Nani Uși & Parchet: Ușile Filomuro — tendința anului 2022!

O dată cu sosirea primăverii începe și sezonul renovărilor. Iar pentru siguranța și practicitatea investițiilor de renovare, oamenii aleg produse de calitate, și nu în ultimul rând optează pentru modelele de uși moderne și actuale.

Designerii de interior preferă ușile cu toc ascuns, care pe lângă aspectul său estetic și minimalist, acest tip de uși prezintă și anumite beneficii funcționale.

Datorită balamalelor și tocului ascuns, ușile sunt practic invizibile, ceea ce vizual lărgește spațiul. Blatul ușii poate fi finisat cu vopsea lavabila în aceeași nuanță cu cea a pereților, sau poate fi acoperit cu același tapet din cameră. Ușile au o bună rezistență la umiditate, astfel pot fi instalate și la bucătărie sau camera de baie.

În acest an, la fabrica ”Nani” ușile Filomuro sunt foarte întrebate, astfel în cât producem peste 300 de uși lunar.

Află din reportaj cum decurge procesul fabricării ușilor cu toc ascuns în secția noastră de producere. Iar, dacă vrei personal să vezi cum au loc aceste procese, și să faci cunoștință cu modele noastre, te așteptăm cu drag la adresa: Sîngera, Șos. Chișinău-Tighina, 115.

Pentru mai multe detalii și vizualizarea produselor accesează pagina noastre de Facebook sau Instagram. Reamintim, Nani Uși & Parchet este o companie autohtonă, specializată în producerea ușilor și parchetului confecționate exclusiv din lemn natural. Mai bine de 20 de ani, compania oferă o gamă variată de modele de uși și parchet pentru casă, birouri și alte tipuri de încăperi. Pentru a face cunoștință cu întreaga gamă de produse, vizitați showroom-urile Nani Uși & Parchet: Chișinău, str. Petricani, 17/5. Sîngera, Șos. Chișinău-Tighina, 115.

Doliu la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”. S-a stins din viață artista de cor Angela Isac

S-a stins din viață Angela Isac, artista de cor a Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” din Chișinău. Un anunț în acest sens a fost făcut de colectivul teatrului, care a adresat un mesaj de condoleanțe.

Angela Isac a activat timp de peste 21 ani în cadrul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, scrie realitatea.md.

„Cu profundă tristețe, colectivul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” anunță trecerea în neființă a doamnei Angela Isac, artista de cor care a fost alături de noi timp de peste 21 de ani. Angela Isac a fost o prezență constantă, fiind înalt apreciată de întreg colectiv al teatrului.

În această perioadă dificilă, dorim să transmitem cele mai sincere condoleanțe familiei și prietenilor îndurerați. Gândurile noastre sunt alături de voi. Angela Isac va rămâne mereu în amintirile noastre ca o artistă desăvârșită și o persoană minunată. Dumnezeu s-o odihnească în pace”, se arată în mesajul publicat pe pagina de Facebook a Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”.

Ministrul afacerilor externe, Mihai Popşoi, a avut întrevederi cu ambasadorii Greciei și Slovaciei

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe, Mihai Popşoi, a avut vineri, 31 ami, întrevederi cu ambasadorul Greciei, Nikolas Krikos, şi cu ambasadorul Slovaciei, Pavol Ivan.

În cadrul discuţiilor cu ambasadorul Nikolas Krikos, Popşoi a salutat deschiderea în acest an a ambasadei Greciei la Chişinău, fapt ce confirmă dinamica ascendentă a relaţiilor bilaterale şi intensitatea dialogului politic la nivel înalt dintre cele două ţări, transmite infotag.md.

 Părţile au apreciat stadiul cooperării economice şi au discutat perspectivele de aprofundare a cooperării în sectorul turismului, în contextul lansării unui zbor direct Atena-Chişinău, precu m şi alte domenii de interes pentru ambele ţări. 

Părţile au reiterat importanţa eforturilor depuse de autorităţile moldoveneşti în vederea demarării negocierilor de aderare la UE şi a sprijinului acordat de Grecia în acest sens. 

În cadrul întrevederii cu ambasadorul slovac, oficialii au discutat subiectele prioritare de pe agenda bilaterală, reiterând starea excelentă a relaţiilor bilaterale. Părţile au subliniat importanţa promovării dialogului interparlamentar şi a cooperării economice şi sectoriale între cele două ţări.

În primele trei luni ale anului curent, salariile din Moldova au crescut cu 14,7%

În primul trimestru al anului 2024, salariul mediu lunar brut a constituit 13.170,3 lei, fiind în creștere cu 14,7% față de perioada respectivă al anului 2023 și cu 1,7% mai mic față de trimestrul IV 2023.

Biroul Național de Statistică informează că, în primele trei luni ale anului 2024:

  • câștigul salarial mediu lunar brut, la unitățile din sectorul real cu 4 și mai mulți salariați și toate instituțiile bugetare, a constituit 13170,3 lei, fiind în creștere cu 14,7% față de trimestrul I 2023 și cu 1,7% mai mic față de trimestrul IV 2023;
  • indicele câștigului salarial real (calculat ca raport între indicele câștigului salarial nominal brut și indicele prețurilor de consum), față de trimestrul I 2023, a fost de 110,0%, astfel, câștigul salarial s-a majorat în termeni reali cu 10,0%;
  • numărul mediu al salariaților, comparativ cu trimestrul I 2023, s-a redus cu 0,1%.

Cele mai mari valori ale câștigului salarial mediu lunar, în trimestrul I 2024, s-au înregistrat în activitățile:

  • informații și comunicații 32372,5 lei;
  • activități financiare și de asigurări – 24513,5 lei;
  • producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat – 18522,6 lei.

Cele mai mici valori ale câștigului salarial mediu lunar s-au înregistrat în:

  • agricultură, silvicultură și pescuit – 8201,8 lei;
  • activități de cazare și alimentație publică – 8605,6 lei;
  • artă, activități de recreere și de agrement – 9726,4 lei.

Comparativ cu trimestrul I 2023, câștigul salarial a crescut în toate activitățile economice. Cele mai semnificative creșteri s-au înregistrat în:

  • industria extractivă – cu 23,5%;
  • distribuția apei; salubritate, gestionarea deșeurilor, activități de decontaminare – cu 21,0%;
  • tranzacții imobiliare – cu 19,7%.

„Am încetat să mai urăsc“. Declaraţia unei refugiate din Ucraina, găzduită de Mănăstirea Sihăstria
Articolul anterior
UE aprobă continuarea roamingului mobil fără taxe suplimentare până în 2032
Articolul următor