Rapperul rus Face a părăsit țara și a vorbit deschis despre situația din Ucraina

Rapperul rus Ivan Dremin, cunoscut sub numele de scenă Face, a vorbit pe Instagram despre situația din Ucraina, unde din 24 februarie se desfășoară o operațiune militară specială din ordinul lui Vladimir Putin. Muzicianul și-a împărtășit poziția. Potrivit lui Dremin, în tot acest timp a tăcut pentru că era în stare de șoc.

Рэпер Face свел татуировки с лица - Газета.Ru | Новости

,,Sunt doar amorțit și încă nu-mi vine să cred că asta s-a întâmplat și se întâmplă acum. Faptul că țara mea este implicată în asta, că oamenii cu care eram prieten „înțeleg” acest lucru, iar unii chiar aprobă. Oamenii cu care locuiam alături, oamenii cu care mergeam la același magazin alimentar.

Și ce este și mai rău este că de cealaltă parte este o țară pe care și eu o iubesc foarte mult, suflul pentru întreaga fostă URSS, aproape singurul colț liber care exista în acele părți. Mereu am fost fericit să vin în Ucraina. Da, a trebuit să întâmpin dificultăți la graniță, dar până la urmă am fost întotdeauna primit cu căldură, ca unul de-al meu.

Ivan Dremin a spus că dă vina pe statul rus pentru ceea ce se întâmplă, care de mai multe ori „i-a pus o spiță în roți” – în septembrie anul trecut, Face spunea că concertele sale au fost anulate unul după altul din cauza presiunii asupra sa.

Да, я свел татуировки»: рэпер Face показал чистое лицо в новом клипе: Стиль  жизни: Новости | WMJ.ru

Muzicianul a asociat acest lucru cu poziția sa civică – de mai multe ori a vorbit deschis împotriva regimului și a participat la mitinguri neautorizate.

,,Știu ce fel de oameni sunt. Timp de aproape șapte ani am luptat cu autoritățile pentru supraviețuirea proiectului meu muzical în propria mea țară. Am pierdut, am pierdut bătălia, dar nu și războiul. Acești oameni nu au putut niciodată să-mi spună în față că sunt dușmanul lor. Ei se numesc purtători ai spiritului rusesc, dar sunt lași plini cu bancnote străine. Ei se agita la spatele tău, îți pun spițe în roți, amenință organizatorii și locațiile și apoi spun presei că tu ești mincinosul”, declară Ivan Dremin.

Totuși, Dremin dă vina pe toți cei care nu și-au exprimat cu îndrăzneală dezacordul față de acțiunile autorităților ruse, inclusiv pe el însuși.

,,Majoritatea oamenilor noștri sunt de vină. Acei oameni care nu gândesc cu capul lor. Acei oameni care acum se bucură de litera Z. Străbunicul meu, care a trecut prin tot războiul la Berlin și a primit Ordinul Suvorov, v-ar fi văzut pe toți. S-ar împușca mai degrabă decât să continue să lupte pentru tine. Cine altcineva este de vină? Eu, toată inteligența, toate vocile generației, toți muzicienii. Pentru că fiecare dintre noi nu a fost suficient de curajos.

Pentru faptul că puteam face mai mult, dar ne era frică sau eram prea leneși. Pentru a realiza realitatea prea târziu”.

Face și-a cerut iertare de la poporul ucrainean și a cerut statului și armatei ruse „să se gândească cu capul”.

El a însoțit aceste cuvinte cu o fotografie comună cu iubita sa Maryana Ro (Rozhkova), făcută la Odesa.

În concluzie, Dremin a spus că, în calitate de artist rus și ca cetățean rus „acum practic nu există”, așa că a fost nevoit să părăsească țara și nu se va întoarce până când situația din ea nu se va schimba.

,,De ce? Pentru că eu și cei dragi am supraviețuit, am supraviețuit din propria lor casă, din propriul lor pământ, a supraviețuit statul tău, pe care în cele din urmă refuz să-l recunosc ca fiind al meu din această secundă”.

,,Rusia va deveni un stat demn, cu oameni care au o mentalitate modernă și rezonabilă, dar astăzi, din păcate, nu este așa. Sper într-o zi să-mi văd din nou familia, să-mi văd publicul, să cânt în rusă pentru oamenii mei”.

Din cauza situației din Rusia, multe celebrități ruse au plecat în străinătate, printre care regizorul de film Kantemir Balagov, poetesa Vera Polozkova, cântăreața Zemfira și mulți alții.

Ce salariu ridică un polițist începător în R. Moldova. Ministrul Efros, despre intenția mai multor angajați ai MAI de a pleca din sistem

Mai mulți angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au intenția de a pleca din sistem, iar motivația este una financiară, scrie noi.md.

O spune ministrul Adrian Efros potrivit căruia instituția pe care o conduce se confruntă cu o criză de cadre, în special, în cadrul Poliției de Frontieră și a Inspectoratului General de Poliție. Potrivit ministrului, salariul unui polițist începător este de 11 mii de lei. Ministrul Afacerilor Interne recunoaște că entitatea pe care o conduce duce lipsă de angajați, mai multe funcții fiind vacante. Potrivit ministrului, deși s-a reușit o modestă majorare a salariilor polițiștilor, lefurile mici rămîn cauza principală a plecărilor din sistem. „Ministerul Afacerilor Interne este cel mai mare minister ca număr de angajați. Sunt locuri vacante în diferite subdiviziuni. Dacă ne referim la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, aici sîntem completați 100%. La Inspectoratul General de Poliție avem locuri vacante, la Poliția de Frontieră, la fel, sînt locuri vacante. În discuțiile cu colegii care au intenția de a pleca din sistem, motivația este asigurarea financiară. La începutul anului s-a reușit ca valoarea de referință a polițiștilor să fie mărită de la 1900 la 2300. Adică, salariul s-a mărit cu 1000 de lei. Pentru un polițist începător salariul s-a mărit de la 10 la 11 mii de lei. Cu cît e mai mare vechimea de muncă, cu atît salariile sînt mai mari”, a spus Adrian Efros în cadrul emisiunii „Rezoomat” de la RliveTV. Potrivit ministrului, noi majorări de salarii pentru angajații MAI, deocamdată, nu se prevăd, însă aceștia vor mai beneficia de ajutoare unice și sporuri salariale. „Mai e nevoie de intervenții pe domeniul social, ca angajatul MAI cînd vine la serviciu să fie sigur că familia sa este bine, are o viață decentă și acest lucru va contribui mult la diminuarea actelor de corupție. Acum, pentru că avem unele funcții necompletate, avem posibilitatea ca banii respectivi să fie redirecționați pentru a le oferi angajaților sporuri sau ajutoare unice. Noi ne dorim majorări de salarii, dar asta nu depinde de voința ministrului Efros sau a premierului, noi pornim de la un cadru bugetar disponibil. Cînd vom avea o economie puternică, cînd toată lumea va plăti impozitele, cînd toți vom contribui la bugetul de stat, atunci vom avea sumele disponibile pentru a mări salariile. Nu este vorba de nedorința de a mări salariile, ci de austeritatea bugetară”, a mai spus ministrul Afacerilor Interne. În octombrie 2023, în cadrul programului „Spor pentru Moldova” o plată unică în valoare de 5000 de lei a fost oferită la peste 10 mii de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne – polițiști și carabinieri.

Sportivul nostru Valentin Petic s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

Republica Moldova a mai obținut o cotă de participare la Jocurile Olimpice de la Paris.

Luptătorul de stil greco-roman Valentin Petic s-a calificat în premieră la Olimpiada de Vară. În ultima dispută, care i-a asigurat calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, sportivul nostru l-a învins pe germanul Etienne Kinsinger, în categoria de greutate de până la 67 kg.

Până la această performanță, Valentin Petic a mai obținut alte trei victorii: l-a învins pe croatul Dominik Etlinger, egipteanul Mohamed Ibrahim Elsayed și elvețianul Andreas Vetsch.

Anterior, și luptătorul de stil greco-roman Victor Ciobanu a obținut o cotă de participare pentru Olimpiada de Vară din capitala Franței.

Până acum Republica Moldova și-a asigurat unsprezece cote de participare la Jocurile Olimpice de la Paris.

Schimb cultural și educațional între elevii din Moldova și România

În data de 8 mai 2024, cadrele didactice și elevii Școlii Gimnaziale „Româno-Britanice” din municipiul Galați, România, vor găzdui Consiliul Regional al Elevilor din orașul Florești, raionul Florești, Republica Moldova. Tinerii entuziaști vor experimenta o serie de activități educaționale deosebite și vor descoperi locuri inedite ale localității.

Schimb cultural și educațional între elevii din Moldova și RomâniaImagine simbol

Inițiativa de schimb cultural și educațional marchează un moment deosebit în colaborarea României cu instituțiile de învățământ din Republica Moldova. Este o ocazie de a împărtăși nu doar cunoștințe și experiențe, ci și de a construi punți de prietenie și înțelegere între tinerii din ambele țări, transmite www.stiri.md.

Programul special pregătit pentru acești elevi va cuprinde o gamă variată de activități, de la activități interactive la excursii captivante în jurul orașului Galați. Acești tineri vor avea ocazia să exploreze bogata noastră moștenire culturală, să descopere frumusețea naturii locale și să interacționeze cu elevi din Școala Gimnazială Româno-Britanică.

„Ne angajăm să oferim acestor elevi o experiență memorabilă și educativă, care să îi încurajeze să-și dezvolte pasiunile și să-și extindă orizonturile. Suntem convinși că acest schimb cultural va contribui la formarea lor ca cetățeni responsabili și deschiși către diversitatea lumii în care trăim”, susține Liliana Tcaciuc, profesoară din cadrul Școlii Româno-Britanică, municipiul Galați, România. 

Andrey Danilko, alias Verka Serdyuchka, despre atitudinea sa față de Rusia și despre ceea ce se întâmplă în țara sa natală
Articolul anterior
Un autocar cu ucraineni s-a răsturnat pe o șosea din Italia. O persoană a murit şi alte câteva au fost rănite
Articolul următor