MICB4YOU – încredere prin transformare

Acum o lună, Moldindconbank a anunțat despre un lansarea unui amplu program de transformare al sistemului IT al băncii – MICB4YOU.

Într-o perioadă scurtă de timp, una dintre băncile sistemice din Republica Moldova, a reușit un upgrade profund, care a decurs impecabil. Deși MICB4YOU este încă în derulare, toate procesele se desfășoară conform planului de acțiuni și corespund strategiei băncii de a investi în tehnologii digitale. Scopul final al acestor transformări este asigurarea unui model de deservire și mai calitativ pentru clienții Moldindconbank.

Alexander Picker, Președinte al Comitetului de Conducere:

”După mii de ore de pregătiri și teste efectuate, Moldindconbank a migrat la un nou sistem informațional, care reprezintă un pas uriaș în transformarea și dezvoltarea noastră. Acest sistem ne va permite să fim mai flexibili și mai rapizi în procesarea operațiunilor și deservirea clienților, precum și va facilita dezvoltarea funcționalităților inovatoare. Sunt elementele în care investim ca să sporim încrederea clienților noștri. Vreau să aduc sincere mulțumiri echipei Moldindconbank. Sunt oamenii care au muncit enorm ca migrarea să aibă loc cu un disconfort minim pentru clienți și sunt mândru de rezultate.”

Datorită MICB4YOU, vor fi optimizate mai multe servicii și produse: deschidere mai rapidă a conturilor, transparența tarifară, mobilitatea deservirii cardului în sucursale, operațiuni procesate rapid la ghișeu etc.

Mihail Iovu, Vicepreședinte al Comitetului de conducere, responsabil de Aria IT și Operațiuni:

Modernizarea completă a tehnologiei la nivelul Moldindconbank este un proces complex, care, la etapa inițială, nu va avea un impact imediat asupra clienților noștri. Cu toate acestea, pe termen lung, aduce numeroase beneficii și soluții noi, inclusiv opțiuni digitale, care vor fi treptat oferite clienților noștri pentru a le asigura o experiență bancară superioară. În procesul executării acestui proces de transformare, ne-am dedicat să luăm în considerare fiecare detaliu, să anticipăm situațiile posibile de risc și să luăm măsuri pentru a le preveni. Acum, cu încredere, pot afirma că am reușit acest lucru. Mulțumesc echipei noastre pentru dedicarea lor extraordinară.

Dmytro Krepak, Vicepreședinte al Comitetului de conducere, responsabil de Aria Retail:

”Transformarea MICB4YOU este o dovadă a angajamentului nostru de a fi mereu orientați către client și de a le asigura un altfel de banking. Apreciem profund feedbackul și opiniile clienților noștri, primite în ultimele săptămâni, cu privire la modul în care putem continua cel mai bine acest upgrade, astfel încât să corespundem necesităților și așteptărilor lor. Și pentru că Moldindconbank dispune de cea mai mare rețea de sucursale din țară și, respectiv, una dintre cele mai mari echipe din sistemul bancar, ne-am concentrat și pe simplificarea și eficientizarea muncii colegilor noștri. Vreau să evidențiez contribuția echipei care a stat în spatele întregului proces, care s-a implicat pe deplin și a muncit cu dedicare. Vă mulțumim pentru încredere și loialitate. Vom continua să vă fim mereu alături.”

Migrarea la noul sistem IT s-a desfășurat în perioada 31 august – 3 septembrie 2023, iar clienții și partenerii băncii au fost informați din timp despre schimbările anunțate, prima comunicare fiind cu două săptămâni înainte de startul procesului. În acest scop a fost creată o secțiune dedicată pe  site-ul Moldindconbank – MICB4YOU.

Despre Moldindconbank

Moldindconbank este o bancă sistemică, care deține cea mai vastă rețea de unități bancare din Republica Moldova – 70 de sucursale, 88 de agenții și 262 de ATM-uri. Banca rămâne lider incontestabil pe piața cardurilor și pe segmentul creditelor imobiliare.

Moldindconbank – mereu alături!

Ce salariu ridică un polițist începător în R. Moldova. Ministrul Efros, despre intenția mai multor angajați ai MAI de a pleca din sistem

Mai mulți angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au intenția de a pleca din sistem, iar motivația este una financiară, scrie noi.md.

O spune ministrul Adrian Efros potrivit căruia instituția pe care o conduce se confruntă cu o criză de cadre, în special, în cadrul Poliției de Frontieră și a Inspectoratului General de Poliție. Potrivit ministrului, salariul unui polițist începător este de 11 mii de lei. Ministrul Afacerilor Interne recunoaște că entitatea pe care o conduce duce lipsă de angajați, mai multe funcții fiind vacante. Potrivit ministrului, deși s-a reușit o modestă majorare a salariilor polițiștilor, lefurile mici rămîn cauza principală a plecărilor din sistem. „Ministerul Afacerilor Interne este cel mai mare minister ca număr de angajați. Sunt locuri vacante în diferite subdiviziuni. Dacă ne referim la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, aici sîntem completați 100%. La Inspectoratul General de Poliție avem locuri vacante, la Poliția de Frontieră, la fel, sînt locuri vacante. În discuțiile cu colegii care au intenția de a pleca din sistem, motivația este asigurarea financiară. La începutul anului s-a reușit ca valoarea de referință a polițiștilor să fie mărită de la 1900 la 2300. Adică, salariul s-a mărit cu 1000 de lei. Pentru un polițist începător salariul s-a mărit de la 10 la 11 mii de lei. Cu cît e mai mare vechimea de muncă, cu atît salariile sînt mai mari”, a spus Adrian Efros în cadrul emisiunii „Rezoomat” de la RliveTV. Potrivit ministrului, noi majorări de salarii pentru angajații MAI, deocamdată, nu se prevăd, însă aceștia vor mai beneficia de ajutoare unice și sporuri salariale. „Mai e nevoie de intervenții pe domeniul social, ca angajatul MAI cînd vine la serviciu să fie sigur că familia sa este bine, are o viață decentă și acest lucru va contribui mult la diminuarea actelor de corupție. Acum, pentru că avem unele funcții necompletate, avem posibilitatea ca banii respectivi să fie redirecționați pentru a le oferi angajaților sporuri sau ajutoare unice. Noi ne dorim majorări de salarii, dar asta nu depinde de voința ministrului Efros sau a premierului, noi pornim de la un cadru bugetar disponibil. Cînd vom avea o economie puternică, cînd toată lumea va plăti impozitele, cînd toți vom contribui la bugetul de stat, atunci vom avea sumele disponibile pentru a mări salariile. Nu este vorba de nedorința de a mări salariile, ci de austeritatea bugetară”, a mai spus ministrul Afacerilor Interne. În octombrie 2023, în cadrul programului „Spor pentru Moldova” o plată unică în valoare de 5000 de lei a fost oferită la peste 10 mii de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne – polițiști și carabinieri.

Sportivul nostru Valentin Petic s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

Republica Moldova a mai obținut o cotă de participare la Jocurile Olimpice de la Paris.

Luptătorul de stil greco-roman Valentin Petic s-a calificat în premieră la Olimpiada de Vară. În ultima dispută, care i-a asigurat calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, sportivul nostru l-a învins pe germanul Etienne Kinsinger, în categoria de greutate de până la 67 kg.

Până la această performanță, Valentin Petic a mai obținut alte trei victorii: l-a învins pe croatul Dominik Etlinger, egipteanul Mohamed Ibrahim Elsayed și elvețianul Andreas Vetsch.

Anterior, și luptătorul de stil greco-roman Victor Ciobanu a obținut o cotă de participare pentru Olimpiada de Vară din capitala Franței.

Până acum Republica Moldova și-a asigurat unsprezece cote de participare la Jocurile Olimpice de la Paris.

Schimb cultural și educațional între elevii din Moldova și România

În data de 8 mai 2024, cadrele didactice și elevii Școlii Gimnaziale „Româno-Britanice” din municipiul Galați, România, vor găzdui Consiliul Regional al Elevilor din orașul Florești, raionul Florești, Republica Moldova. Tinerii entuziaști vor experimenta o serie de activități educaționale deosebite și vor descoperi locuri inedite ale localității.

Schimb cultural și educațional între elevii din Moldova și RomâniaImagine simbol

Inițiativa de schimb cultural și educațional marchează un moment deosebit în colaborarea României cu instituțiile de învățământ din Republica Moldova. Este o ocazie de a împărtăși nu doar cunoștințe și experiențe, ci și de a construi punți de prietenie și înțelegere între tinerii din ambele țări, transmite www.stiri.md.

Programul special pregătit pentru acești elevi va cuprinde o gamă variată de activități, de la activități interactive la excursii captivante în jurul orașului Galați. Acești tineri vor avea ocazia să exploreze bogata noastră moștenire culturală, să descopere frumusețea naturii locale și să interacționeze cu elevi din Școala Gimnazială Româno-Britanică.

„Ne angajăm să oferim acestor elevi o experiență memorabilă și educativă, care să îi încurajeze să-și dezvolte pasiunile și să-și extindă orizonturile. Suntem convinși că acest schimb cultural va contribui la formarea lor ca cetățeni responsabili și deschiși către diversitatea lumii în care trăim”, susține Liliana Tcaciuc, profesoară din cadrul Școlii Româno-Britanică, municipiul Galați, România. 

Scriitorul Ion Druță a fost înmormântat la Lumânarea Recunoștinței
Articolul anterior
Republica Moldova, printre statele cu cel mai înalt nivel de consum de alcool
Articolul următor