Cum se alimentează Inesa Voscoboinic în timpul sarcinii?

Inesa Voscoboinic urmează să devină mămică în câteva luni și în timp ce multe femei adaugă mai multe kilograme în timpul sarcinii, prezentatoarea TV uimește printr-o siluetă suplă. Doar burtica grațioasă și rotunjoară iese în evidență.

separator

Cum reușește vedeta să se mențină în formă în timpul sarcinii?

Ei bine pe lângă faptul că face zilnic mișcare și nu a renunțat la exercițiile fizice pentru însărcinate, am aflat că Inesa are și un regim alimentar sănătos. Iată cum se alimentează viitoarea mămică în timpul sarcinii?

,,Cu exceptia excluderii anumitor tipuri de produse de mare (care contin mai mult mercur) si a alcoolului, în meniul meu de gravidã practic nu s-au produs schimbãri! Respectiv, postarea ar fi de folos tuturor celor care se intereseazã periodic despre alimentatia mea!”, ne comunică știrista pe pagina sa de Instagram”.

Vedeta a exclus alcoolul în totalitate și consumă alimente bogate din punct de vedere nutrițional.

,,Nu exista o cantitate de alcool recomandata pentru consumul in siguranta in timpul sarcinii. Prin urmare, alcoolul trebuie evitat in totalitate de catre femeile gravide.
Principiul de bazã – includerea celor 4 grupuri de alimente:
1️. Carbohidrați (orez, ovãz, porumb, grau, secara). Contin fibre, vitamine si minerale si furnizeazã energie!
2. Proteine (carne, peste, ouã, nuci, fasole). Douã sau trei dintre mesele zilnice trebuie sã includa aceste alimente.
3. Lactate (lapte, brânzã, iaurt). Foarte bune surse de calciu si nu trebuie sa lipseasca din alimentatie, cu conditia cã nu contin un nivel înalt de grãsimi si zahãr!
4. Fructe si legume. În timpul sarcinii, la recomandarea medicilor am redus consumul fructelor (merele si strugurii baloneazã, iar bananele sunt foarte calorice) Consum 1-2 fructe pe zi si legume la fiecare masã. Sãnãtate tuturor 💚!”, a scris Inesa.

Așadar, am aflat că viitoarea mămică are o dietă diversificată, bazată pe alimente bogate în nutrienți. Totodată, aceasta evită produsele ce conțin calorii goale.

O tânără a născut de 2 ori în 22 de zile, având o experiență extrem de dureroasă. Cum a fost posibil?

Un caz medical rar și absolut extraordinar a captat atenția lumii întregi. Doyle Kayleigh, o tânără în vârstă de 22 de ani din Marea Britanie, a trăit o experiență de neuitat și extrem de dureroasă, nașterea a doi copii într-un interval de doar 22 de zile.

Situația neobișnuită a început când Doyle, care credea că este însărcinată cu gemeni, a mers la spital după ce i s-a rupt apa. Tragic, primul copil s-a născut prematur la 22 de săptămâni și, din nefericire, a fost declarat mort la scurt timp după naștere. Medicii au suspectat că un cheag de sânge ar fi putut fi cauza decesului neașteptat.

În mod surprinzător, după nașterea tragică, Doyle nu a mai avut contracții, ceea ce a dus la o descoperire uimitoare. În ciuda diagnosticului inițial de gemeni, se pare că femeia era, de fapt, însărcinată în stadii diferite cu doi copii, nu cu gemeni veritabili. Aceasta este o condiție extrem de rară cunoscută sub numele de superfetation, unde un nou ovul fertilizat este implantat în timpul unei sarcini existente.

A doua naștere a tinerei mame

După 22 de zile de la primul eveniment tragic, Doyle a născut al doilea copil, care, spre deosebire de primul, a supraviețuit, deși s-a confruntat cu complicații serioase. Noul născut, pe nume Astro, a venit pe lume cu o afecțiune cardiacă congenitală, cunoscută sub numele de gaură în inimă, o condiție care necesită supraveghere medicală constantă.

Reflectând asupra întregii experiențe, Doyle a mărturisit că perioada sarcinii a fost extrem de dificilă și dureroasă. „Eram conștientă de toate riscurile pe care le aducea o sarcină cu gemeni. Am plătit chiar și la clinici private pentru că eram atât de îngrijorată de complicații. Când am ajuns la 22 de săptămâni și jumătate, la propriu, eram în pat și am avut cea mai mare durere din întreaga mea viață. Nu eram sigură ce se întâmplă, așa că m-am dus la toaletă și am observat că mi s-a rupt apa”, a împărtășit ea pentru nypost.com.

Cazul lui Doyle Kayleigh subliniază nu numai raritatea unor astfel de condiții medicale, dar și importanța monitorizării atente a sarcinii și a suportului medical adecvat. 

sursa

Povestea bloggeriței din Moldova care a învins cancerul și a adus pe lume al treilea copilaș: „Ca să poți să aduni multe primăveri, trebuie să treci cu încredere prin iernile grele”

Stela Zacon este moldoveanca de 31 de ani care a reușit să învingă cancerul și să aducă pe lume un copilaș. Aceasta a anunțat marele eveniment pe data de 5 aprilie, iar acum familia sa se bucură de cei trei copii ai cuplului. „Ca să poți să aduni multe primăveri, trebuie să treci cu încredere prin iernile grele”, a scris bloggerița.

Stela intuia că este însărcinată după cea de-a 6 chemoterapie, iar medicii erau sceptici cu privire la o posibilă sarcină, scrie Unimedia.info.

Gândurile și semnele organismului au determinat-o să facă un test de sarcină, care a și confirmat bănuiala acesteia. Conform examenului ultrasonografic avea deja 2 luni și 3 zile.

„Mă uit în urmă acum și zâmbesc, ce mult m-a schimbat boala. Îi mulțumesc că m-a învățat multe chiar dacă au fost momente grele”, spune ea. „Toți ne-am pornit roz, dar am ieșit albaștri”, a scris Stela în ziua în care au aflat sexul bebelușului.

Stela Zacon are 30 de ani și este originară din Moldova. De mai bine de cinci ani este stabilită în Marea Britanie, împreună cu soțul și cei doi copii. În acest răstimp, femeia a trecut printr-o experiență dificilă, fiind tratată de medici de depresie postantală, deși suferea de cancer limfatic.

Vești bune pentru părinți! A fost modificată procedura privind achitarea indemnizației pentru creșterea copiilor

Vești bune pentru părinți. Începând cu luna aprilie, achitarea indemnizaţiilor pentru familiile cu copii se va efectua lunar, pentru luna curentă, și nu doar după trecerea unei luni, cum era până în prezent.

Despre acest lucru ne anunță Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS), care informează despre modificările operate în legislație privind plata indemnizațiilor.

„În acest context, la data de 1 aprilie 2024 a fost finanțată plata indemnizațiilor pentru familiile cu copii pentru luna martie 2024, iar astăzi, 5 aprilie 2024, a fost finanțată plata indemnizațiilor pentru familiile cu copii pentru luna aprilie 2024, în valoare totală de 217,1 milioane lei”, se menționează într-un comunicat al CNAS.

Pentru a ridica banii, beneficiarii urmează să se adreseze la orice oficiu poştal din ţară sau la instituţia bancară unde sunt deserviţi, doar după procesarea plăților de către prestatorii de servicii de plată în cadrul serviciului guvernamental de plăţi electronice (MPay).

O cină perfectă – Ardei umpluți cu pizza
Articolul anterior
Cât și ce trebuie să mănânce un copil
Articolul următor