Fără nicio îndoială, vara este cel mai așteptat anotimp. Vara înseamnă vacanță, soare, plimbări lungi în natură. Dar vara mai înseamnă și țânțari. Clima se schimbă de la an la an, iar umiditatea favorizează apariția țânțarilor. Din nefericire, copiii sunt cei mai afectați, transformâdu-se în adevărate ținte pentru insuportabilele insecte.
Cele mai frecvente înțepături sunt cele cauzate de țânțari. Sunt și foarte periculoase, dacă luăm în calcul faptul că anual, la nivel mondial, aceștia sunt responsabili de peste 1 milion de decese. Printre bolile transmise de țânțari, se numără și cea cauzată de virusul West Nile, care, cu ceva timp în urmă, a ajuns și în România. Specia de țânțar responsabilă pentru transmiterea acestui virus este cunoscută sub denumirea de „Asian Tiger” (Aedes Albopictus) și este purtătorul meningitei Nile. Acesta înțeapă cel mai mult în timpul zilei și poate rezista chiar și atunci când vremea este mai rece.
Pielea bebelușului este foarte subțire, astfel încât aceștia manifestă o sensibilitate crescută față de înțepăturile țântarilor.
Conform principiului „mai bine previi, decât să tratezi”, iată 5 pași simpli care te vor ajuta să-ți protejezi micuțul:
- Îmbrăcați-l corespunzător!
Chiar dacă este cald, asigurați-vă că picioarele și mâinile copilului sunt acoperite. Folosiți hăinuțe cu mâneci și pantalonași lungi, dintr-un material care „respiră” și a cărui țesătură este mai densă. Culorile deschise sunt refractare la căldură. Există statistici care atestă faptul că materialele viu colorate și cu imprimeuri florale atrag insectele. Încercați să le evitați atunci când vă aflați în zone populate de insecte.
Atenție când achiziționați astfel de produse!!!
- Verificați să NU conțină substanțe care pot dăuna bebelușului.Cea mai cunoscută este Diethyltoluamidum (DEET) și o conțin majoritatea produselor din comerț. Acesta este un ingredient chimic nerecomandat, chiar și în doze mici, mai ales în cazul copiilor. Ingerarea acestei substanțe manifestă reacții adverse precum: pierderi de memorie, dureri de cap, oboseală, dureri musculare și articulare, dificultăți în respirație. De asemenea, s-a dovedit, din punct de vedere științific, că poate provoca deteriorarea sistemului nervos central.
- Nu toate produsele împotriva insectelor sunt recomandate de la naștere. În aceste condiții, verificați ambalajele și căutați să fie inscripționate cu 0+.
- Testele clinice și dermatologicesunt foarte importante. Ele îți conferă garanția că nu apar efecte secundare în urma utilizării lor și că sunt recomandate chiar și pentru persoane cu pielea sensibilă sau care pot dezvolta diverse alergii din cauza compoziției repelentului.
- În cazul bebelușilor și a copiilor cu vârsta peste 1 an este indicat să folosiți produse cât mai naturale. Studiile de specialitate au scos în evidență că extractul de Eucalipt (Citrodiol), Zanthoxilum (plantă asiatică), Citronella și de Liliac Indian sunt cele mai eficiente în combaterea și tratarea înțepăturilor de insecte.
- Există persoane care sunt alergice la anumite mirosuri. În acest caz, vă sfătuim să utilizați un produs fără miros.
CHICCO vă recomandă:
- Spray Chicco anti-țânțari Zanza-no 100ml 3luni+
- Gel Chicco anti-țânțari Zanza-no 60ml 3luni+
- Roll-on Chicco anti-țânțari Zanza-no 60ml, 3luni+
- Folosiți o plasă împotriva țânțarilor, atât pentru pătuțul copilului, cât și pentru cărucior sau landou. Nici ferestrele dormitorului nu trebuie neglijate!
Protecțiile de acest gen oferă un confort sporit bebelușului sau copilului Dvs, ținând la distanță insectele. Majoritatea cărucioarelor pentru copii au incluse aparatoare pentru țânțari. Rămâne în sarcina Dvs să găsiți varianta optimă de protejare a pătuțului și ferestrelor. Evitați în primii 2 ani de viața ai copilului să utilizați aparate electrice pentru țânțari, deoarece substanțele utilizate la fabricarea pastilelor sau lichidului sunt toxice pentru aceștia.
- Feriți-vă copilul de zonele în care insectele se găsesc din abundență!
Acestea se întâlnesc frecvent în zonele împădurite sau pe lângă apele stătătoare. Un țânțar depune în medie 250 de ouă odată. După 7-10 zile, aceștia eclozează. Un pericol pot reprezenta și bălțile rezultate în urma ploilor, piscinele gonflabile în care apa a stat mai mult de o zi, jucăriile neutilizate de ceva vreme și recipientele pentru gunoi.
- În cazul în care copilul a fost înțepat de un țânțar sau mușcat de o altă insectă, nu uitați că există produse care pot ameliora și trata în mod eficientaceste neplăceri.
Ca și în cazul loțiunilor sau gelurilor împotriva insectelor, căutați produse din ingrediente naturale (Citronella și Liliac Indian). De asemenea, nu uitați că trebuie să fie potrivite vârstei copilului Dvs. Pentru a evita confuzii, căutați produse indicate încă de la naștere. Sunt cele mai sigure, fiind testate dermatologic, sunt hipoalergenice și nu conțin coloranți artificiali.
CHICCO vă recomandă: Creion Chicco Zanza-no anti-țânțari 10 ml 0+
Chicco vine în sprijinul tuturor părinților prin crearea unei game complete de produse naturale, sigure și eficiente împotriva țânțarilor și a altor insecte.
Descoperiți CHICCO Zanza-No! Recomandat de la naștere!