Există foarte multe mituri legate de alegerea sexului viitorului copil, unele dintre ele au o bază teoretică demonstrată prin diferite studii, altele sunt de-a dreptul absurde. Dar niciuna dintre ele nu garantează 100% că poţi avea băieţel sau fetiţă. Citeşte mai jos câteva metode argumentate de cercetători referitor la influenţarea sexului viitorului copil sau pur şi simplu despre existenţa unor superstiţii banale.
În primul rând trebuie să ştii că celulele organismului uman au 46 de cromozomi, iar spermatozoidul şi ovulul au numai câte un cromozom din fiecare pereche, respectiv 23. Dintre care 2 (X şi Y) sunt responsabili de definirea sexului copilului. Femeia eliberează întotdeauna cromozomul X, iar bărbatul X şi Y. Dacă după fecundare se formează combinaţia XX, atunci fătul va fi de sex feminin şi invers, dacă pereche este XY, atunci va fi băiat. Specialiştii susţin că spermatozoizii de sex feminin trăiesc mai mult (în medie 3 zile), iar cei masculini (1 zi), după ejaculare în interiorul aparatului reproductiv feminin.
Metota Shettles – una dintre cele mai bune metode
Unul dintre cercetătorii preocupaţi de alegerea sexului copilului, timp de 20 ani, a fost dr. Laundrum B. Shettles, autorul tratatului „Cum să alegi sexul copilului”. El oferă o rată de succes în proporţie de 70-75% pentru fete şi 75-80% pentru băieţi. Iată cei mai importanţi factori care favorizează conceperea de băiat sau fată.
1.Momentul actului sexual, în dependenţă de ciclul menstrual al femeii.
Băiat – dacă conceperea se produce mai aproape de ovulaţie (de dorit în ziua ovulaţiei), şansele spermatozoidului Y cresc, pentru că este mai rapid şi ajunge mai repede la “destinaţie”.
Fată – dacă actul sexual are loc cu trei zile înaintea ovulaţiei balanţa înclină spre cromozomul X, deoarece este mai lent, dar are o durată de viaţă mai lungă.
2.pH-ul vaginal
Fată – deoarece cromozomii Y sunt mai slabi, aciditatea mărită a secreţiilor vaginale îi va omorî mai repede, lăsând o mai mare cantitate de cromozomi X pentru a fecunda ovulul.
Băiat – un mediu mai alcalin va favoriza cromozomii Y.
Nota:Dr. Shettles recomandă spălături vaginale, înainte de actul sexual, cu un amestec de apă cu oţet (pentru a creşte aciditatea şi a spori şansa cromozomilor X) sau apă cu bicarbonat de sodiu (pentru a diminua aciditatea şi a creşte şansa comozomilor Y).
Atenţie, însă, trebuie să cunoşti proporţia exactă pentru a nu provoca răni vaginale.
Unele femeii au în mod natural secreţii vaginale foarte acide, ceea ce le va fi foarte greu să conceapă un băiat.
3.Poziţia actului sexual
Băiat – dacă penetrarea este mai adâncă şi fereşte cromozomul Y de aciditatea vaginală, startul de conceperea unui băiat este bun – indicat poziţia “caprei”.
Fată – o penetrare mai superficială va favoriza cromozomii X – indicat poziţia „misionarului” (bărbatul deasupra).
4.Orgasmul femeii
Băiat – în timpul orgasmului corpul femeii eliberează substanţe care diminuează aciditatea vaginală, favorizând cromozomul Y.
Fată – evitarea orgasmului la femeie favorizează cromozomii X, deoarece pH vaginal rămâne acid.
5.Numărul de spermatozoizi
Băiat – un număr mare de spermatozoizi cresc şansa de a avea băiat. De aceea, înainte de data conceperii, se recomandă abstinenţă (fără sex) timp de 3-4 zile. În plus, bărbatul trebuie să poarte boxeri, pentru a creşte fertilitatea în general. Iar în cazul cromozomilor Y, temperaturile scăzute îi favorizează. Astfel, dacă vă doriţi băiat, partenerul e bine să facă un duş înainte de actul sexual la temperatura camerei. În plus dr. Shettles mai recomandă ca bărbatul să bea o cafea înainte de sex, se pare că cafeina dă un start bun cromozomilor Y.
Fată – în fiecare zi sex, cu pauză de trei zile înainte de data ovulaţiei (perioada şansei cromozomilor Y). Bărbatul trebuie să facă un duş fierbinte înainte de actul sexual, acest lucru omoară cromozomii Y.