Vrem să construim o casă în ograda părinților? Trebuie să meargă și ei la notar?

Violeta R.: “Vrem să costruim o casă în ograda părinților. Trebuie să mearg

separator
ă și ei la notar ca să ne doneze o bucată de pământ sau doar să înregistrăm la cadastru?”

 Răspuns de la “Casa de Avocatură Digore”:

În asemenea situație, primul pas care urmează a fi făcut de către părinții Dvs este de a solicita divizarea terenului și atribuirea unui număr cadastral nou. Drept fundamentare tehnică a deciziei de formare a noului teren servește proiectul planului cadastral sau geometric, precum şi descrierea tehnică a bunului imobil.

Planul geometric se întocmeşte la cererea proprietarului, în baza măsurărilor pe teren, cu indicarea obligatorie a hotarelor, a numărului cadastral al terenului şi amplasamentului tuturor construcţiilor de pe teren.

Proprietarul va solicita divizarea terenului prin atribuirea unui număr cadastral nou Oficiului Cadastral Teritorial din raza unde este situat terenul. Oficiul Cadastral Teritorial va înregistra terenul nou format şi drepturile asupra lui în registrul bunurilor imobile şi va opera modificările respective în dosarul cadastral şi planul cadastral al teritoriului.

Al doilea pas este ca părinții să vă transmită dreptul de proprietate asupra terenului nou format. Transmiterea dreptului de proprietate asupra terenului se face prin întocmirea unui Contract de donație sau a unui Contract de vânzare-cumpărare. După încheierea contractului urmează să vă adresaț  Oficiului Cadastral Teritorial pentru a vă înregistra drepturile de proprietate asupra terenului.

Scrie întrebarea ta la adresa: juristultau@unica.md

unnamed„Casa de Avocatură Digore”
Tel: +(373) 22-24 03 05
Fax: +(373) 22-24 06 20
Mob: +(373) 6 8888 577

30 rochii deosebite pentru cununia civilă!
Articolul anterior
Nu te-ai gândit! Există persoane care suferă de alergie la apă
Articolul următor