Cum se întocmește o procură, dacă te afli în străinătate!

Chiar dacă întocmirea unei procuri pare a fi un lucru ușor, când ajungi în fața problemei, nu știi care sunt etapele și la cine trebuie să te adresezi. În această situație este și Ana, una dintre cititoarele unica.md, care cere sfatul profesionist de la”Casa de avocatură Digore”.

separator

Ana G.

Bună ziua, mă numesc Ana. Cum pot să fac procura pentru sora mea, pentru administrarea apartamentului? De cinci ani locuiesc peste hotare și nu pot  să vin în țară pentru că muncesc și nu aș vrea să-mi pierd locul de muncă. În Chișinău am un apartament  și mi se cere să pun contoare în apartament. Pentru asta am nevoie de procură pe numele surorii mele, dar nu știu cum să o fac și care sunt etapele? Vă mulțumesc mult!”

Răspuns:

„Pentru eliberarea procurii de administrare a apartamentului pe numele surorii, urmează să vă adresaţi unui notar din țara unde vă aflați Dvs. Solicitați notarului  întocmirea unei procuri speciale de administrare a apartamentului, eventual cu indicarea organelor în faţa cărora sora Dvs. urmează să Vă reprezinte interesele. În cazul în care vă aflaţi în una din ţările membre ale Convenţiei de la Haga privind suprimarea cerinței supralegalizării actelor oficiale, atunci, după ridicarea procurii autentificate, urmează să Vă adresaţi organului autorităţii publice străine competent de aplicarea apostilei. Mai apoi procura urmează a fi expediată surorii Dvs. care se va adresa unui birou de traduceri pentru o traducere autentificată a conţinutului procurii. Cu procura originală şi traducerea autentificată de către notar, sora Dvs. vă va putea reprezenta interesele în faţa instituțiilor indicate.

O altă posibilitate ar fi să Vă adresaţi misiunii diplomatice a Republicii Moldova în ţara în care Vă aflaţi (Consulat sau Ambasada) şi să solicitaţi perfectarea procurii. Astfel, procura va fi întocmită de autorităţile Republicii Moldova şi nu va fi necesară apostilarea şi traducerea acesteia.”

Scrie întrebarea ta la adresa: juristultau@unica.md

unnamed„Casa de Avocatură Digore”
Tel: +(373) 22-24 03 05
Fax: +(373) 22-24 06 20
Mob: +(373) 6 8888 577

Astăzi e ziua lui Nelly Ciobanu. Și-a făcut un cadou pe care îl așteptau și fanii.
Articolul anterior
Vladimir Putin are cancer
Articolul următor
Alte articole interesante