Cum alegi maternitatea în care vei naște!

Nașterea bebelușului este unul dintre cele mai importante momente din viața unei femei. Emoții inedite, responsabilitate, grijă, atenție, pe toate le trăiește viitoarea mămică, nerăbdătoare să-și strângă comoara la piept. Dacă pe parcursul primelor luni de sarcină, orice gravidă are grijă să adopte un stil de viață sănătos, să se alimenteze corespunzător, să facă mișcare, să se odihnească suficient, să efectueze vizitele regulate la ginecolog, spre sfârșitul sarcinii sau chiar mai devreme, preocupările majore ale viitoarei mămici devin nașterea bebelușului, felul în care va naște, dar ,mai ales, ,,Unde voi naște?”. Siguranța, confortul, supravegherea medicală atentă, grija, atitudinea binevoitoare a personalului sunt doar câteva lucruri pe care le dorește orice mamă, atunci când se pregătește să-și aducă pruncul pe lume, într-un cadru medical specializat şi dotat corespunzător.

separator
ii

Astfel, alegerea maternității în care vei naște este o decizie extrem de importantă. Momentul nașterii aduce cu sine mai multe întrebări și griji legate de maternitatea pe care o vei alege, de metoda de naștere stabilită în comun cu medicul obstetrician, inclusiv bagajul pentru maternitate.

Orice mămică dorește ca prima întâlnire cu micuțul ei să fie una plăcută, iar nașterea să decurgă cât mai bine, fiziologic, și fără mari dureri.

Cum alegi maternitatea în care vei naște?

Momentul în care urmează să aducă pe lume un copil presupune o mare responsabilitate pentru viitoarea mămică, care începe să se gândească tot mai mult la momentul nașterii și anume la:

– modul în care va fi tratată;
– amabilitatea personalului;
– condițiile din maternitate, baie proprie, curățenia generală etc.;
– profesionalismul echipei medicale;
– dotările din spital, confortul fizic și psihic;
– măncarea servită, mese gustoase și adaptate nevoilor și preferințelor mamei;
– atenția constantă din partea medicului;
– condițiile adecvate de îngrijire a bebelușului post-partum.

Maternitatea Centrului Medical ,,Extramed” și-a redeschis ușile, ținând cont de toate preferințele tale și de profesionalismul cu care meriți să fii tratată, astfel încât să ai parte de o experiență unică la nașterea bebelușului tău, într-un mediu ambiant prietenos, dotat cu toate facilităţile necesare unei nașteri fără griji!SIM_8562red2

Având 18 ani de activitate în domeniul medical privat din Moldova, maternitatea ,,Extramed” reprezintă unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii medicale în domeniul ginecologiei şi obstetricii din ţară. Aceasta oferă clienţilor săi o gamă variată de servicii medicale, inclusiv servicii de sănătate reproductivă.

De ce să alegi nașterea la ,,Extramed”!

Maternitatea dispune de o sală pentru nașterile pe cale naturale, o sală pentru naşterile prin cezariană, un salon de terapie intensivă pentru lăuze, salon de terapie intensivă pentru nou-născuţi, dotate cu echipamente moderne pentru asistența medicală a mamei şi copilului.

slide1SIM_8555

Pacientele pot fi internate în saloane cu un pat sau cu două paturi dotate cu grup sanitar individual, cabine de duș, paturi mobile, garderobă, televizor, frigider, internet, telefon, sistem de ventilare, sistem de apel şi alarmă, iluminare multifuncţională şi climatizare.

red2SIM_8526

Dacă au trecut 32 de săptămâni de sarcină, e timpul să te gîndeşti la o listă cu lucrurile necesare pentru maternitate. Poți vedea aici de ce este nevoie.

Orice viitoare mămică își pregătește bagajul pentru maternitate: cămașă de noapte, papuci, obiecte de igienă personală pentru mamă și trusoul nou-născutului (hăinuțe, pampers, creme, pudre, biberoane, suzete, lapte praf dacă este nevoie, care vor fi folosite cât timp bebelușul se află în maternitate).

Clinica medicală ,,Extramed” îți asigură materialele consumabile pentru mamă şi copil. În caz de urgență, clinica oferă toate lucrurile necesare lăuzei și nou-născutului!

Alimentația: patru mese pe zi.

Program vizite: 24 din 24, asistare la naștere de către soț, rude.

Preț: Pachetul oferit de maternitatea „Extramed” include spitalizarea, naşterea, vaccinarea copilului şi evaluarea stării de sănătate a nou-născutului pe perioada aflării în maternitate. Nașterea fiziologică costă 12.000 de lei, nașterea prin cezariană – 15.000 de lei.

Durata medie de spitalizare: trei zile.

Maternitatea ,,Extramed” dispune de două cabinete echipate, la cel mai înalt nivel, cu aparate pentru diagnostic, inclusiv ecografie 2D, 3D, 4D, abdominală şi transvaginală, Doppler color, un aparat USG GE Volusion E8 produs în 2016 pentru screening fetal.

Aparatul General Electric Logiq 7 clasa Expert, de ultimă generaţie, are capacitatea de a investiga complex morfologia fetală, determinarea markerilor ecografici specifici pentru anomaliile cromozomiale,  precum şi efectuarea de ecografii tridimensionale statice (3D) şi în mişcare (4D) cu imprimarea pe hârtie a imaginilor, USB sau CD.

„Extramed” – prima maternitate privată din țară!

Pentru mai multe detalii apelați (22) 84-30-18, 84-30-19, 84-30-20.

redactat SIM_8455 SIM_8663

Jocuri în ziua de Paște pe care copiii le vor adora

Dacă îți este greu să selectezi câteva activități pe care să le propui celor mici în perioada sărbătorilor pascale, îți venim în ajutor cu câteva jocuri de Paște pe care copiii le vor adora. Garantăm!

Vânătoarea de ouă este o activitate clasică cu ocazia Paștelui. Dacă ai posibilitatea să întreprinzi această activitate în curtea bunicilor cu atât mai bine, pentru cei mici să petreacă puțin timp în aer liber. Ascunde câteva ouă de plastic, goale pe interior. Fiecare ou va conține câte o hârtie pe care vei scrie indicii despre locul unde piticii vor descoperi următorul ou. Vânătoarea va duce la descoperirea unei comori. Poate fi o jucărie sau un alt premiu mult dorit. Asigură-te că fiecare copil implicat va primi câte un mic premiu pentru a evita dezamăgirea.

Cursa cu ouă de Paște

Fiecare copil primește câte o lingură de lemn, pentru a evita accidentele. Înainte de a da startul, marchează un traseu. Toți piticii vor parcurge traseul ținând în mână o lingură de lemn, în care au așezat câte un ou fiert. Cine ajunge primul la destinație a câștigat cursa.

CNAS a finanțat plata indemnizațiilor adresate familiilor cu copii în valoare de 20,46 milioane lei

Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) informează că astăzi, 4 aprilie, a fost finanțată plata indemnizațiilor unice la naștere, indemnizațiilor pentru creșterea/îngrijirea copilului, indemnizațiilor pentru creșterea copiilor gemeni și indemnizațiilor paternale.

Valoarea totală a indemnizațiilor a atins suma de 20,46 milioane lei, transmite Știri.md.

Beneficiarii pot ridica banii după ce plățile sunt procesate prin serviciul guvernamental de plăți electronice (MPay).

Totodată, CNAS îndemnă părinții, după înregistrarea nașterii copilului la Agenția Servicii Publice, să deschidă un card social la orice bancă comercială din Republica Moldova, pentru a beneficia de indemnizații din orice colț al lumii.  

Pentru mai multe detalii, doritorii sunt îndemnați să telefoneze la Centrul de Apel al CNAS la numărul 022-257-777, alegând opțiunea necesară.

Femeie arestată pentru moartea fiului ei, uitat în mașină, în plină caniculă

O femeie din SUA a fost arestată în cursul acestei săptămâni, după ce a fost acuzată pentru moartea fiului ei adoptiv, în vârstă de cinci ani. Copilul a fost închis în mașină, în plină caniculă, timp de șapte ore, conform NBC News.

Potrivit Poliției din Omaha, statul Nebraska, femeia în vârstă de 40 de ani, pe nume, Juanita Pinon a fost pusă sub acuzare, după ce copilul a fost găsit în mașină, miercuri dupăamiază, în jurul orei 17:00.

Autoturismul era într-o parcare din apropierea salonului de înfrumusețare la care lucra Pinon, a spus Chris Gordon, purtătorul de cuvânt al Poliției, pentru NBC News, conform AK-24.

Băiețelul a fost lăsat în mașină timp de aproximativ 7 ore, în timp ce mama lui vitregă era la muncă. Conform Poliției, minorul a fost dus de urgență la spital, dar nu a mai putut fi salvat. De asemenea, femeia a refuzat le spună agenților dacă a lăsat intenționat copilul în mașină sau dacă a fost o greșeală.

În urmă autopsiei se va află dacă băiețelul a murit din cauza expunerii la căldură sau din altă cauza, a mai spus Chris Gordon.

În Omaha, zilele trecute temperaturile au atins 89 de grade F (32 de grade Celsius). Dar „temperatura din interiorul mașinilor poate fi mult mai mare decât afară”, a spus Janette Fennell, fondatoare și președinte al organizației KidsAndCars.org.

Gândițiva la temperatura din interiorul unui vehicul precum o seră. Ai un vehicul, este multă sticlă în el și apoi, în funcție de unghiul în care te afli față de soare, se încălzește foarte repede”, a spus ea, adăugând deschiderea geamurilor deschise nu este suficientă pentru a răci o mașină.

„De fapt, am documentat decese în cazul în care temperaturile de afară au ajuns și până la de 60 de grade C,” a mai spus această.În 2024, cel puțin 10 copii au murit în SUA din cauza caniculei, după ce au fost uitați în mașini.

Baba Dochia s-a scăpat cu somnul! Oare are mai mult de douăsprezece cojoace de scuturat?
Articolul anterior
Copaci doborâți și 80 de localități, fără electricitate, din cauza vremii
Articolul următor
Close menu