Nu te-ai bronzat uniform? Ce faci?

Bronzul uniform este visul ori

separator
cărei femei. Pentru a-l obține, trebuie să renunți la sutien în timpul expunerii la soare pentru a evita liniile albe pe piele din zona umerilor și a bustului. Iar dacă nu îndrăznești să faci topless pe plajă îți propun câteva remedii, care te pot ajuta să uniformizezi nuanța pielii.

Nu-te-ai-bronzat-uniform--Ce-faci-

Scrubul natural

Te-ai întors de la mare și observi că tenul tău nu are bronzul uniform? Pentru a rezolva problema poți folosi un scrub natural, care înmoaie pielea și elimină celulele moarte. Aplicat zilnic, scrubul te va ajuta să-ți uniformizezi nuanța pielii.

Zațul de cafea este bun pentru exfoliere, însă poate fi prea agresiv. De aceea, îți recomand un scrub mai fin și mai puțin abraziv. Rade într-un bol coaja de la o portocală și de la o lămâie. Las-o să se usuce, apoi amestec-o cu o linguriță de miere și puțin lapte. Pasta obținută exfoliază fața, și în câteva zile, vei observa cum tenul va căpăta o nuanță uniformă.

189_1

Mască pe bază de avocado

Pentru față, gât și zona umerilor, folosește o mască pe bază de avocado și suc de lămâie. Ingredientele hrănesc pielea și ajută la uniformizarea culorii. Pentru o mască, vei avea nevoie de: un avocado pasat și puțin suc de lămâie. Aplic-o pe față și în zonele care nu s-au bronzat uniform, iar după 15 minute, clătește pielea cu apă călduță. Rezultatele se vor observa în câteva zile.

Folosește peroxid de hidrogen

177fdb55f6183022e0dd286caa30f177_1_largeMâinile și picioarele sunt primele zone care se bronzează, chiar dacă stai doar câteva minute la soare. Dacă te-ai bronzat prea tare, iar diferența de culoare este prea mare, poți folosi peroxid de hidrogen.

Acesta este un agent antimicrobian și oxidant, care catifelează pielea și ajută la estomparea nuanței obținute în urma bronzării. Astfel, diferența de culoare nu va fi atât de inestetică.

Folosește castravete

Castravetele conține vitamina C, care sporește intensitatea reacției bronzului cu pigmenții naturali ai pielii. Astfel, dacă vei face măscuțe cu castravete, bronzul va căpăta o culoare mai uniformă și se va întinde mai bine.

Folosește un autobronzant

1Dacă ai o urgență și trebuie neapărat să obții o culoare uniformă, poți recurge la un produs autobronzant. Aplică-l în zonele albe și întinde-l bine pe piele. Aceasta este o soluție rapidă și eficientă.

Reține: înainte și în timpul bronzului hidratează-ți bine pielea. Trebuie să bei cât mai multă apă pentru a-ți ajuta pielea să reziste radiațiilor ultraviolete și să nu se usuce. 

Ştefan Bănică jr, a făcut o criză de nervi
Articolul anterior
Exerciţii pe care le poţi face pe plajă!
Articolul următor
Alte articole interesante