Îți dorești băiat sau fată? Iată ce îți recomandă specialiștii să faci

Există foarte multe mituri legate de alegerea sexului viitorului copil, unele dintre ele au o bază teoretică demonstrată prin diferite studii, altele sunt de-a dreptul absurde. Dar niciuna dintre ele nu garantează 100% că poţi avea băieţel sau fetiţă. Citeşte mai jos câteva metode argumentate de cercetători referitor la influenţarea sexului viitorului copil sau pur şi simplu despre existenţa unor superstiţii banale.

separator

to-gravidaÎn primul rând trebuie să ştii că celulele organismului uman au 46 de cromozomi, iar spermatozoidul şi ovulul au numai câte un cromozom din fiecare pereche, respectiv 23. Dintre care 2 (X şi Y) sunt responsabili de definirea sexului copilului. Femeia eliberează întotdeauna cromozomul X, iar bărbatul X şi Y. Dacă după fecundare se formează combinaţia XX, atunci fătul va fi de sex feminin şi invers, dacă pereche este XY, atunci va fi băiat. Specialiştii susţin că spermatozoizii de sex feminin trăiesc mai mult (în medie 3 zile), iar cei masculini (1 zi), după ejaculare în interiorul aparatului reproductiv feminin.

Metota Shettles – una dintre cele mai bune metode
Unul dintre cercetătorii preocupaţi de alegerea sexului copilului, timp de 20 ani, a fost dr. Laundrum B. Shettles, autorul tratatului „Cum să alegi sexul copilului”. El oferă o rată de succes în proporţie de 70-75% pentru fete şi 75-80% pentru băieţi. Iată cei mai importanţi factori care favorizează conceperea de băiat sau fată.

1.Momentul actului sexual, în dependenţă de ciclul menstrual al femeii.
Băiat – dacă conceperea se produce mai aproape de ovulaţie (de dorit în ziua ovulaţiei), şansele spermatozoidului Y cresc, pentru că este mai rapid şi ajunge mai repede la “destinaţie”.
Fată – dacă actul sexual are loc cu trei zile înaintea ovulaţiei balanţa înclină spre cromozomul X, deoarece este mai lent, dar are o durată de viaţă mai lungă.

vrei-baiat-sau-fetita-cum-faci-fata-dezamagirii-cand-afli-sexul-copilului-1

2.pH-ul vaginal
Fată – deoarece cromozomii Y sunt mai slabi, aciditatea mărită a secreţiilor vaginale îi va omorî mai repede, lăsând o mai mare cantitate de cromozomi X pentru a fecunda ovulul.
Băiat – un mediu mai alcalin va favoriza cromozomii Y.
Nota:Dr. Shettles recomandă spălături vaginale, înainte de actul sexual, cu un amestec de apă cu oţet (pentru a creşte aciditatea şi a spori şansa cromozomilor X) sau apă cu bicarbonat de sodiu (pentru a diminua aciditatea şi a creşte şansa comozomilor Y).
Atenţie, însă, trebuie să cunoşti proporţia exactă pentru a nu provoca răni vaginale.
Unele femeii au în mod natural secreţii vaginale foarte acide, ceea ce le va fi foarte greu să conceapă un băiat.

3.Poziţia actului sexual
Băiat – dacă penetrarea este mai adâncă şi fereşte cromozomul Y de aciditatea vaginală, startul de conceperea unui băiat este bun – indicat poziţia “caprei”.
Fată – o penetrare mai superficială va favoriza cromozomii X – indicat poziţia „misionarului” (bărbatul deasupra).

4.Orgasmul femeii
Băiat – în timpul orgasmului corpul femeii eliberează substanţe care diminuează aciditatea vaginală, favorizând cromozomul Y.
Fată – evitarea orgasmului la femeie favorizează cromozomii X, deoarece pH vaginal rămâne acid.

1-2012071930-baby-boy-300312-b5.Numărul de spermatozoizi
Băiat – un număr mare de spermatozoizi cresc şansa de a avea băiat. De aceea, înainte de data conceperii, se recomandă abstinenţă (fără sex) timp de 3-4 zile. În plus, bărbatul trebuie să poarte boxeri, pentru a creşte fertilitatea în general. Iar în cazul cromozomilor Y, temperaturile scăzute îi favorizează. Astfel, dacă vă doriţi băiat, partenerul e bine să facă un duş înainte de actul sexual la temperatura camerei. În plus dr.  Shettles mai recomandă ca bărbatul să bea o cafea înainte de sex, se pare că cafeina dă un start bun cromozomilor Y.
Fată – în fiecare zi sex, cu pauză de trei zile înainte de data ovulaţiei (perioada şansei cromozomilor Y). Bărbatul trebuie să facă un duş fierbinte înainte de actul sexual, acest lucru omoară cromozomii Y.

Femeile din Moldova vor naște în condiții mai bune, grație UNFPA. 22 de săli de naștere din maternitățile din Chișinău, Bălți, Cahul, Edineț, Ceadîr-Lunga, Comrat, Chișinău vor fi echipate complet

Echipament de ultimă generație în domeniul obstetricii și ginecologiei a ajuns în Republica Moldova cu suportul UNFPA Moldova.

Femeile din Moldova vor naște în condiții mai bune, grație UNFPAFoto: UNFPA

Acesta va fi distribuit în nouă instituții medicale din întreaga țară.

Astăzi, o parte din echipamentul medical pleacă spre Institutul Mamei și Copilului, cea mai mare maternitate din țară, unde anual se nasc circa 6.000 mii de copii.

Institutul va fi dotat cu lămpi performante pentru sălile de operație, mese de operație, echipament necesar pentru anestezie, dar și pentru monitorizarea stării mamei și a copilului la naștere.

„Instituția a fost deschisă în anii 80 ai secolului trecut și trebuie să constatăm faptul că sunt dispozitive care la moment lucrează chiar din anul 1982. Astăzi am primit echipament medical pentru săli de naștere și săli de operație.

Acest echipament este foarte important pentru nașterea în condiții sigure pentru pacienții care vin în instituția noastră. Am primit aparatele monitoare de supraveghere intrauterină a copiilor și sigur că acest echipament este foarte important și vital pentru noi”, a declarat Sergiu Gladun, directorul Institutului Mamei și Copilului din Chișinău.

Valoarea echipamentului procurat pentru Institutul Mamei și a Copilului este de 525 de mii de dolari SUA și este destinat pentru dotarea secției de naștere, a sălii de operație și a unității de terapie intensivă pentru mamă și nou-născut.

Acum, pacientele care vor ajunge în sălile de naștere vor beneficia de condiții mult mai bune, spun medicii.

Femeile din Moldova vor naște în condiții mai bune, grație UNFPA

„Trebuie să înțelegem că este foarte important să utilizăm în timpul nașterii echipamentul corespunzător. Din acest punct de vedere, scaunele de naștere pe care le-am primit astăzi sunt pur și simplu cosmos. Sunt mult mai bune decât cele pe care le foloseam până acum, pe care le-am primit încă în 1982, când a fost inaugurat Institutul”, menționează Ruslan Samoilenco, șeful secției nr. 1 de obstetrică din cadrul Institutului Mamei și Copilului.

Dincolo de dotarea cu echipamentul de resuscitare, instituțiile medicale primesc echipament auxiliar, care îmbunătățește calitatea serviciilor medicale, oferă siguranță și salvează timpul atât de prețios în cazurile de urgență.

„Avem nevoie de brancarde așa cum am avea nevoie de aer. Brancarda (targa) de până acum trebuia ținută în mâini, ca să nu cadă pacientul. Suntem foarte bucuroși și de echipamentul dat, și de brancardă”, spune Lilia Razborschi, moașă superioară din cadrul Institutului Mamei și Copilului.

Femeile din Moldova vor naște în condiții mai bune, grație UNFPA

Echipamentul de ultimă generație a fost procurat de către Fondul ONU pentru Populație (UNFPA) Moldova, cu suportul financiar al Guvernului Statelor Unite ale Americii, pentru a acoperi necesitățile femeilor din R. Moldova și ale celor refugiate din Ucraina. Valoarea lotului de echipamente este de 1,8 mln USD.

Una dintre prioritățile de top ale UNFPA este sănătatea femeilor și a viitoarelor mame, în special în aceste timpuri grele de criză.

Ca parte a răspunsului umanitar, de la începutul acestui an, UNFPA a livrat medicamente și echipamente pentru sănătatea sexuală și reproductivă către 41 de instituții medicale din țară.

Pe parcursul următoarelor două luni, UNFPA va echipa complet 22 de săli de naștere în maternitățile din Bălți, Cahul, Edineț, Ceadîr-Lunga, Comrat, Chișinău.

Femeile din Moldova vor naște în condiții mai bune, grație UNFPA
Femeile din Moldova vor naște în condiții mai bune, grație UNFPA
Femeile din Moldova vor naște în condiții mai bune, grație UNFPA
Femeile din Moldova vor naște în condiții mai bune, grație UNFPA
Femeile din Moldova vor naște în condiții mai bune, grație UNFPA
Femeile din Moldova vor naște în condiții mai bune, grație UNFPA
Femeile din Moldova vor naște în condiții mai bune, grație UNFPA

Comorile familiei! Actrița Daniela Burlaca a publicat imagini rare cu cele două fiice ale sale

Actrița Daniela Burlaca, fondatoarea teatrului Geneza Art, a devenit mămică pentru a doua oară în urmă cu câteva luni. Actorii Daniela Burlaca și Iurie Gologan au devenit pentru a doua oară părinți de fetiță. O surpriză cu mari emoții pentru părinți, cea mică venind pe lume ca un dar scump.

Recent, artista a publicat pe pagina sa de Instagram câteva imagini rare cu cele doua fiice ale sale: Milisa-Alexandrina, în vârstă de 13 ani și Salma-Maria, în vârstă de 6 luni.

„Despre surioare și despre diferența de vârstă, pot vorbi ca despre o viață plină de iubire și sens”, a menționat actrița într-un InstaStories. Imaginile au topit inimile internauților!

Artista Emerită a Republicii Moldova, Daniela Burlaca formează un cuplu cu actorul Iurie Gologan deja de 15 ani. Cei doi cresc împreună doi copii.

Activitățile extrașcolare pentru care îți va mulțumi copilul tău

Activitățile extrașcolare trebuie alese corect, în funcție de vârsta și de pasiunile copiilor. Acestea nu trebuie să apară în viaţa copilului ca să „înveţe mai mult”, ci ca să înveţe altfel și să fie stimulat în moduri în care nu e stimulat la şcoală sau acasă.

În ultimii ani, trei din cinci copii frecventează cursurile extrașcolare, iar o tendință tot mai frecventă este să înscrii copilul la cursuri din domeniul tehnologic. În mediu, unul din cinci părinți alege cursurile de programare, robotică, design grafic sau inginerie pentru copilul său, pentru că aceste domenii, deja, sunt cele mai de top și bine plătite profesii din lume și devin tot mai solicitate în Moldova. 

La Tekwill Academy Kids credem că activitățile extrașcolare pot fi un fundament pentru profesia copilului tău și sunt cea mai sigură investiție în viitorul său! 

Tekwill Academy Kids este un centru extrașcolar educațional, pentru copii și adolescenți, specializat în domeniul tehnologiilor informaționale. Timp de 5 ani de activitate, datorită mentorilor noștri, aproape 10000 de copii au absolvit, cel puțin, unul dintre programele noastre și au explorat cele mai importane direcții din domeniului Tehnologiilor Informaționale la Chișinău și Cahul. 

Cursurile noastre sunt gândite în conformitate cu psihologia vârstei și pun accent pe abilitățile esențiale la diferite etape ale vieții, spre exemplu preșcolarii înainte de a merge în clasa întâi, la cursul de robotică:

  • Se obișnuiesc să stea concentrați 45 de min;
  • Învață despre forme și culori într-o formă interactivă și distractivă;
  • Descoperă procesele și fenomenele din jur, învață științele naturii;
  • Pun în aplicare calcule matematice simple.

Multor le pare că robotica presupune doar un set de piese care trebuie asamblat, însă e mai mult de atât! La cursuri e nevoie să asamblezi și programezi, și e nevoie să o faci cu multă creativitate, pentru a găsi soluții, fie în asamblarea, fie în programarea robotului, ca acesta să realizeze sarcinile exact ca-n filme, cu maximă precizie. Copii învață și dezvoltă:

  • motorica fină
  • elemente și noțiuni din fizica: forța, echilibru, viteză, etc.
  • formule de calcul 
  • senzori de culoare, distanță, mișcare 

Toate de la o vârstă fragedă, iar când ajung în clasa a VI-a le este mult mai ușor să asimileze științele exacte.

Orice companie, proiect sau produs are un website, iar aplicațiile mobile sunt în telefonul fiecăruia pentru a afla prognoza meteo, să cumpere bilete la concert sau să comande taxi. La cursurile de programare învățăm copii sa creeze site-uri web, aplicații mobile și să facă primii pași în programare, chiar și pe cei cu zero experiență. 

Acum 10 ani, era din domeniul fantasticului să ai un aspirator robot sau lumina să reacționeze la senzori de mișcare. La cursul de electronică învățăm copiii cum să creeze și să programeze așa obiecte inteligente și să înțeleagă mai bine lumea tehnologiilor. 

Pentru copiii cu o doză mai mare de creativitate, sunt disponibile cursurile de design grafic. Talentul poate deveni o profesie, chiar din adolescență, dacă știi cum să creezi imagini și ilustrații pentru proiecte sau afaceri. Fiecare companie are nevoie de logo, cărți de vizită, postere, etichete și multe altele. La cursuri, copiii vor descoperi și vor folosi programele pe care utilizează specialiștii din domeniu și vor descoperi instrumentele acestei profesii.

Orientarea în carieră trebuie începută de la o vârstă fragedă, iar copilul tău, cu siguranță, îți va mulțumi în momentul când își va alege profesia!

Ajută copilul tău să-și descopere pasiunile și să le transforme în meseria sa de viitor. Poți conta pe sprijinul și experiența echipei Tekwill Academy Kids. Mai multe detalii pe https://tak.md 

Feliciei Sârbu se pare că i s-a făcut un cadou de prost gust!
Articolul anterior
Andreea Bănică s-a certat cu soțul în public!
Articolul următor