,,Aceste decese puteau fi prevenite”. Părinții Solidari se adună miercuri în fața Guvernului

,,În condițiile pandemiei, autoritățile au acționat extrem de iresponsabil în raport cu părinții cu copii preșcolari, astfel că și la aproape 4 luni de la închiderea grădinițelor, părinții nu au soluții cum să se descurce și cu serviciu și cu copiii acasă”, afirmă Grupul Parinților Solidari.

separator

,,Autoritățile doar au știut să ne repete incontinuă că grădinițele nu pot fi redeschise, dar în același timp au relaxat multe alte măsuri restrictive, precum ar fi funcționarea piețelor, tuturor magazinelor, iar mai recent și a sălilor de sport și a localurilor de alimentație publică.

La 2 iunie 2020, am depus o petiție, prin care am cerut de la Guvern și comisia Excepțională în Sănătate Publică să redeschidă grădinițele și să ofere îndemnizații pentru părinții cu copii preșcolari.

Din păcate autoritățile continuă să ignore problema, chiar dacă deja am avut două cazuri tragice, când au decedat copii de 5 și 6 ani, din motivul că au rămas acasă singuri, fără supravegherea maturilor”.

În acest context, miercuri, 1 iulie 2020, părinții merg în fața Guvernului să ceară soluționarea problemelor, care au survenit de pe urma sistării activității instituțiilor preșcolare, dar și începerea procesului redeschiderii grădinițelor, cu repectarea tutror măsurilor necesare.

Ministrul Apărării din Serbia, testat pozitiv la coronavirus după ce s-a întors de la parada de la Moscova
Articolul anterior
Un copil de 3 ani se juca singur pe o șosea din raionul Leova
Articolul următor
Alte articole interesante