediente pentru prepararea fondului de ten:

¼ cană amidon de porumb

2 linguri cacao pudră

½ linguriță scorțișoară

¼ linguriță ghimbir pudră

2 lingurițe argilă bentonită

Cum îți prepari acasă propriul fond de ten Modul de preparare este unul cât se poate de simplu, iar fondul de ten nartural este gata în doar 5 minute.

Toate ingredientele se pun într-un bol de non-metalic. Amestecă ingredientele, începând cu amidonul de porumb, ca bază. Adaugă toate ingrediedntele mai puțin cacaoa. După ce ai amestecat totul, adaugă câte o lingură de cacao, până ajungi la culoarea pe care ți-o dorești.

Testează fondul de ten punând o cantitate mică pe chip sau pe braț, cu un deget sau cu o pensulă. Ar putea dura puțin până vei ajunge la nuanța dorită, însă merită efortul.

Fondul de ten se depozitează într-un mic borcan. Se aplică cu ajutorul unui burețel sau al unei pensule.

sursa

Franjurile revin la Fashion Week Milano!
Articolul anterior
Elixirul care desfundă vasele inimii. O reţetă naturistă de la bunica
Articolul următor