Fiţe noi în materie de spa – melci vii pentru faţă şi superbul găinaţ de privighetoare

Cum ar fi să ai câţiva melci plimbându-se pe faţa ta sau să îţi menţii tenul pufos cu lanolina din lâna de oi? Află care sunt beneficiile ingredientelor surpriză din produsele tale de îngrijire a pielii.

separator

 

gainatz_pe_fata

Excrementele de privighetoare împrospătează tenul?

Cel puțin unele centre spa din lume folosesc cu succes dejecţiile de pasăre în proceduri la nivelul feţei. Sunt utilizate excremente speciale – de la privighetori japoneze crescute în cele mai excelente condiţii şi hrănite organic. Dejecţiile sunt zdrobite praf, sterilizate prin metode fizice și apoi adăugate la tărâţe de orez. În timp ce esteticienii pro susțin că acest tratament oferă enzime ce calmează și reîmprospătează pielea, mulți dermatologi sunt de părere că e doar un moft.

Algele pentru o piele mai moale şi mai netedă

Există mai mult de 100 de ingrediente – derivaţi din alge folosite în produsele cosmetice în toată lumea, de la scrub-uri faciale la creme de corp. Întrucât algele pot reţine bine apa, unii profesioniști consideră că acestea oferă piele netedă și crează un look proaspăt. În plus, algele au nutrienți, cum ar fi fier, zinc, magneziu, cupru și siliciu, care ar putea hrăni celulele sănătoase ale pielii.  

Lanolina din lâna de oi – potrivită pentru tenul uscat

Cosmetologii sunt de părere că același lucru care păstrează lâna de oaie atât de luxuriantă și pufoasă poate menține pielea moale şi hidratată. Lanolina este produsă de pielea oii, fiind colectată după ce lâna este tunsă. Din moment ce este atât de eficientă şi înmoaie pielea, vei găsi lanolina într-o mulțime de loțiuni, creme, pentru piele uscată și păr.

646x404

Celulele stem vegetale au efect anti-rid

Găsite în unele creme şi seruri anti-îmbătrânire, acestea provin de la plante, cum ar fi floarea de colț sau trandafirul. Oamenii de ştiinţă au descoperit că celulele vegetale pot stimula reînnoirea pielii ce contribuie la riduri mai puţine, înlăturarea petelor de soare și a vaselor de sânge mici dilatate. Celulele stem vegetale stimulează formarea colagenului nou şi restrâng pielea.

Un ingredient din cappucino desumflă pungile  

Cofeina este adăugată la unele produse de îngrijire a pielii pentru a revigora pielea, iar inclusă în  cremele pentru ochi poate să îngusteze vasele de sânge din delicata zonă de sub ochi şi să reducă astfel temporar sacii. În plus, multe produse anticelulitice conțin cofeină cu scopul de a restrânge și a tonifia pielea, întrucat aceasta eliberează pielea de excesul de apă.

Lăptişorul de matcă ameliorează textura şi tonusul pielii

Lăptișorul de matcă provenit de la albine îmbunătățeşte tonusul pielii. Motivul pentru care unele branduri cosmetice promovează produsele lor conţinând acest ingredient este că laptişorul de matcă este compus mai mult din apă, proteine, zaharuri și include, de asemenea, grăsimi sănătoase, săruri și aminoacizi. Lăptișorul de matcă îmbunătăţeşte textura şi tonusul pielii, restrânge liniile fine şi ridurile.

Balele de melci hidratează şi redau strălucire tenului

Unele spa-uri folosesc melcii vii pentru a scăpa de celulele moarte ale pielii în timp ce aceştia circulă pe suprafaţa feţei. Sunt folosiţi în special în spa-uri și centre de înfrumusețare din Japonia. Adepţii susţin că enzimele din balele de melci ajută la înlăturarea celulelor moarte de pe suprafaţa feţei și păstrează umiditatea, hidratarea, redau strălucire şi luminozitate tenului. Unii dermatologi însă sunt sceptici.

Ureea este un hidratant excelent al pielii

Ureea utilizată în loțiunile de față și creme nu este colectată natural, aceasta se produce sintetic în laborator. Graţie capacităţilor sale de hidratare, ureea funcționează ca un balsam, ce reduce pierderea de apă și ajută la îmbunătăţirea absorbţiei altor ingrediente de către piele.

 

Cum îngrijim pielea primăvara

Primăvara, zile mai calde, ne încântă aroma florilor. Dar nu trebuie să uităm să avem grijă de pielea noastră. Hidratarea mâinilor și a tenului în orice perioadă a anului trebuie să fie pentru orice femeie una dintre cele mai importante preocupări.

Primăvara trebuie să ne protejăm pielea de vânt, ploaie, razele puternice ale soarelui. Dacă vrem să avem o piele frumoasă, sănătoasă şi cât mai tânără, atunci nu trebuie să uităm să folosim produse atât pentru mâini, cât și pentru ten. De ce este atât de important? Pentru că mâinile sunt cele mai expuse şi cel mai agresate de factorii externi. Așadar, iată câteva produse care te vor ajuta să ai grijă de pielea ta.

Balsam pentru mâini cu uree

Mâinile unei femei sunt cartea ei de vizită. Mâinile noastre au nevoie de grijă și de cele mai bune produse. Alege o cremă care conține uree. Efectul protector al ureei și hidratarea oferită de glicerina asigură hidratarea intensă, protejează pielea și reduce senzația de iritare. Chiar si pielea aspră, uscată și iritată se va simți din nou catifelată. Acest tip de cremă protejează împotriva factorilor nocivi ale mediului (apă, vânt, temperaturi scăzute). Alege o cremă care conțin următoarele ingrediente active:

Ureea hidratează în profunzime pielea uscată.
Glicerina oferă protecție de la factorii externi nocivi.
Clorură de argint și Panthenol acționează eficient la vindecarea fisurilor cauzate de frig.
Bisabololul reduce inflamația, stimulează regenerarea celulelor, accelerează vindecarea leziunilor.

Cremă pentru față cu Uree și acid hyaluronic

Un ten hidratat e un ten sănătos. Chiar dacă zilele devin mai calde și însorite, nu trebuie să uităm că pielea noastră are nevoie de mai multă îngrijire și ingrediente active care să o protejeze de vântul aspru, ploi și mediul poluant. Primul lucru pe care trebuie să-l faci e să folosești protecție solară când ieși din casă. Dacă ai un ten uscat, recomandăm creme care conțin uree și acid hyaluronic, acestea contribuie la menținerea apei în epidermă, previn apariția ridurilor și redau elasticitatea pielii. Alege o cremă cu textură lejeră, care poate fi utilizata ca bază de machiaj. Oricât de bune nu ar fi produsele de machiaj, fără o îngrijire a tenului corespunzătoare, acestea vor arăta urât pe tenul tău. Nu uita că rutina de bază a îngrijirii tenului trebuie să conțină 3 etape esențiale: curățirea, hidratarea și protecție contra razelor solare.

Cremă pentru față de noapte cu uree și acid hyaluronic

Dacă ziua, scopul produselor pentru îngrijirea tenului e să ne protejeze de factorii mediului, atunci noapte vom alege o cremă cu ingrediente active, care vor pătrunde adânc în piele. Conținutul bogat de uree și acid hialuronic stimulează regenerarea pielii, reconstruind astfel bariera de lipide pentru protecție. Pielea devine mai fermă și mai elastică. După o zi obosită, să nu uităm că și pielea noastră are nevoie de grijă. Înainte de a folosi o cremă de noapte, fața noastră trebuie să fie curată. Oricât de epuizată te-ai simți, nu uita că nu trebuie să te culci machiată. Pentru un ten sănătos, spală-ți fața cu produse speciale în fiecare zi, pe care să ale alegi în funcție de tipul tenului. Alege o cremă care nu are parfum, cu pompă pentru comoditate și igienă. Pentru ca pielea ta să fie protejată, alege o cremă de noapte care conține următoarele ingrediente active:

Urea – într-o cremă de noapte, menține ingredientele hidratante în straturile profunde ale pielii. În plus, are un efect de emoliere asupra keratinei pielii, îmbunătățește elasticitatea, promovează descuamarea celulelor moarte din stratul cornos.
Acid Hyaluronic – redă elasticitatea pielii, hidratează intens, previne apariția ridurilor.

Vitamina E – încetinește procesul de îmbătrânire, ajută la hidratarea pielii, reduce inflamația.

În concluzie, trebuie să alegem produsele de îngrijire potrivite, care ne vor aduce doar beneficii. Iarna, avem nevoie de produse care să ne ajute să ne protejăm contra temperaturilor reci, iar primăvara, avem nevoie de produse care hidratează intens pielea și ne protejează contra factorilor agresivi, precum vânt, ploaie, praf etc.

În acest reportaj video, medicul dermatolog Cezara Bolocan ne povestește ce produse să folosim pentru a avea un ten sănătos și frumos.

Oohlala din pasiune pentru frumusețe: prețuri mici, confort și calitate

Uraa, deja primăvara „a bătut” la ușă, iar acesta este momentul potrivit pentru transformări 🌸

Salonul de epilare Oohlala de 5 ani activează din pasiune pentru frumusețe, confort și calitate!

Începând de astăzi, la prima ediție de #frumusețe, vă facem cunoștință cu specialiștii salonlui🥰

Stați alături de noi, urmează noutăți frumoase!🌸❤️

Cum să îți faci acasă propriul fond de ten, din ingrediente naturale

Fondul de ten reprezintă unul dintre cele mai utilizate produse de înfrumusețare din trusa unei femei. Fie că vrei să corectezi mici defecte, fie că vrei să dai puțină culoare chipului tău, este bine să folosești un fond de ten cât mai natural. În comerț se găsesc o mulțime de tipuri de fond de ten, însă multe dintre ele sunt pline de chimicale. Dacă ai probleme cu tenul sau pur și simplu vrei să folosești un fond de ten 100% natural, trebuie să încerci această rețetă.

Ingredientele necesare pentru fondul de ten

În timp ce majoritatea produselor de înfrumusețare naturale sunt extrem de scumpe, cele pentru bugetul tuturor sunt pline de chimicale. Astfel, o tânără a descoperit cum să își creeze propriul fond de ten acasă, din ingrediente naturale. Ai nevoie doar de amidon de porumb, scorțișoară, cacao, ghimbir și argilă bentonită. „M-am îndrăgostit de acest fond de ten. Îmi place acoperirea pe care mi-o oferă fără să îmi usuce pielea. Este făcut din ingrediente sănătoase, iar pe multe dintre ele le folosim în bucătărie”, a scris tânăra pe Livesimply.me.

Ingrediente pentru prepararea fondului de ten:

¼ cană amidon de porumb

2 linguri cacao pudră

½ linguriță scorțișoară

¼ linguriță ghimbir pudră

2 lingurițe argilă bentonită

Cum îți prepari acasă propriul fond de ten Modul de preparare este unul cât se poate de simplu, iar fondul de ten nartural este gata în doar 5 minute.

Toate ingredientele se pun într-un bol de non-metalic. Amestecă ingredientele, începând cu amidonul de porumb, ca bază. Adaugă toate ingrediedntele mai puțin cacaoa. După ce ai amestecat totul, adaugă câte o lingură de cacao, până ajungi la culoarea pe care ți-o dorești.

Testează fondul de ten punând o cantitate mică pe chip sau pe braț, cu un deget sau cu o pensulă. Ar putea dura puțin până vei ajunge la nuanța dorită, însă merită efortul.

Fondul de ten se depozitează într-un mic borcan. Se aplică cu ajutorul unui burețel sau al unei pensule.

sursa

Cum se fabrică păpuşile gonflabile, cele mai căutate jucării sexuale din lume
Articolul anterior
Cum să faci rapid o ruladă de nuci
Articolul următor