6 trucuri de îngrijire a pielii uscate

Vă confruntaţi cu problema pielii uscate?„Disconfort”, „mâncărime”, „piele sensibilă” sunt cuvintele ce vă vin în minte? Pielea devine uscată nu doar pe timp de iarnă. Vă puteţi confrunta cu această problemă anul împrejur! Există câteva trucuri care vă vor ajuta să amelioraţi aspectul pielii uscate şi să reduceţi disconfortul produs de aceasta.

separator

Uneori am senzaţia că, indiferent de ce aş face, atunci când mă privesc în oglindă, tenul pare mult mai uscat şi mai îmbătrânit decât este în realitate. La drept vorbind, o piele uscată presupune nu doar un aspect neplăcut, dar şi o senzaţie dezagreabilă. Nu sunt sigură dacă pielea uscată este mai problematică decât cea grasă sau viceversa. În general, persoanele cu pielea uscată au mai puţine erupţii şi coşuri, spre deosebire de persoanele cu piele grasă. Dar pielea uscată este cea care îmbătrâneşte mai repede. Persoanele cu piele grasă arată mai tinere, dar, din păcate sunt mult mai predispuse la erupţii cutanate şi coşuri. Cunoaşteţi bine expresia: este mai bine acolo unde nu suntem noi. Această expresie se potriveşte de minune când vine vorba de tipurile de piele.

Piele uscată – sfatul 1: Spune „Nu” apei fierbinţi

Recunosc că nu este nimic mai plăcut decât o baie sau un duş fierbinte, plin de aburi. Dar, în timp ce restul corpului este în plin răsfăţ, pielea mea suferă enorm din cauza căldurii. Apa fierbinte elimină grăsimile naturale ale corpului care acţionează ca o barieră de protecţie pentru piele. Această barieră este extrem de importantă, întrucât ea reţine nivelul necesar de umezeală care permite pielii să rămână mereu hidratată, fină şi catifelată. Dacă este posibil, optaţi pentru un duş uşor călduţ, în defavoarea unui duş fierbinte. Şi, în timp ce tuturor ne place să zăbovim în cadă, este mult mai bine să petrecem acolo cât mai puţin timp posibil, pentru a evita uscarea pielii. Limitaţi-vă la maximum 5 – 10 minute. Când ieşiţi din baie, ştergeţi-vă uşor cu un prosop, fără a fricţiona pielea, şi aplicaţi imediat pe faţă şi corp produse hidratante.

Piele uscată – sfatul 2: Delicateţe

În cazul pielii uscate, e necesar să acordăm prioritate curăţării fine şi delicate. Nu exageraţi cu exfolierea pielii, fapt ce poate provoca subţierea acesteia.

Este necesar să utilizaţi produse de curăţare cu acţiune delicată. Orice produse cu miros sau conţinut strident poate avea ca rezultat uscarea şi iritarea pielii. Optaţi pentru un produs de curăţare pe bază de ingrediente naturale, precum  Aloe Vera, care va calma şi catifela pielea. În fine, nu uitaţi să clătiţi bine pielea. Înlăturaţi orice reziduuri de săpun şi produse de curăţat de pe corp, dar mai ales de pe faţă. Lăsate să acţioneze, aceste produse pot provoca uscarea şi mâncărimi de piele.

Piele uscată – sfatul 3: Protecţia este primordială

Am abordat în detaliu importanţa produselor de protecţie solară pentru faţă şi corp. Razele UVA şi UVB nu doar ne ard pielea, dar şi contribuie la îmbătrânirea prematură a acesteia. Semnele îmbătrânirii nu sunt deloc plăcute şi includ riduri fine şi adânci, pigmentare, aspect aspru şi uscat al pielii. Da, uscat! Este necesar să aplicăm produse protectoare anul împrejur, nu doar în timpul verii. Trebuie să utilizăm un produs hidratant protector, cu un larg spectru de protecţie solară, pentru ameliorarea aspectului de uscăciune a pielii.

Piele uscată – sfatul 4: Doar pentru bărbaţi

Acest sfat este valabil pentru toţi bărbaţii care se confruntă cu pielea uscată. Bărbieritul este în măsură să vă irite pielea. De fiecare dată când treceţi aparatul de ras pe piele, înlăturaţi nu doar părul nedorit, dar şi stratul de sebum. Este important să vă bărbieriţi în timpul sau imediat după baie. Astfel, părul de pe faţă va fi mult mai fin şi elastic, fapt ce în ultimă instanţă va face bărbieritul mai uşor. Aveţi grijă ca lama de ras să fie destul de ascuţită, pentru a evita iritarea. Aplicaţi mereu o cremă sau un gel de ras, de preferinţă cu proprietăţi hidratante. Evitaţi loţiunile şi produsele tonice pe bază de alcool, dat fiind că acestea contribuie la uscarea pielii. Optaţi pentru un tonic de faţă, acesta fiind o alternativă mai sănătoasă faţă de produsele aftershave.

Piele uscată – sfatul 5: Hidratare, hidratare, hidratare

Dacă aveţi pielea uscată, care vă creează disconfort, hidratarea este foarte importantă. Aplicaţi produse de hidratare imediat după baie, pe pielea încă umedă. Aveţi grijă să utilizaţi un produs de zi ce conţine FPS şi un produs de îngrijire în timpul nopţii nutritiv şi bogat în componente hrănitoare. O cremă hidratantă pentru zona din jurul ochilor este perfectă pentru îngrijirea delicată a pielii din această zonă. Pentru corp optaţi pentru o loţiune sau un gel care va ameliora aspectul de uscăciune a pielii şi va reduce senzaţia de mâncărime a acesteia. Acestea pot fi folosite pe întreaga suprafaţă a corpului: picioare, braţe, spate, mâini. Dacă aveţi pielea mâinilor uscată, aveţi grijă să aplicaţi o loţiune eficientă de mâini şi de corp, după fiecare spălare a mâinilor. Evaporarea apei din piele poate accelera deshidratarea acesteia. O cremă sau loţiune hidratantă eficientă este, într-adevăr, cea mai bună protecţie împotriva pielii uscate.

Piele uscată – sfatul 6: Menţinerea hidratării

După ce am vorbit despre importanţa hidratării externe, este timpul să vorbim şi despre hidratarea internă. Consumul de apă de-a lungul zilei asigură hidratarea organismului şi a pielii. Eu prefer să beau ceai verde cât e ziua de lungă. Uneori încerc să-mi bat propriul record, prin calcularea ceştilor de ceai pe care le pot bea timp de o zi! Deci, consumaţi cât mai multe lichide!

***

Pielea uscată poate prezenta o adevărată problemă. Unii se confruntă cu ea în fiecare zi. Pe alţii îi afectează doar sezonier, devenind evidentă în timpul sezonului rece. Indiferent de situaţie, putem aplica aceste sfaturi simple pentru a ameliora starea pielii. Sunt convinsă că există multe alte sfaturi de combatere a pielii uscate, iată de ce vă invit să le împărtăşiţi pe ale voastre.

Text scris de expertul în frumuseţe, Jacquie Carter, Director al Departamentului de Nutriţie în cadrul Herbalife. Descoperiţi gama de produse HerbalifeSKIN.

Franjurile revin la Fashion Week Milano!
Articolul anterior
Elixirul care desfundă vasele inimii. O reţetă naturistă de la bunica
Articolul următor
Alte articole interesante