La Centrul de dezvoltare ”Buburuza” fiecare copil este încurajat să își dezvolte creativitatea și să trăiască frumos vârsta

Centrul de dezevoltare ”Buburuza” este locul unde copilul tău va întâlni un mediu prietenos și familial, ce-l va încuraja să-și dezvolte abilități esențiale unei dezvoltări sănătoase, în timp ce creativitatea, inteligența și imaginația vor fi stimulate zilnic prin diverse programe de studiu.

separator
1007

Educația copiilor are la bază curricula instituțiilor de învățământ preșcolar, care este, în același timp, combinată cu tehnici europene de studiu, ce încurajează socializarea, creativitatea și exprimarea.

Angela Beregoi, director general Clubul de distracție pentru copii ”Buburuza Mela”: ”Dacă vă uitați în săli nu o să găsiți jucării tradiționale, mașinuțe sau păpuși. Avem jucării inteligente și creative, unele dintre ele confecționate chiar de copii. Îi ajutăm să combine culori, forme și să obțină ceea ce își imaginează ei, astfel, le dezvoltăm creativitatea. Dacă învățăm despre un obiect, fenomen etc., neapărat copilul trebuie să pună pe foaie, să deseneze, să lipească, să confecționeze din hârtie colorată sau creponată, din semințe sau cereale, să vadă, să simtă și chiar să guste dacă se folosesc materiale comestibile. Așa îi ajutăm să memoreze mai ușor, să își dezvolte logica și să învețe cu plăcere despre lumea înconjurătoare.”

0384

Activitatea include dezvoltarea limbajului, învățarea limbii engleze, dezvoltarea gândirii logice și abilităților matematice, desen, pictură, cunoașterea mediului, educație muzicală, educația fizică, cercul de dans, însușirea bunelor maniere și deprinderea unei igiene personale.

Aici copilul interacționează și experimentează prietenia, răbdarea, responsabilitatea și încrederea. Descoperă, percepe, simte și înțelege realitatea înconjurătoare.

Fiecare copil este unic și este tratat individual în cadrul grupei de copii, descoperindu-i-se aptitudinile și dezvoltandu-i-se potențialul nativ, conform ritmului propriu de învățare.

0181 0618 0623

Activitatea se desfășoară într-un spațiu modern, aflat într-o zonă liniștită, ușor accesibilă, fiind dotat și amenajat astfel încât copiii să se simtă confortabil. Grădinița dispune de săli multifuncționale, săli de joacă, teren în aer liber cu atribute de joc. Programul este flexibil, în dependență de opțiunea părinților.

1106

La Centrul de dezvoltare ”Buburuza”, fiecare copil este încurajat să își dezvolte creativitatea și să trăiască frumos vârsta.

Centrul oferă programe zilnice și programe opționale de educație pentru copii cu vârsta de la 1 an și 6 luni, între orele 8.00 și 20.00.

logo buburuzaBuburuza Mela House
str. Ginta Latina 38/5,
tel: 022-92-92-10, 078344447
Buburuza Mela Club
bd Dacia 6
tel: 022-66-40-42, 068049213

Construcția unei grădinițe cu 160 de locuri a început într-un sat din preajma Chișinăului. Cum va arăta instituția?

În premieră, preșcolarii din satul Bîc, comuna Bubuieci a municipiului Chișinău, vor merge la propria grădiniță din localitate. Primăria Municipiului Chișinău cofinanțează construcția din temelie a grădiniței din suburbie, care va avea o capacitate de 160 de locuri.

„Costul total al proiectului este de peste 39 de milioane de lei. Lucrările au început în vara anului 2022.

La prima etapă a proiectului, din bugetul municipal au fost alocate 4,17 milioane de lei. Alte peste 4 milioane de lei au fost bugetate de Primăria Chișinău pentru lucrările din acest an.

Edificiul va fi cu două etaje. În fiecare grupă va fi amenajată zona pentru activitățile de educație – instruire, un dormitor, blocul sanitar și bucătăria. Până la această etapă, au fost efectuate lucrările de terasament, puse bazele fundamentului noii grădinițe, și ridicate cele două etaje. În prezent, se desfășoară lucrările de montare a acoperișului.

Proiectul prevede și construcția unei cazangerii, care va asigura grădinița cu energie termică și apă caldă.

În prezent, copiii din satul Bîc merg la grădinițele nr. 1 și nr. 2 din Bubuieci sau la cele din satele megieșe”, a declarat edilul capitalei Ion Ceban, într-o postare pe facebook.

Anișoara Loghin și-a arătat fiul în vârstă de 3 ani. Vezi ce mesaj emoționant i-a dedicat

Anișoara Loghin și-a sărbătorit fiul, care a împlinit 3 anișori. Cu această ocazie, prezentatoarea TV a publicat o poză rară alături de micuțul ei, dar și un mesaj emoționant pe care i l-a dedicat acestuia.

„Sunt sau nu copiii sensul vieții , nu știu…dar știu sigur că ei sunt ce are viața mai frumos să ne ofere. La mulți ani, copil frumos! Să spun că te iubesc ar însemna să spun prea puțin, mami și tati @ginsari10 sunt acolo mereu pentru tine!”,  a menționat prezentatoarea TV.

Anișoara Loghin și Radu Gînsari cresc împreună doi copii, un băiat pe nume Raul și o fetiță, Carla.

Record: O femeie a născut pentru a 12-a oară prin cezariană. Ce spun medicii?

În 2022, presa din România anunţa că o femeie din Alba deţine recordul la naşteri prin cezariană, imediat ce suferise pentru a 8-a oară o astfel de intervenţie. Iată că, acum, la Maternitatea din Bacău se înregistrează un nou record, transmite presa română.

Este vorba despre o femeie căreia recent i-a fost făcută a 12-a cezariană, în urma căreia a adus pe lume o fetiţă de nota 10. Şi la propriu, pentru că acesta este calificativul pe care l-a primit din partea echipei medicale, dar şi la figurat, pentru că astfel de chirurgicale repetate sunt extrem de periculoase.

Informaţia a apărut recent pe facebook, după ce Maternitatea Bacău a postat un bilanţ al activităţii de la începutul anului până în prezent, şi a fost preluată de Bacău.net.

„O mămică a născut o fetiță de 2800 g cu nota (IA) 10, echipa medicală formată din Dr. Beleuță Octavian, Dr. Popa Marius, Dr. Carp Cristina efectuând la această pacientă cea de-a 12 a cezariană. Pacienta a mai născut de 11 ori, de fiecare dată prin operație cezariană, ultimele trei intervenții fiind efectuate cu succes în Maternitatea Bacău” – au scris reprezentanții SJU Bacău.

Medicii spun că astfel de cazuri sunt foarte rare, mai ales că astfel de intervenții chirurgicale repetate sunt extrem de periculoase, atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș.

De la începutul anului 2024, în Maternitatea Bacău au venit pe lume 370 de nou-născuți, din care 18 născuți prematur au fost preluați și îngrijiți în secția ATI Neonatologie, aflăm din postare.

Tot aici a fost modernizat Blocul Operator Maternitate prin achiziționarea unei linii de laparoscopie complete de ultimă generație, cu instrumentar specific de chirurgie laparoscopică ginecologică. „Chirurgia minim invazivă permite rezolvarea cazurilor cu incizii minime, recuperarea este rapidă, durerea postoperatorie fiind minimă cu reducerea duratei de spitalizare. Externarea pacientei se face în medie la 48 de ore postoperator”, conform SJU Bacău.

Nunți care au strâns milioane de vizualizări pe Youtube! Video
Articolul anterior
Doi copii gemeni au taţi diferiţi! Cum e posibil?
Articolul următor