Este bine ca tatăl să asiste la naștere? Află părerea unui psiholog

Nu demult, viitorii tătici stăteau în sala de așteptare a maternitațăii. Mulți dintre parteneri încă mai fac acest lucru, însă un număr din ce în ce mai mare de tătici doresc să asiste la naștere. Dar este oare o idee bună ca tatăl să ia parte la venirea pe lume a bebelușului? Cristina Fülöp de specialitate Psiholog și Psihoterapeut vă răspunde la aceasta întrebare.

separator
652x450_152162-de-ce-nu-trebuie-sa-stea-barbatii-in-sala-de-nasteri


„Da, dacă mama își dorește asta și dacă tatăl este pregătit pentru asta, dacă a participat la cursuri și crede că este capabil să asiste. Problema cred că apare atunci când partenerii de cuplu își doresc lucruri diferite, unul dintre ei, mai frecvent tatăl, considerând că nu este pregatit. În aceste condiții, cred că ar fi bine ca decizia să îi fie respectată .
Prezența viitorului tătic poate face ca nașterea să fie mai ușoară. Mamicile care au fost asistate de tătici la naștere spun că simpla prezență a partenerului în timpul travaliului și al nasterii a fost liniștitoare, făcându-le să se simta protejate si puternice. Nu este neaparat necesar ca tatal să cunoască detalii amanuntite despre travaliu și nastere pentru a o ajuta pe viitoarea mamica- doar simplu fapt că stă lângă, face diferenta. Dacă, totuși viitorul tătic este în măsură sa ofere ajutor practic, atunci este chiar și mai benefic pentru mama.
Tatal o poate reprezenta pe mama în timpul travaliului. În timpul travaliului, în mod special în ultima parte a acestuia mama respiră greu, fiindu-i uneori imposibil să comunice cu moașa sau cu celelalte cadre medicale. Tăticii care au urmat cursuri de pregatire înainte de a lua decizia de a asista la nașterea copilului lor ar putea sa le ofere cadrelor medicale informatii prețioase cu privire la nevoile gravidei.
Prin urmare, dragă viitor tatic, poți asista la nașterea copilului tau, dacă ești sigur ca este ceea ce îți doresti. Nașterea unui copil este un lucru miraculos, cu adevarat uimitor. Și, dacă este vorba despre nașterea copilului tău, atunci realmente este o experiență uimitoare pe care nu o vei uita, a declarat psihoterapeutul”, Cristina Fülöp pentru qbebe.ro

Pregătim umbrelele! În acest weekend va ploua
Articolul anterior
Reguli de combinare a alimentelor: fructele și legumele NU se amestecă
Articolul următor
Alte articole interesante