Cum să scapi de firele de păr de pe alunițe!

Sunt considerate „semne de frumusețe”, dar atunci când au fire de păr, alunițele își pierd din farmec. Nu te grăbi să smulgi firul de păr dacă nu ești sigură că alunița nu este canceroasă.

separator

Atunci când alunița conține foliculi de păr, apare pe ea un punct negru sau mai închis la culoare, pe unde va ieși firul de păr. Trebuie să știi că acesta crește din folicul, nu din aluniță. Deși se spune că alunițele cu păr sun mai periculoase, pentru că pot evolua spre cancer, nu există nicio dovadă științifică în acest sens, așa cum nu există dovezi că înlăturarea firului de păr duce la cancer, potrivit livestrong.com.

Înainte să smulgi părul de pe aluniță este, însă, indicat să o inspectezi cu atenție, pentru a fi sigură că nu este canceroasă. O aluniță anormală este asimetrică și nu are o formă regulată, are mai multe culori și un diametru mai mare de 6 mm. Anual este recomandat ca un medic să îți analizeze alunițele, pentru a descoperi la timp alunițele periculoase.

După ce te-ai convins că alunița ta este normală, întinde bine pielea pe care se află, folosind degetele. Părul se va smulge mai ușor de pe pielea întinsă. Smulge firul de păr cu o pensetă. Dacă ți se pare prea dureros, taie-l cu o unghieră sau o forfecuță, dar ai grijă să nu îți tai alunița și ține cont că s-ar putea să crească mai negru și mai aspru.

Sursa

Prima declarație a tatălul fetei găsite stangulată: Gabriela nu putea să urce la așa înălțime!
Articolul anterior
Irina Shayk a pozat nud în brațele unui bărbat sexy!
Articolul următor
Alte articole interesante