Nu mai trimiteți sticle cu vin rudelor din străinătate! Licorile sunt confiscate la punctele de trecere: ”Pute vama a drojdii!”

În atenția moldovenilor! Deja de câteva luni, prin vămile românești nu mai trece nicio sticlă cu vin artizanal moldovenesc pusă în coletele destinate rudelor sau apropiaților aflați peste hotare.

Pentru a-i convinge pe moldoveni să nu mai trimită țuică sau vin de casă în coletele destinate rudelor, rețelele sociale s-au umplut cu fotografii în care sticlale cu băutură artizanală sunt scoase din genți sau pachete și ajung la coșurile de gunoi din va,ma românească.

Mesajele de genul ”Vameșii români au obosit! Pute vama a drojdii!” au stârnit amuzamentul internauților.

”Cine a trimis azi colete cu băuturi, sa știți ca o parte a rămas la vama Albița… control drastic, la colete…”, scrie o jurnalistă de la Chișinău, care tocmai trecuse zilele trecute prin postul vamal respectiv.

Comentarii au fost de tot felul. Unii au scris: ”Cum au îndrăznit frații noștri români să facă așa ceva?”

Reacția președintei Maia Sandu, după ce pe teritoriul Moldovei au fost depistate fragmente de drone

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a reacționat după ce pe teritoriul țării au fost depistate fragmente din drone în urma atacului rusesc asupra Ucrainei.

Șeful statului a subliniat necesitatea continuării sprijinului pentru Ucraina, menționând că resturile de dronă descoperite astăzi în sudul R.Moldova sunt o dovadă a „realității sumbre”.

„Războiul Rusiei împotriva Ucrainei ne lovește aproape de casă în Moldova, din nou. Descoperirea resturilor de drone Shahed în sudul Moldovei servește astăzi o altă dovadă dură realității sumbre cu care ne confruntăm. Agresiunea Rusiei pune în pericol întregul continent. Sprijinul pentru Ucraina trebuie să continue”, a scris Maia Sandu pe platforma X.

Rămășițe din dronele cu care rușii au atacat Ucraina în noaptea de 9 spre 10 februarie au căzut pe teritoriul R.Moldova. Poliția de Frontieră informează că astăzi, 11 februarie 2024, în zona frontierei moldo-ucrainene, în apropierea localității Etulia, raionul Vulcănești, au fost depistate fragmente de dronă de tip „Shahed”.

Elon Musk deschide o școală și o universitate din bani proprii pentru copiii săi și pentru copiii angajaților SpaceX

Elon Musk vrea să deschidă o școală și o universitate bazate pe STEM, în Austin. Proiectul va începe cu o școală primară și secundară bazată pe STEM. Musk este interesat de un alt tip de educație.

Șeful Tesla investește 100 milioane dolari din bani proprii și deschide o școală și o universitate în Austin. Este vorba despre un sistem STEM, ciclu primar și secundar.

Învățarea se face prin debate-uri și problem-solving.

Împreună cu Ed Astra din Los Angeles, a înființat un centru special pentru copiii săi și pentru copiii angajaților SpaceX, deoarece SpaceX a avut sediul chiar lângă Los Angeles.

Această școală a fost transformată apoi într-o altă școală numită „Astonova”, care este acum o școală online pentru copii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani și este foarte experimentală, având aproximativ 250 de elevi.

Între 2024 și 2030, profesiile bazate pe învățarea STEAM vor fi cu 10,5% mai multe, față de o creștere de 7,5% la cele non-STEAM, potrivit Ministerului Muncii din SUA, transmite Alephnews.

Președintele Radei Supreme a Ucrainei, în prima sa vizită la Chișinău

Președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk, se află la Chișinău. Stefanciuk va susține un discurs în ședința plenară de astăzi a Parlamentului. Ulterior, speakerul ucrainean va avea o întrevedere cu președintele Parlamentului, Igor Grosu, scrie unimedia.info.

Aceasta este prima vizită la Chișinău a lui Ruslan Stefanciuk în calitate de președinte al Radei Supreme de la Kiev.

Recent, Parlamentul Republicii Moldova și Rada Supremă a Ucrainei au încheiat un Memorandum de înțelegere. 

Documentul are drept scop intensificarea relațiilor parlamentare bilaterale și conjugarea eforturilor instituțiilor parlamentare din cele două țări în apropierea de UE.

Un tenor italian s-a mutat la Chișinău pentru a fi aproape de aleasa inimii sale
Articolul anterior
Călugărița care a câștigat “Vocea Italiei” a renunțat la viața monahală și este acum de nerecunoscut
Articolul următor