Ce i-a apărut unei fetițe în spatele capului, după ce s-a jucat într-un parc

O fetiță din Suceava a ajuns la spital cu o căpușă de mari dimensiuni prinsă de cap. Părinții bănuiesc că a luat-o dintr-un parc din oraș, relatează presa locală.

Mama fetiței a povestit că a observat că fiica ei are o căpușă prinsă pe spatele capului după ce anterior aceasta s-a jucat în iarbă. A dus-o la Spitalul Județean de Urgență, unde medicii i-au îndepărtat-o.

Cele mai multe probleme sunt în general în zonele cu apă și cu vegetație multă.

Dacă mergeți la plimbare este recomandat să folosiți în prealabil crème, spray-uri sau brățări care țin departe aceste gâze supărătoare.

Medicii spun că cele mai multe înțepături apar la copii. Prezența la doctor se impune atunci când vorbim de o mușcătură de căpușă.

Ce trebuie să facem dacă ne mușcă o căpușă

Căpușele stau în iarbă. Când vine un animal, se agață de firele de păr ale acestuia. La oameni, se prind de piele și secretă o substanță care împiedică să simțim mușcătura. De aceea, le găsim pur și simplu pe suprafața corporală, în special în pliurile pielii. Și ne întrebăm, firesc, cum de nu am simțit pișcătura?

Dr. Diana Stoian, medic veterinar: “Când vedem că are o căpușă, o scoatem, dar nu de cineva care nu este experimentat, pentru că poate rămâne acolo un rest și transmite mai departe boli. La om e valabil același lucru.”

La animale, căpușele își găsesc adăpost în pielea subțire din urechi, de lângă gât ori din lăbuțe.

În cazul oamenilor, după ce căpușă este scoasă din piele, devine necesară prevenția pentru boala Lyme. Pe care o poate determina un astfel de parazit infectat. Primul pas presupune administrarea de antibiotic.

Dr. Luminița Marinescu, medic primar dermatolog: “Boala Lyme e o boală plurifactorială căreia îi pui diagnosticul târziu. Este corect să îl tratezi preventiv pe cel care a fost înțepat de o căpușă”.

sursa

Steven Seagal se lansează în politica rusă. Actorul susține un partid pro-Kremlin
Articolul anterior
A fost tunsă de soţ la miezul nopții, după ce s-a plâns că este obosită şi nu avea chef să se spele pe cap
Articolul următor
Alte articole interesante