Îți dorești băiat sau fată? Iată ce îți recomandă specialiștii să faci

Există foarte multe mituri legate de alegerea sexului viitorului copil, unele dintre ele au o bază teoretică demonstrată prin diferite studii, altele sunt de-a dreptul absurde. Dar niciuna dintre ele nu garantează 100% că poţi avea băieţel sau fetiţă. Citeşte mai jos câteva metode argumentate de cercetători referitor la influenţarea sexului viitorului copil sau pur şi simplu despre existenţa unor superstiţii banale.

separator

to-gravidaÎn primul rând trebuie să ştii că celulele organismului uman au 46 de cromozomi, iar spermatozoidul şi ovulul au numai câte un cromozom din fiecare pereche, respectiv 23. Dintre care 2 (X şi Y) sunt responsabili de definirea sexului copilului. Femeia eliberează întotdeauna cromozomul X, iar bărbatul X şi Y. Dacă după fecundare se formează combinaţia XX, atunci fătul va fi de sex feminin şi invers, dacă pereche este XY, atunci va fi băiat. Specialiştii susţin că spermatozoizii de sex feminin trăiesc mai mult (în medie 3 zile), iar cei masculini (1 zi), după ejaculare în interiorul aparatului reproductiv feminin.

Metota Shettles – una dintre cele mai bune metode
Unul dintre cercetătorii preocupaţi de alegerea sexului copilului, timp de 20 ani, a fost dr. Laundrum B. Shettles, autorul tratatului „Cum să alegi sexul copilului”. El oferă o rată de succes în proporţie de 70-75% pentru fete şi 75-80% pentru băieţi. Iată cei mai importanţi factori care favorizează conceperea de băiat sau fată.

1.Momentul actului sexual, în dependenţă de ciclul menstrual al femeii.
Băiat – dacă conceperea se produce mai aproape de ovulaţie (de dorit în ziua ovulaţiei), şansele spermatozoidului Y cresc, pentru că este mai rapid şi ajunge mai repede la “destinaţie”.
Fată – dacă actul sexual are loc cu trei zile înaintea ovulaţiei balanţa înclină spre cromozomul X, deoarece este mai lent, dar are o durată de viaţă mai lungă.

vrei-baiat-sau-fetita-cum-faci-fata-dezamagirii-cand-afli-sexul-copilului-1

2.pH-ul vaginal
Fată – deoarece cromozomii Y sunt mai slabi, aciditatea mărită a secreţiilor vaginale îi va omorî mai repede, lăsând o mai mare cantitate de cromozomi X pentru a fecunda ovulul.
Băiat – un mediu mai alcalin va favoriza cromozomii Y.
Nota:Dr. Shettles recomandă spălături vaginale, înainte de actul sexual, cu un amestec de apă cu oţet (pentru a creşte aciditatea şi a spori şansa cromozomilor X) sau apă cu bicarbonat de sodiu (pentru a diminua aciditatea şi a creşte şansa comozomilor Y).
Atenţie, însă, trebuie să cunoşti proporţia exactă pentru a nu provoca răni vaginale.
Unele femeii au în mod natural secreţii vaginale foarte acide, ceea ce le va fi foarte greu să conceapă un băiat.

3.Poziţia actului sexual
Băiat – dacă penetrarea este mai adâncă şi fereşte cromozomul Y de aciditatea vaginală, startul de conceperea unui băiat este bun – indicat poziţia “caprei”.
Fată – o penetrare mai superficială va favoriza cromozomii X – indicat poziţia „misionarului” (bărbatul deasupra).

4.Orgasmul femeii
Băiat – în timpul orgasmului corpul femeii eliberează substanţe care diminuează aciditatea vaginală, favorizând cromozomul Y.
Fată – evitarea orgasmului la femeie favorizează cromozomii X, deoarece pH vaginal rămâne acid.

1-2012071930-baby-boy-300312-b5.Numărul de spermatozoizi
Băiat – un număr mare de spermatozoizi cresc şansa de a avea băiat. De aceea, înainte de data conceperii, se recomandă abstinenţă (fără sex) timp de 3-4 zile. În plus, bărbatul trebuie să poarte boxeri, pentru a creşte fertilitatea în general. Iar în cazul cromozomilor Y, temperaturile scăzute îi favorizează. Astfel, dacă vă doriţi băiat, partenerul e bine să facă un duş înainte de actul sexual la temperatura camerei. În plus dr.  Shettles mai recomandă ca bărbatul să bea o cafea înainte de sex, se pare că cafeina dă un start bun cromozomilor Y.
Fată – în fiecare zi sex, cu pauză de trei zile înainte de data ovulaţiei (perioada şansei cromozomilor Y). Bărbatul trebuie să facă un duş fierbinte înainte de actul sexual, acest lucru omoară cromozomii Y.

Tripleți născuți la cinci ani diferență. Povestea incredibilă a unei femei care a luptat pentru a deveni mamă

Colleen Hapney, în vârstă de 30 de ani, și soțul ei, Pete, în vârstă de 33 de ani, aproape că renunțaseră la speranța de a avea copii după 10 ani de încercări.

Mama a fost supusă, în total, la opt ture de fertilizare in vitro și a trecut prin două pierderi de sarcini pe parcursul a 10 ani.

Cuplul aproape că își pierduse speranța. În 2018 însă, femeia a născut o fetiță pe nume Phoebe-Grace. Anul trecut, în 2023, femeia a mai născut doi băieți gemeni.

Femeia a vorbit despre lupta pe care a dus-o în încercarea de a avea copii și acum vrea să ofere cu povestea ei speranță cuplurilor care încearcă să aibă un copil.

Cuplul din Plymouth, a descoperit problemele de fertilitate după doi ani de încercări. Femeia a fost diagnosticată cu sindromul ovarelor polichistice.

„Mi s-a spus că nu pot beneficia de FIV din partea NHS, deși amândoi îndeplineam toate criteriile stabilite. Am avut inima frântă, știam că FIV este costisitoare, dar era singura noastră cale”, a spus Colleen, conform Mirror.

Colleen și Pete au decis să zboare în Cipru pentru un tratament privat de fertilizare in vitro. Dar, din păcate, tratamentul costisitor nu a funcționat. Nu au renunțat și au continuat să încerce FIV în Țara Galilor, în 2016, dar Colleen s-a îmbolnăvit grav.

„Am făcut FIV, dar am fost foarte nefericită și am dezvoltat OHSS sever, care aproape m-a ucis, ceea ce a însemnat că nu am putut face un transfer de embrioni și a trebuit să ne înghețăm toți embrionii pe 22 noiembrie 2016. A durat luni de zile să ne recuperăm și am avut primul nostru transfer de embrioni în martie 2017, care a fost un ciclu eșuat, embrionul nu s-a implantat și a fost o altă durere de inimă după ani de bătăi de cap”, a mai povestit femeia.

În august 2017 au mai încercat încă o dată și au primit vestea pe care o așteptau. Phoebe-Grace s-a născut în aprilie 2018. Deși călătoria lor a fost grea, Colleen și Pete își doreau măcar un frate sau o soră pentru fiica lor. Cuplul mai avea patru embrioni rămași pe care îi puteau folosi.

„Am fost binecuvântați cu fiica noastră, dar după atâtea eșecuri și avorturi spontane nu știam ce să facem și am încercat totul, toate medicamentele, suplimentele și terapiile alternative, dar nu am avut noroc”, a spus ea.

Collen a rămas în cele din urmă însărcinată cu gemeni.

„A fost o sarcină terifiantă, nu mă lăsam să mă entuziasmez, mă așteptam la ce era mai rău tot timpul și încercam să mă opresc să nu mă bucur pentru că nu mai puteam suporta durerea”, a povestit ea la Plymouth Live.

Dar totul s-a dovedit a fi bine, iar în aprilie 2023, ea a născut doi băieți gemeni pe nume Perseus și Elijah.

Medicii aveau să descopere că perechea de gemeni care s-a născut în 2023 și fetița care s-a născut în 2018 sunt, de fapt, tripleți. Toți cei trei copii s-au format ca embrioni în aceeași zi, în noiembrie 2016, iar asta înseamnă că sunt tripleți, chiar dacă s-au născut la mai mult de cinci ani distanță.

Sursa

De ce unii copii încep să vorbească mai devreme: Concluzia surprinzătoare dintr-un studiu realizat de cercetători

Anii premergători vârstei școlare sunt fundamentali în dezvoltarea limbajului, marcând o perioadă de învățare accelerată și diversificată. În ciuda acestei ferestre critice de oportunitate, ritmul la care copiii încep să vorbească variază enorm. Unii micuți debutează în arta conversației devreme, în timp ce alții își iau timpul, stârnind curiozitatea specialiștilor.

Căutând răspunsuri: studiul care luminează misterul

Elika Bergelson, de la prestigioasa Universitate Harvard, a condus un studiu împreună cu o echipă de psihologi din întreaga lume, urmărind să descopere ce determină aceste diferențe. Analizând comportamentul a 1.001 copii sub patru ani, cercetătorii au avut parte de rezultate neașteptate: nu există o corelație directă între cantitatea de vocalizări ale copilului și factori precum genul, statutul socio-economic sau expunerea la multiple limbi.

Cheia succesului: interacțiunea cu adulții

Contrar presupunerilor comune, studiul care a fost publicat pe Pnas.org a revelat că secretul dezvoltării timpurii a limbajului nu se află în cantitate, ci în calitatea interacțiunilor. Copiii cei mai activi în conversații sunt cei care beneficiază de un mediu bogat în dialoguri cu adulții, indiferent de alte variabile sociale sau economice.

Impactul conversației: mai mult decât cuvinte

Folosind tehnologii avansate, inclusiv microfoane purtabile și algoritmi de învățare automată pentru a analiza datele, studiul a putut să măsoare cu precizie cât de mult vorbesc copiii în funcție de expunerea lor la limbajul adult. Concluzia? Pentru fiecare 100 de cuvinte rostite de un adult, copilul produce în medie 27 de vocalizări în plus, un efect ce se amplifică pe măsură ce copilul crește.

Studiul și răspândirea sa globală: amploarea dialogului în dezvoltarea Copiilor

Extinzându-se pe 12 țări și 43 de limbi, cercetarea subliniază universalitatea acestui fenomen, arătând că fundamentul dezvoltării lingvistice este consistent în diverse culturi și comunități. Această descoperire pune în lumină importanța angajamentului verbal constant al părinților și îngrijitorilor, indiferent de contextul geografic sau cultural.

Înțelesuri mai profunde și studii complementare

Alte cercetări coroborează aceste descoperiri, subliniind că răspunsurile prompte și angajarea în conversații cu copiii, chiar și în stadiile când acesta este doar un bebeluș, pot accelera dezvoltarea limbajului. Studii publicate în reviste de prestigiu precum „Journal of Child Language” și „Developmental Science” confirmă că interacțiunile bogate și diversificate sunt piloni ai învățării lingvistice timpurii.

În concluzie, dialogul constant și interacțiunea cu adulții nu doar că îmbogățesc experiența copilăriei, dar sunt esențiale pentru dezvoltarea abilităților de comunicare. Aceste descoperiri oferă părinților și educatorilor un instrument valoros în sprijinirea dezvoltării limbajului la copii, reiterând ideea că fiecare cuvânt și conversație contează.

sursa: www.playtech.ro

Emoții mari pentru doi părinți. Ce a născut o femeie din Marea Britanie: se întâmplă o dată la 200 de milioane de nașteri

O femeie din Marea Britanie a adus pe lume o pereche de tripleţi identici. Acest lucru se întâmplă o dată la 200.000.000 de nașteri.

A născut tripleți identici

Zahra Amirabadi (28 de ani) şi logodnicul ei, Ashraf Reid (29 de ani), au aflat că vor deveni părinți de tripleți la ecografia făcută la 12 săptămâni de sarcină. Deși ambii aveau gemeni în familie, nu se așteptau ca Zahra să aibă chiar tripleţi.

„A fost un şoc atât de mare, Ashraf a şi înjurat puţin. Apoi, de bucurie, am început să râdem şi să plângem atât de tare, încât nu am putut să văd bine ecografia. Când ne-a spus că sunt tripleți, nu ne-a venit să credem”, a povestit femeia, pentru publicaţia Mirror.co.uk. 

Șansele erau de 1 la 200 de milioane

La început, doctorii ginecologi au crezut că sunt doi băieţi şi o fată, dar în săptămâna a 17-a, gravida a aflat că va naște trei fetițe. Micuțele identice Roya, Adina şi Sefia, au venit pe lume în decembrie 2021. Roya și Adina au împărțit aceeași placentă, iar Sefia a fost singură.

„Am aflat că sunt fete la timp, nu am cumpărat prea multe hainuţe. Când am văzut că seamănă, am cerut să se facă un test, care a arătat că sunt identice. Toate vin din acelaşi ou. Este incredibil”, a spus mama micuțelor.

Femeia a povestit că era obosită constant în timpul sarcinii, dormea ​​chiar două ori pe zi, înainte de a afla că poartă în pântece trei copii.

„Eram atât de mare, îmi era greu să dorm noaptea. În săptămâna a 24-a, doctorul mi-a spus că am în burtă echivalentul unui bebeluş în săptămâna a 37-a”, a mai spus aceasta.

A adus pe lume trei fetițe

Tânăra a mărturisit că ziua în care micuțele au venit pe lume a fost cea mai fericită din viaţa ei: „Am avut planificată o cezariană. Evident, erau şi emoţiile că se vor naşte, dar nu am crezut că va fi aşa de frumos. Am început să plâng cum am auzit-o pe prima dintre ele”.

După ce a născut, Zahra a avut parte de ajutor din partea familiei sale:„Am şase surori şi un frate, aşa că toţi au venit să stea cu mine, când Ashraf s-a întors la muncă. E încă nebunie, dar lucrurile s-au mai liniştit, acum că fetele au început să doarmă mai mult”.

Feliciei Sârbu se pare că i s-a făcut un cadou de prost gust!
Articolul anterior
Andreea Bănică s-a certat cu soțul în public!
Articolul următor