Un zâmbet irezistibil, în cinci pași

Un zâmbet fermecător te poate trasforma într-o persoană irezistibilă. Însă pentru a obține un asemenea rezultat îngrijirea dinților este esențială. Iată câteva secrete pentru o igienă orală de calitate.

separator
bbbb

Ața dentară

Ar trebui folosită cam în fiecare zi. Aceasta ajunge în locuri în care periuța nu poate pătrunde. Atenție însă: nu tăia gingia cu ața! Fii blând în mișcări și folosește câte o secțiune curată a aței pentru fiecare dinte.

Periajul corect

Îți speli dinții de două ori pe zi, iar rezultatul nu este la nivel? Atunci află că este foarte important și calitatea periajului. Petrece cel puțin 3 minute frecând dinții și folosind o periuță cu capul mic, care să ajungă în cele mai îndepărtate locuri. Perie cu mișcări circulare sau folosește o periuță electrică. Utilizează pastă de dinți cu fluor, deoarece acesta îți va crește rezistența smalțului.

Curăță-ți și limba

Dacă nu știai, atunci află că bacteriile se adună și pe limbă, de aceea trebuie îndepărtate și de aici. Cu ajutorul periuţei spală şi limba în fiecare dimineață și seară.

Evită gustările

Dacă mănânci dulce, gura este practic asediată timp de 45-60 minute de bacterii. Deci, dacă iei gustări toată ziua, atunci vei avea un pH acid în gură non-stop și vei face carii mai des. Cercetările arată că te poți proteja de bacterii și de bolile gingivale mâncând cât mai multe vegetale, bogate în antioxidanți.

Modifică obiceiurile de a bea

Cercetătorii spun că ceaiul este cea mai bună băutură pentru dinții tăi. Acesta conține fluoruri naturale, care întăresc smalțul dentar, iar substanțele din ceaiurile verzi și negre distrug bacteriile și virusurile care provoacă infecții ale gâtului, carii dentare și alte probleme orale. Așadar, înlocuieste băuturile dulci cu ceaiuri, iar dacă alegi sucuri nu le mai plimba prin toată gura, ci înghite-le cât mai repede. Cel mai bine e să bei cu paiul, astfel zahărul lichid nu se va mai lovi de dinți.

Sursa

De ce se ruşinează femeile în timp ce fac sex
Articolul anterior
Te înroşeşti la faţă când bei alcool? Află ce spune acest lucru despre corpul tău
Articolul următor
Alte articole interesante