De Ziua Femeii, Irina Grabazei a postat un mesaj pentru toate mamele care cresc copii cu nevoi speciale

O mamă puternică a transmis un mesaj emoționant pentru toate mamele luptătoare care au nevoie de încurajare. Fotografa Irina Grabazei luptă pentru recuperarea fiului ei, Robert, care a primit injecția costisitoare pentru a se vindeca de amiotrofie spinală. Cel mai important pas a fost făcut, iar în continuare urmează o lungă perioadă de recuperare, speranță și luptă zi de zi.

„Dragă mamă de copil cu nevoi speciale,
Vreau să știi că te văd.
Te văd ducându-ți copilul la terapie când prietenii tăi își duc copiii la fotbal sau dans.
Te văd dorind sa fugi de conversație, când prietenii tăi se întrec în laude despre noi achiziții și note.
Te văd jonglând cu programarile și întâlnirile, asigurându-te întotdeauna că faci tot ce este mai bun pentru copilul tău.
Te văd cautand pe net ore întregi cercetând de ce are nevoie copilul tău.
Te văd cum îți vine să te ascunzi când oamenii se plâng de lucrurile mărunte care sunt floare la ureche în comparație cu ziua ta.
Te văd la capătul puterilor, dar totuși mai faci un pas pentru familia ta și reușești să o faci cu un zâmbet.
Te văd săpând după adâncimi de forță pe care nu le-ai visat niciodată.
Te văd arătând apreciere pentru profesorii, terapeuții și profesioniștii din domeniul medical care îți ajuta copilul.
Te văd trezându-te cu greu dimineața devreme pentru a face totul din nou după o altă noapte haotică.
Știu că te simți invizibila, de parcă nimeni nu observă nimic. Dar vreau să știi că eu te observ. Te văd în santuri, împingând fără încetare înainte. Văd că alegi să faci tot ce îți stă în putință pentru a oferi copilului tau cea mai bună îngrijire posibilă acasă, la școală, la terapie și la medic. Contează ceea ce faci. Merită. În acele zile în care te întrebi dacă mai poți face asta încă un minut, vreau să știi că te văd. Vreau să știi că ești frumoasă. Vreau să știi că merită. Vreau să știi că nu ești singură. Vreau să știi că dragostea este ceea ce contează cel mai mult.
Și în acele zile în care aveți progrese, acele momente în care munca grea dă roade și succesul se datorează ție, te văd și atunci și sunt mândră de tine.
Oricare ar fi ziua de azi, ești demna, ești buna și te văd”, a scris Irina, citând un text postat de Alethea Jo.

Reacția președintei Maia Sandu, după ce pe teritoriul Moldovei au fost depistate fragmente de drone

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a reacționat după ce pe teritoriul țării au fost depistate fragmente din drone în urma atacului rusesc asupra Ucrainei.

Șeful statului a subliniat necesitatea continuării sprijinului pentru Ucraina, menționând că resturile de dronă descoperite astăzi în sudul R.Moldova sunt o dovadă a „realității sumbre”.

„Războiul Rusiei împotriva Ucrainei ne lovește aproape de casă în Moldova, din nou. Descoperirea resturilor de drone Shahed în sudul Moldovei servește astăzi o altă dovadă dură realității sumbre cu care ne confruntăm. Agresiunea Rusiei pune în pericol întregul continent. Sprijinul pentru Ucraina trebuie să continue”, a scris Maia Sandu pe platforma X.

Rămășițe din dronele cu care rușii au atacat Ucraina în noaptea de 9 spre 10 februarie au căzut pe teritoriul R.Moldova. Poliția de Frontieră informează că astăzi, 11 februarie 2024, în zona frontierei moldo-ucrainene, în apropierea localității Etulia, raionul Vulcănești, au fost depistate fragmente de dronă de tip „Shahed”.

Elon Musk deschide o școală și o universitate din bani proprii pentru copiii săi și pentru copiii angajaților SpaceX

Elon Musk vrea să deschidă o școală și o universitate bazate pe STEM, în Austin. Proiectul va începe cu o școală primară și secundară bazată pe STEM. Musk este interesat de un alt tip de educație.

Șeful Tesla investește 100 milioane dolari din bani proprii și deschide o școală și o universitate în Austin. Este vorba despre un sistem STEM, ciclu primar și secundar.

Învățarea se face prin debate-uri și problem-solving.

Împreună cu Ed Astra din Los Angeles, a înființat un centru special pentru copiii săi și pentru copiii angajaților SpaceX, deoarece SpaceX a avut sediul chiar lângă Los Angeles.

Această școală a fost transformată apoi într-o altă școală numită „Astonova”, care este acum o școală online pentru copii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani și este foarte experimentală, având aproximativ 250 de elevi.

Între 2024 și 2030, profesiile bazate pe învățarea STEAM vor fi cu 10,5% mai multe, față de o creștere de 7,5% la cele non-STEAM, potrivit Ministerului Muncii din SUA, transmite Alephnews.

Președintele Radei Supreme a Ucrainei, în prima sa vizită la Chișinău

Președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk, se află la Chișinău. Stefanciuk va susține un discurs în ședința plenară de astăzi a Parlamentului. Ulterior, speakerul ucrainean va avea o întrevedere cu președintele Parlamentului, Igor Grosu, scrie unimedia.info.

Aceasta este prima vizită la Chișinău a lui Ruslan Stefanciuk în calitate de președinte al Radei Supreme de la Kiev.

Recent, Parlamentul Republicii Moldova și Rada Supremă a Ucrainei au încheiat un Memorandum de înțelegere. 

Documentul are drept scop intensificarea relațiilor parlamentare bilaterale și conjugarea eforturilor instituțiilor parlamentare din cele două țări în apropierea de UE.

Asta-i muzica primăverii!
Articolul anterior
Caz îngrozitor în raionul Orhei. Doi tineri au ucis doi bărbați și au dat foc la casă
Articolul următor