Vezi reacția fostei iubite a Prințului Harry în timpul ceremoniei de cununie

Chelsy Davy este fosta iubită a Prințului Harry și s-a numărat printre invitații la nunta acestuia cu actrița Meghan Markle. Cei doi au avut o relație tumultoasă timp de șase ani, din 2004 până în 2010.

separator

Chelsy Davy este fiica unui om de afaceri înstărit din Zimbabwe, iar pe Prințul Harry  l-a cunoscut în anul 2004, la Stowe School. A urmat o relație turbulentă, presărată cu certuri și împăcări, până în mai 2010, când Davy a anunțat oficial pe Facebook despărțirea de Harry. Deși un an mai târziu au existat zvonuri cu privire la o nouă împăcare, Prințul Harry a dezmințit acest lucru, afirmând că este „100% singur”.În ciuda eșecului poveștii lor de iubire, cei doi au rămas în relații bune, iar Chelsy Davy s-a numărat printre cei invitați la nunta Prințului Harry cu Meghan Markle. Davy a sosit cu zâmbetul pe buze, însă reacțiile sale din timpul ceremoniei care a avut loc la Capela St. George nu au trecut neobservate de internauți.

Sursa

Stoltenberg: Rusia încearcă ,,să înghețe” războiul din Ucraina pentru a lansa o nouă ofensivă în primăvară

Rusia încearcă ,,să înghețe războiul” din Ucraina pentru a-și reconstrui forțele și a lansa o nouă ofensivă în primăvară. Acest lucru a fost declarat de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, într-un interviu pentru Financial Times.

NATO chief Stoltenberg eyes Norway central bank top job – DW – 12/14/2021

„Ceea ce vedem acum este că Rusia încearcă să înghețe acest război, cel puțin pentru o perioadă scurtă de timp, astfel încât să se poată regrupa, recupera și apoi să încerce să lanseze o ofensivă mai mare în primăvara viitoare”, a spus oficialul.

Stoltenberg a menționat că în timpul iernii, ostilitățile din Ucraina vor trece într-o fază mai calmă. Cu toate acestea, atât trupele ucrainene, cât și cele rusești intenționează să se regrupeze și să-și întărească forțele.

Secretarul general al Alianței a mai remarcat că Rusia nu dă acum semne de pregătire pentru negocieri de pace.

Șeful GUR din Ucraina, Kirill Budanov, a spus că în ianuarie va fi inițiat un nou val de mobilizare masivă în Rusia. El a menționat că apelul la front în Federația Rusă nu se oprește. Chiar din primele zile ale lunii decembrie, cetățenii ruși au început să primească citații.

Ambasadorul SUA felicită autoritățile pentru încheierea unui acord cu Centrala electrică de la Cuciurgan

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii (SUA) Kent Logsdon a avut o convorbire telefonică cu viceprim-ministrul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

Logsdon salută, într-o convorbire cu Spînu, acordul MGRES - Energocom

Potrivit Ambasadei SUA, Logsdon a felicitat Moldova cu privire la încheierea unui acord cu Centrala de la Cuciurgan (MGRES) pentru furnizarea energiei electrice.

„Acest acord reprezintă un pas important în eforturile Moldovei de a-și consolida securitatea energetică și de a minimiza creșterea prețurilor pentru consumatori”, se mai arată în mesajul Ambasadei.

Totodată, ambasadorul Logsdon a promis sprijinul continuu al SUA pentru necesitățile de energie și electricitate ale Republicii Moldova.

Pe 3 decembrie, SA Energocom a semnat contractul de livrare a energiei electrice cu Centrala Termoelectrică de la Cuciurgan (MGRES) pentru luna decembrie. 

Cantitatea pentru decembrie constituie aproximativ 204 mii, iar prețul este de 73 de dolari. Potrivit contractului, Moldovagaz va livra 5,7 milioane de metri cubi de gaz pe zi malului stâng, inclusiv MGRES.

sursa: www.stiri.md

Consumul de gaze naturale al Europei a scăzut cu aproape un sfert

Europa și-a redus semnificativ consumul de gaze naturale în luna octombrie, în condițiile în care gospodăriile nu au pornit instalațiile de încălzire grație temperaturilor peste medie, ceea ce constituie o veste bună pentru piață înainte de venirea iernii.

Prețul gazelor naturale a atins un nou record în Europa, de 7 ori mai mare  decât la începutul anului - HotNews.ro

Guvernele din regiune și-au îndemnat consumatorii să își reducă consumul de gaze, după ce diminuarea livrărilor din Rusia a provocat temeri referitoare la o raționalizare atunci când temperaturile vor scădea, transmite radiochișinău.md.

Însă toamna blândă a ajutat la conservarea gazelor, chiar dacă termocentralele care produc electricitate continuă să consume mari cantități de combustibil.

Potrivit datelor furnizate de platforma online EnergyScan, pusă la punct de grupul francez Engie SA, cererea totală de gaze a Europei Occidentale a fost în luna octombrie a acestui an cu 22% mai mică decât în luna octombrie a anului trecut.

Aceasta deși sectorul producției de electricitate și-a majorat consumul de gaze cu 14% în ritm anual.

Pe lângă evoluțiile meteo favorabile, cererea de gaze a fost redusă și ca urmare a prețurilor care au explodat, astfel că mulți consumatori industriali mici și-au redus operațiunile pentru a putea supraviețui.

Prețurile la gazele naturale rămân mari, dar au scăzut puternic în ultima perioadă

„Apar semne ale unei modificări de comportament cu privire la utilizarea instalațiilor de încălzire”, spune Julien Hoarau, director de analize la EnergyScan.

Aceasta a ajutat la exercitarea „unor presiuni semnificative de scădere a prețurilor spot la gaze în Europa și a consolidat capacitatea continentului de a echilibra sistemul la iarnă”, a adăugat Julien Hoarau.

Chiar dacă prețurile de referință la gaze în Europa sunt de peste trei ori mai mari față de media multianuală, ele au scăzut totuși cu peste 60% față de vârful atins în luna august.

Datele EnergyScan mai arată că cererea de gaze din partea utilizatorilor rezidențiali, a mediului de business și a micilor utilizatori industriali a scăzut cu 33% în luna octombrie, iar cererea de gaze a marilor consumatori industriali a scăzut cu 27%.

Tot agenția Bloomberg nota pe 25 octombrie cum combinația între vremea neobișnuit de caldă și livrările mari de gaze lichefiate face ca depozitele de gaze să fie aproape pline înainte ca europenii să dea drumul la termostate.

Un celebru model al anilor ’90 a pierdut simțitor lupta cu kilogramele. Ce viață duce acum?
Articolul anterior
25 de întrebări fără răspuns pe care ai vrea să i le pui celui care te-a înșelat
Articolul următor