Ai păr creţ, ondulat, mătăsos? Alege pieptenele potrivit

Dacă ai decis să-ţi schimbi pieptenele sau peria de păr şi nu ştii la ce model să te opreşti, te sfătuim să-l alegi pe cel potrivit tipului tău de păr, în funcţie de structura şi caracteristicile acestuia. Peria potrivită este esenţială pentru crearea aspectului dorit, de aceea, aleasă corect, poate să-ţi facă părul să arate mai sănătos, mai strălucitor şi aranjat. 

separator

Peria de styling – are bază curbată de cauciuc fără orificii de aerisire, dinţi din plastic rotunjiţi. Este indicată pentru uscarea bretonului sau aranjarea tunsorii bob după forma capului. Netezeşte, crează volum, oferă strălucire. Nu este recomandată pentru păr lung.

Peria de styling  1 Peria de styling  2

Peria-paletă – are capul pătrat, dinţi rotunjiţi la capete, inseraţi într-o pernă moale, ce urmează conturul coafurii. Nu ondulează părul. Este perfectă pentru descurcarea şi netezirea părului lung şi lins. Masează scalpul. Una de cauciuc sau din lemn nu va electriza părul. Nu se indică pentru coafura cu volum.

Peria-paletă

Peria rotundă – are perii deşi, aranjaţi în toate direcţiile în jurul unui cilindru. Întinde şi oferă formă părului scurt la uscarea cu feonul. Crează volum, întoarce vârfurile în afară sau ondulează părul mediu. Nu este recomandată pentru coafarea bretonului contondent.

Peria rotundă

Peria „aerisită” – are fante prin care trece aerul la uscarea cu feonul şi reduce astfel timpul de uscare. Este potrivită pentru uscarea părului scurt, tuns în trepte. Oferă volum şi este indicată pentru părul scurt, lipit de cap şi fără formă.

Peria aerisită

Peria-pernă – este utilă pentru părul drept sau ondulat. Pernuţa cu aer moale şi dinţii din plastic alunecă uşor printre firele de păr. Ideală pentru părul lins, fin, subţire şi fragil. Nu se foloseşte pentru părul ud.

Peria-pernă

Peria termică – se foloseşte cu feonul, având o bază conductoare de căldură. Reduce timpul de uscare, oferă formă, volum, bucle senzuale şi o strălucire intensă părului.

Este cea mai potrivită pentru creare de volum şi ondulare fie la rădăcină, fie în mijloc sau buclă naturală în partea de jos. Diametrul cilindrului modifică volumul şi mărimea buclei.  Atenţie la supraîncălzirea cilindrului şi deteriorarea părului. Nu se recomandă pentru uz sistematic în cazul unui păr fin sau fragil.

Peria termică

Peria ceramică – materialul ceramic se încălzeşte uniform, menţine hidratarea şi nu usucă excesiv părul. Netezeşte părul şi oferă strălucire. Este utilă pentru îndreptarea bretonului, vârtejului de păr.

Peria ceramică

Peria teasing – are perii din nylon sau plastic rigid. Este o perie de specialitate, binevenită pentru taparea părului, pe care îl înalţă şi îl înfoaie. Este utilă pentru coafura updo retro, creând şuviţe cu vârf ascuţit. Nu este recomandată pentru părul fin sau fragil.

Peria teasing

Pieptenele cu dinţi – dinţii groşi şi foarte rari, din plastic dur ajută la pieptănarea părului ud, începând de la vârfuri spre rădăcină.

Pieptenele cu dinţi

Pieptenele dublu – cu două rânduri de dinţi rari, este folosit pentru descurcarea părului creţ şi ud, aranjarea părului buclat. Înlătură nodurile dificile. Pentru un păr creţ stil afro, un pieptene cu dinţii laţi şi foarte rari este tocmai bun.

Pieptenele dublu

Periile din ceramică şi turmalină – ceramica și turmalina emit ioni negativi la încălzire, reduc timpul de uscare și crează un luciu sănătos.

Periile din ceramică şi turmalină

Peria rotundă cu peri naturali – perii naturali de mistreț crează volum fără a deteriora părul, distribuie uleiul pe toată lungimea părului, hidratează şi dau strălucire.

Este utilă pentru îndreptare, dar greu de manevrat pe un păr lung şi des. Este recomandată mai mult combinația de peri de mistreţ şi plastic.

Peria rotundă cu peri naturali

Afro Hair Pick – este folosită pentru pieptănarea părului creţ, stil afro. Separă buclele fără a le înfoia.

Afro Hair Pick

Un moldovean a ajuns în semifinala „America’s got talent!”
Articolul anterior
Spune dacă te recunoști în următoarea poveste
Articolul următor
Alte articole interesante