O femeie petrece în medie 23 de minute în fiecare zi pentru a-şi spăla şi usca părul.
Îngrăşarea podoabei capilare apare de obicei ca urmare a unei secreţii în exces de sebum sau transpiraţia excesivă în zona capului, care facilitează lipirea părului. Dacă părul tău are un aspect lucios, umed, atârnă în şuviţe, miroase urât, pieptănătura îşi pierde repede volumul şi se îngraşă imediat după spălare înseamnă că eşti posesoarea unui păr gras. Iar dacă părul tău se îngraşă după 1-2 zile, ai un păr normal, cu tendinţe de îngrăşare.10 paşi pentru îngrijirea corectă a părului gras
1. Spală părul cât de des este necesar. Este deja dovedit, că spălatul des nu stimulează în niciun fel secreţia suplimentară de grăsime.
2. Alege-ţi cu mare atenţie şamponul. Este indicat să foloseşti un şampon blând, cu pH neutru. Te poţi orienta către produsele pentru copii sau cele din farmacie (cu ingrediente naturale).
3. Amestecă un sfert de cană de şampon, cu un sfert de cană de ceai de mentă şi cu sucul de la o lămâie. Compoziţia pe care ai obţinut-o, aplic-o pe toată suprafaţa scalpului şi aşteaptă să acţioneze 5 minute. După aceasta clăteşte bine părul.
4. O alternativă foarte bună a şamponului clasic, o reprezintă şamponul solid. Acesta este mult mai blând, nu extrage din firul de păr substanţele hrănitoare şi conţine o serie de uleiuri vegetale.
5. Clăteşte părul cu apă din belşug, cel puţin 10 minute. Prepară o soluţie de clătire din 20-30 ml de oţet (preferabil de mere) la un litru de apă. După ce aplici soluţia de clătire, clăteşte cu apă, apă şi iar apă.
6. Spune “Nu” temperaturii ridicate! Atât în cazul operaţiunii de spălare, cât şi în cel de uscare, temperatura ridicată ajută grăsimea să devină mai fluidă, iar aceasta se dispersează cu uşurinţă pe păr.
7. Nu te pieptăna prea des! Este foarte important să speli pieptenele şi peria după fiecare utilizare, deoarece în caz contrar, grăsimea de pe pieptene şi perie ar putea ajunge din nou pe păr, îngrăşându-l suplimentar.
8. Aplică o mască de păr, o dată pe săptămână. Şi rezultatul pe care îl obţii este cu adevărat, unul spectaculos, de la prima utilizare.
– sare şi oţet de mere: amestecă o lingură de oţet de mere, cu 1 linguriţă de sare, într-un pahar cu apă. Aplică pe toată suprafaţa părului şi lasă să acţioneze 30 de minute. Clăteşte cu apă rece, timp de 10 minute. Nu-ţi face griji pentru mirosul de oţet. Dispare aproape instantaneu.
– lămâie şi…atât: o lamâie mare, tai-o în două părţi şi scoate-i seminţele. Fă-ţi o cărare în păr, pe mijlocul capului şi împarte-ţi părul în două. Stoarce sucul de la cele 2 jumătăţi de lămâie, în cele 2 jumătăţi ale capului şi masează foarte uşor, pentru o distribuire uniformă. Lasă părul să se usuce şi nu clăti deloc. Acest tratament poate fi folosit în fiecare zi. Acţionează cu succes şi în lupta cu mătreaţa.
– bicarbonat de sodiu: amestecă 2 linguri de bicarbonat de sodiu cu puţină apă, până se face o pastă omogenă. Aplică compoziţia obţinută doar pe scalp şi masează uşor rădăcinile firelor de păr, timp de 5-6 minute. Lasă să acţioneze timp de 15 minute. Spală pielea capului cu apă rece şi cu şampon.
– argila verde: diluează 3-4 linguri de argilă verde în apă calduţă, până obţii o pastă groasă. Aplică compoziţia la rădăcina părului şi lasă să acţioneze 15 minute, după care clăteşte bine.
– berea: este foarte bună pentru a înlătura uleiul de pe păr. După ce te-ai spălat pe cap, toarnă la rădăcina firelor de păr, câteva picături de bere.
Dar sunt situaţii, când neprevăzutul îţi bate la uşă. Şi nu ai timp să te aranjezi. Trebuie să ieşi din casă şi ai la dispoziţie doar 5 minute. Exact atunci se întâmplă ca părul să fie nu tocmai în forma lui maximă. În asemenea situaţii, prietenul tău de nădejde, devine pudra. Fie că e de talc, fie că e de obraz, ai nevoie de o pulbere fină şi fără culoare. Cel mai rapid mod de a masca rădăcinile uleioase, este să aplici pudra. Obţii volum instantaneu şi părul tău arată foarte proaspăt.