Câteva idei geniale care te ajută să NU ai casa plină de jucării împrăștiate

Jucăriile sunt elemente foarte importante in viață copiilor. Cu ajutorul lor, cei mici descoperă lumea, învață, își dezvoltă creativitatea, cresc armonios dar și multe altele. Pentru majoritatea parinților însă, jucăriile pot să fie o mare bătaie de cap.

separator

Sunteți de acord că, partea cea mai grea este să-i convingi pe micuți, să le adune și să le pună la locul lor. De cele mai multe ori, se întamplă unul dintre urmatoarele două lucruri:

1. Tu, părinte, obosești sau te saturi să insiști și, resemnat, începi să aduni jucăriile și să le pui la loc.

sau

2. Continui să insiști și să pui presiune pe copil, acesta continua să nu asculte și apar conflicte.

Dar există și o a treia variantă:

Poți învăța cum să gestionezi eficient problema jucăriilor și cum să colaborezi cu copilul ca să aveți ordine, ca să te asiguri că jucăriile sunt puse la locul lor, în loc să rămână împrăștiate prin casă și să fii nevoit să le aduni tu.

1. „Adăpost” pentru de toate
Tot felul de jucării iți pot găsi locul în următorul model de cutie de depozitare. Nu va trebuie decât o cutie rămasă de la șervețelele umede ale copilului, de pe care să scoateți ambalajul original și să o accesorizați cu bandă adezivă imprimată. De asemenea, puteți să desenați sau să pictați oricum vă place. Jucăriile vor fi ușor de găsit, iar cutia nu va ocupa mult loc și va putea fi așezată în orice cameră.

2. Suport-mobil pentru tot felul de jucării
Cu siguranță că te-ai săturat să te împiedici prin casă de carți de joc, jetoane de la alte jocuri, piese de puzzle, monede de plastic etc. Următoarea sugestie nu este potrivită doar pentru depozitarea jucăriilor menționate, ci și a oricăror alte jucării mărunte, ce pot fi ușor împrăștiate. Pur și simplu vei face rost de cutiuțe de voiaj pentru păstrarea săpunurilor. Ai însă grijă că, acestea să fie transparente, astfel încât micuțul să-și poată da seama cu ușurință ce se află acolo. Cutiuțele pot fi amplasate oriunde, nu ocupă mult spațiu și sunt ușor manevrabile, chiar și de către un copil mai mic. Important este ca acesta să învețe să fie ordonat și să știe unde-i sunt jucăriile preferate.

3. Borcanele cu tot felul de jucării
Ca și variantele de mai sus, și aceasta oferă o depozitare ușoară a jucăriilor mărunte. În plus, se vor integra perfect printre acestea și nu sunt greu de manipulat. Luați niște borcane de plastic simple, curate, cu capac de plastic. În capac vor fi date mici găuri, în care vor fi puse apoi bucățele de panglici colorate. Împreună cu copilul puteți desface toate capacele și veți pune în borcane jucăriile dorite, astfel încât acesta să le poată găsi oricând.

4. Găletuțe cu de toate
Nu numai jucăriile pe care copilul le folosește în casă pot pune probleme de depozitare, ci și cele utilizate pe-afară. Inspiră-te din ideea următoare pentru a-ți ajuta copilul să găsească mult mai ușor jucăriile preferate pentru activitățile din aer liber. Va trebui să achiziționezi doar niște găletuțe de aluminiu (simple sau colorate) și, dacă nu ai deja unul, un suport cu rafturi (din orice fel de material). În acest suport vor fi așezate găletuțele cu jucării, preferabil în afara casei. Vei mai face rost apoi de niște hârtie autocolantă și de un marker permanent. Din hârtia respectivă vei decupa mai multe etichete, pe care vei scrie apoi denumirile jucăriilor ce vor putea fi găsite în găletuță și etichetele vor fi lipite pe aceasta.

5. Lădița mobilă pentru depozitarea de jucării și cărți
Prima data îți vei lua la îndemână o lădiță de lemn, cât mai nefinisată. O vei vopsi, o poți da cu lac pentru luciu și apoi o poți decora împreună cu copilul. Urmează să te mai „echipezi” cu câteva scândurele, cu niște cuie, cu un ciocan, o bormașină, niște șuruburi și niște rotițe. Scândurelele vor fi bătute în cuie dedesubtul lădiței. Acestora li se vor da găuri, în care vor fi prinse rotițele. Copilul va avea acum la dispoziție o lădiță mobilă, în care își va putea pune atât jucării, cât și cărți și pe care o poate manevra cu ușurință în casă, fără a strica parchetul, covoarele sau orice altceva se află pe jos.

6. Coșulețe pentru jucăriile din baie
Și depozitarea jucăriilor din baie poate fi o provocare într-o casă cu copii. Inspiră-te însă din următoarea idee și vei vedea cât spațiu poți economisi. În plus, vei putea menține mai ușor ordinea în sala de baie. Va trebui să ai la dispoziție următoarele materiale: o vergea lungă pentru agățat prosoapele (precum cele pe care le avem deasupra căzii), coșulețe din material plastic, niște inele de plastic pentru prinderea coșulețelor. Inițial va trebui să se monteze vergeau în spatele căzii, pe peretele de deasupra ei, paralel cu cada, la un nivel nu prea ridicat față de marginea acesteia. De această vergea vor fi agățate coșulețele. Le poți umple apoi, cu orice fel de jucării pentru baie, dar și cu produse cosmetice.

Sursa

Tripleți născuți la cinci ani diferență. Povestea incredibilă a unei femei care a luptat pentru a deveni mamă

Colleen Hapney, în vârstă de 30 de ani, și soțul ei, Pete, în vârstă de 33 de ani, aproape că renunțaseră la speranța de a avea copii după 10 ani de încercări.

Mama a fost supusă, în total, la opt ture de fertilizare in vitro și a trecut prin două pierderi de sarcini pe parcursul a 10 ani.

Cuplul aproape că își pierduse speranța. În 2018 însă, femeia a născut o fetiță pe nume Phoebe-Grace. Anul trecut, în 2023, femeia a mai născut doi băieți gemeni.

Femeia a vorbit despre lupta pe care a dus-o în încercarea de a avea copii și acum vrea să ofere cu povestea ei speranță cuplurilor care încearcă să aibă un copil.

Cuplul din Plymouth, a descoperit problemele de fertilitate după doi ani de încercări. Femeia a fost diagnosticată cu sindromul ovarelor polichistice.

„Mi s-a spus că nu pot beneficia de FIV din partea NHS, deși amândoi îndeplineam toate criteriile stabilite. Am avut inima frântă, știam că FIV este costisitoare, dar era singura noastră cale”, a spus Colleen, conform Mirror.

Colleen și Pete au decis să zboare în Cipru pentru un tratament privat de fertilizare in vitro. Dar, din păcate, tratamentul costisitor nu a funcționat. Nu au renunțat și au continuat să încerce FIV în Țara Galilor, în 2016, dar Colleen s-a îmbolnăvit grav.

„Am făcut FIV, dar am fost foarte nefericită și am dezvoltat OHSS sever, care aproape m-a ucis, ceea ce a însemnat că nu am putut face un transfer de embrioni și a trebuit să ne înghețăm toți embrionii pe 22 noiembrie 2016. A durat luni de zile să ne recuperăm și am avut primul nostru transfer de embrioni în martie 2017, care a fost un ciclu eșuat, embrionul nu s-a implantat și a fost o altă durere de inimă după ani de bătăi de cap”, a mai povestit femeia.

În august 2017 au mai încercat încă o dată și au primit vestea pe care o așteptau. Phoebe-Grace s-a născut în aprilie 2018. Deși călătoria lor a fost grea, Colleen și Pete își doreau măcar un frate sau o soră pentru fiica lor. Cuplul mai avea patru embrioni rămași pe care îi puteau folosi.

„Am fost binecuvântați cu fiica noastră, dar după atâtea eșecuri și avorturi spontane nu știam ce să facem și am încercat totul, toate medicamentele, suplimentele și terapiile alternative, dar nu am avut noroc”, a spus ea.

Collen a rămas în cele din urmă însărcinată cu gemeni.

„A fost o sarcină terifiantă, nu mă lăsam să mă entuziasmez, mă așteptam la ce era mai rău tot timpul și încercam să mă opresc să nu mă bucur pentru că nu mai puteam suporta durerea”, a povestit ea la Plymouth Live.

Dar totul s-a dovedit a fi bine, iar în aprilie 2023, ea a născut doi băieți gemeni pe nume Perseus și Elijah.

Medicii aveau să descopere că perechea de gemeni care s-a născut în 2023 și fetița care s-a născut în 2018 sunt, de fapt, tripleți. Toți cei trei copii s-au format ca embrioni în aceeași zi, în noiembrie 2016, iar asta înseamnă că sunt tripleți, chiar dacă s-au născut la mai mult de cinci ani distanță.

Sursa

De ce unii copii încep să vorbească mai devreme: Concluzia surprinzătoare dintr-un studiu realizat de cercetători

Anii premergători vârstei școlare sunt fundamentali în dezvoltarea limbajului, marcând o perioadă de învățare accelerată și diversificată. În ciuda acestei ferestre critice de oportunitate, ritmul la care copiii încep să vorbească variază enorm. Unii micuți debutează în arta conversației devreme, în timp ce alții își iau timpul, stârnind curiozitatea specialiștilor.

Căutând răspunsuri: studiul care luminează misterul

Elika Bergelson, de la prestigioasa Universitate Harvard, a condus un studiu împreună cu o echipă de psihologi din întreaga lume, urmărind să descopere ce determină aceste diferențe. Analizând comportamentul a 1.001 copii sub patru ani, cercetătorii au avut parte de rezultate neașteptate: nu există o corelație directă între cantitatea de vocalizări ale copilului și factori precum genul, statutul socio-economic sau expunerea la multiple limbi.

Cheia succesului: interacțiunea cu adulții

Contrar presupunerilor comune, studiul care a fost publicat pe Pnas.org a revelat că secretul dezvoltării timpurii a limbajului nu se află în cantitate, ci în calitatea interacțiunilor. Copiii cei mai activi în conversații sunt cei care beneficiază de un mediu bogat în dialoguri cu adulții, indiferent de alte variabile sociale sau economice.

Impactul conversației: mai mult decât cuvinte

Folosind tehnologii avansate, inclusiv microfoane purtabile și algoritmi de învățare automată pentru a analiza datele, studiul a putut să măsoare cu precizie cât de mult vorbesc copiii în funcție de expunerea lor la limbajul adult. Concluzia? Pentru fiecare 100 de cuvinte rostite de un adult, copilul produce în medie 27 de vocalizări în plus, un efect ce se amplifică pe măsură ce copilul crește.

Studiul și răspândirea sa globală: amploarea dialogului în dezvoltarea Copiilor

Extinzându-se pe 12 țări și 43 de limbi, cercetarea subliniază universalitatea acestui fenomen, arătând că fundamentul dezvoltării lingvistice este consistent în diverse culturi și comunități. Această descoperire pune în lumină importanța angajamentului verbal constant al părinților și îngrijitorilor, indiferent de contextul geografic sau cultural.

Înțelesuri mai profunde și studii complementare

Alte cercetări coroborează aceste descoperiri, subliniind că răspunsurile prompte și angajarea în conversații cu copiii, chiar și în stadiile când acesta este doar un bebeluș, pot accelera dezvoltarea limbajului. Studii publicate în reviste de prestigiu precum „Journal of Child Language” și „Developmental Science” confirmă că interacțiunile bogate și diversificate sunt piloni ai învățării lingvistice timpurii.

În concluzie, dialogul constant și interacțiunea cu adulții nu doar că îmbogățesc experiența copilăriei, dar sunt esențiale pentru dezvoltarea abilităților de comunicare. Aceste descoperiri oferă părinților și educatorilor un instrument valoros în sprijinirea dezvoltării limbajului la copii, reiterând ideea că fiecare cuvânt și conversație contează.

sursa: www.playtech.ro

Emoții mari pentru doi părinți. Ce a născut o femeie din Marea Britanie: se întâmplă o dată la 200 de milioane de nașteri

O femeie din Marea Britanie a adus pe lume o pereche de tripleţi identici. Acest lucru se întâmplă o dată la 200.000.000 de nașteri.

A născut tripleți identici

Zahra Amirabadi (28 de ani) şi logodnicul ei, Ashraf Reid (29 de ani), au aflat că vor deveni părinți de tripleți la ecografia făcută la 12 săptămâni de sarcină. Deși ambii aveau gemeni în familie, nu se așteptau ca Zahra să aibă chiar tripleţi.

„A fost un şoc atât de mare, Ashraf a şi înjurat puţin. Apoi, de bucurie, am început să râdem şi să plângem atât de tare, încât nu am putut să văd bine ecografia. Când ne-a spus că sunt tripleți, nu ne-a venit să credem”, a povestit femeia, pentru publicaţia Mirror.co.uk. 

Șansele erau de 1 la 200 de milioane

La început, doctorii ginecologi au crezut că sunt doi băieţi şi o fată, dar în săptămâna a 17-a, gravida a aflat că va naște trei fetițe. Micuțele identice Roya, Adina şi Sefia, au venit pe lume în decembrie 2021. Roya și Adina au împărțit aceeași placentă, iar Sefia a fost singură.

„Am aflat că sunt fete la timp, nu am cumpărat prea multe hainuţe. Când am văzut că seamănă, am cerut să se facă un test, care a arătat că sunt identice. Toate vin din acelaşi ou. Este incredibil”, a spus mama micuțelor.

Femeia a povestit că era obosită constant în timpul sarcinii, dormea ​​chiar două ori pe zi, înainte de a afla că poartă în pântece trei copii.

„Eram atât de mare, îmi era greu să dorm noaptea. În săptămâna a 24-a, doctorul mi-a spus că am în burtă echivalentul unui bebeluş în săptămâna a 37-a”, a mai spus aceasta.

A adus pe lume trei fetițe

Tânăra a mărturisit că ziua în care micuțele au venit pe lume a fost cea mai fericită din viaţa ei: „Am avut planificată o cezariană. Evident, erau şi emoţiile că se vor naşte, dar nu am crezut că va fi aşa de frumos. Am început să plâng cum am auzit-o pe prima dintre ele”.

După ce a născut, Zahra a avut parte de ajutor din partea familiei sale:„Am şase surori şi un frate, aşa că toţi au venit să stea cu mine, când Ashraf s-a întors la muncă. E încă nebunie, dar lucrurile s-au mai liniştit, acum că fetele au început să doarmă mai mult”.

Președintele Finlandei a ieșit la plimbare în parc, fără pază și fără însoțitori
Articolul anterior
Salată de fructe cu avocado și nuci
Articolul următor