Eminenți cu orice preț: cu prețul copilăriei

Vezi copii de-o șchioapă cu un program mai încărcat decât într-o multinațională. 


Loredana Andrei,
Psiholog,
psiholog.wordpress.com

separator

Dimineața merg la grădi dar la program redus, numai până la prânz. Apoi au pian sau canto chiar și dacă nu au veleități muzicale.  În altă zi au engleză și/sau germană.  Măcar o limbă străină e musai să cunoască prichindeii că altfel ce se vor face în viață?  Și ce dacă nu au chemare sau nu le place? Părinții decid, copilul e prea mic să știe ce-i place si ce nu.

Apoi sport. Da, sportul e important.  Așa ca dans sau karate sau balet sau înot sau orice, mișcare să fie. Dar o mișcare organizată. Apoi să nu uităm de jocurile pe calculator.  Că după atâta muncă să vină și răsplata.

Dragi părinți, de ce le furați propriilor copii copilaria? De ce le furați timpul de joacă?  Oare nu au timp pentru toate acestea mai tarziu? Cât sunt copii au nevoie să se joace. Joaca nu este numai relaxare și distracție.  Joaca înseamnă dezvoltare, fizică, psihică, emoțională.

shutterstock_115618900

Joaca îi dezvoltă copilului percepțiile și reprezentările, îi exersează și dezvoltă memoria, gândirea,  imaginația.  Îl ajută să găsească soluții la “probleme”, să devină responsabil, să-si facă prieteni și să se integreze într-un grup.

Joaca îl ajută pe copil să înțeleagă lumea. Să treacă peste obstacole,  să cunoască frustrarea și sa învețe să o depășească. Să facă mișcare,  să exploreze mediul înconjurător,  să pună întrebări și să descopere în permanență lucruri noi. Prin joacă copilul învață.

Dacă copilul are un program care abia îi mai permite să se joace, credeti că va învăța mai multe? Sau mai bine? Faptul că încă de prea mici, copiii au preocupări de copii mari, nu le asigură succesul. În viață există vreme pentru toate si un timp potrivit în orice. Mica copilărie este pentru joacă. Decât să le aglomerați programul cu lecții și cursuri, mai bine jucați-va împreună. Câștigul copilului este mult mai mare decât în cazul acumulării de  cunoștințe.

copii-joaca_d991eb2172

Nu mai alegeți în locul lor. Așteptați să crească și lasati-i să vă spună ce le place şi ce şi-ar dori să facă.  Până atunci lasaţi-i să fie copii. Nu degeaba spunea Creanga, daca-i copil, să se joace!

Bonă în străinătate, 7.500 de euro pentru 6 săptămâni. Anunțul incredibil al unei familii

Un anunț de angajare mai mult decât atractiv a apărut recent pe site-urile de publicitate din Austria, în care un cuplu rezident în localitatea austriacă Maria Wörth din districtul Klagenfurt-Land (Carintia) caută o bonă pentru fiica lor care se va naște pe 7 iulie. Pentru o perioadă de șase săptămâni, bona va primi un salariu de 7.500 de euro.

Potrivit heute.at, bona ar câștiga 250 de euro pe zi, în condițiile unui program de muncă normal, respectiv opt ore pentru cinci zile din săptămână, scrie rotalianul.com.

Însă „plata generoasă” a familiei americano-austriece care așteaptă un bebeluș presupune un altfel de program pentru bona dorită.

„Timpul de lucru ar fi de 12 până la 18 ore zilnic”, se precizează în anunț, unde ar fi incluse și turele de noapte. În schimb, zilele de odihnă, weekend-urile libere sau problema asigurării de sănătate nu au fost menționate.

De asemenea, de la viitoarea bonă se așteaptă și sarcini suplimentare.

Pe lângă activitățile obișnuite bonelor, cum ar fi îmbăierea, schimbarea scutecelor, pregătirea și curățarea biberoanelor, spălatul hăinuțelor, adormirea bebelușului sau scoaterea sa la plimbare, pentru micuța încă nenăscută se dorește și „intrarea sa într-un ritm optim de somn” și documentarea dezvoltării greutății sale.

Ca și cerințe ale angajatorului, una singură este specificată în anunț: experiența cu nou-născuți. Cunoașterea limbii engleze este un avantaj pentru obținerea slujbei, dar nu este obligatorie, la fel și cunoștințele de limba germană, conform textului din anunț.

În schimb, bona câștigătoare a postului se poate aștepta la o „vară împreună, la lac”. Persoanele interesate pot aplica prin trimiterea unui e-mail la adresa neugeburtenbetreuung2023@gmail.com .

O mamă, care și-a forțat copiii să mănânce săpun și să facă dușuri fierbinți, a fost condamnată la închisoare

O mamă, care și-a abuzat în nenumărate rânduri copiii, forțându-i să mănânce săpun și să facă dușuri fierbinți, a fost condamnată la 15 ani de închisoare.

Cum ar putea preveni România violența domestică?

Cheryl Pickles, în vârstă de 35 de ani, din County Durham, și-a abuzat copiii timp de mai mulți ani, împreună cu partenerul ei, Andrew Hadwin, în vârstă de 39 de ani.

Procesul în care ei sunt acuzați de rele tratamente împotriva copiilor, s-a încheiat în luna ianuarie a acestui an. Cei doi au fost codamnați pentru mai multe capete de acuzare, printre care neglijența copiilor și pervertirea cursului justiției, relatează ChronicleLive, citată de protv.ro și Daily Star.

Partenerul ei a murit în închisoare în februarie, după ce a fost arestat preventiv. De asemenea, el fusese acuzat de trei capete de acuzare, printre care și viol asupra unui alt copil.

În prezent, se desfășoară anchete pentru a stabili circumstanțele în care s-a produs decesul său.

Abuzurile comise de cei doi au ieșit la iveală atunci când unul dintre copii a dezvăluit cu curaj ceea ce i s-a întâmplat, în 2018.

Ancheta, care s-a întins pe parcursul a patru ani și a implicat peste 150 de martori, a arătat că Hadwin și Pickles au forțat copiii să mănânce săpun, i-au închis în dulapuri și i-au obligat să facă dușuri și băi fierbinți.

De asemenea, cuplul le tăia accesul la mâncare, lăsându-i pe copii să caute resturi de mâncare în gunoi. Într-o altă situație, copiii au fost găsiți la 4 dimineața mergând pe jos până la un supermarket, aflat la șase kilometri distanță. De asemenea, cei doi comandau mâncare gătită la pachet și îi obligau pe copii să îi privească cum mănâncă, în timp ce stăteau în poziții de stres.

Pickles a fost găsită vinovată de cinci capete de acuzare, printre care cruzime față de copii și unul de pervertire a cursului justiției. Ea a fost găsită nevinovată de activitate sexuală cu un copil.

Femeia a fost condamnată la 12 ani pentru cruzime și la trei ani pentru pervertirea cursului justiției, pedepse care vor fi executate consecutiv.

Un bebeluș s-a născut cu două penisuri și fără anus. Boala de care suferă afectează una din șase milioane de nașteri

Un băiețel din Pakistan s-a născut cu două penisuri și fără anus, potrivit unui articol publicat în International Journal of Surgery Case Reports.

nou-nascut, copil, bebelus

Fenomenul medical rar, cunoscut sub numele de difalie, afectează una din șase milioane de nașteri. Băiatul va putea elimina scaunul printr-o deschidere creată prin intermediul unei colonoscopii de către medicii din Islamabad, conform protv.ro și Hindustan Times.

Potrivit jurnalului, cele două penisuri sunt „normale”, dar unul dintre ele era cu un cm mai lung decât celălalt. Conform radiografiilor la care a fost supus, bebelușul a urinat din ambele penisuri, deoarece avea o singură vezică atașată la două uretre. Fără să explice de ce, chirurgii de la Spitalul de Copii din cadrul Institutului de Științe Medicale din Pakistan au adăugat că nu s-a făcut nicio intervenție chirurgicală pentru a îndepărta falusul suplimentar.

În istoria medicinei au fost semnalate doar 100 de cazuri de difalie, primul fiind înregistrat în 1609.

Copilul, născut după 36 de săptămâni, ar fi fost externat după două zile și nu are antecedente de malformații congenitale în familie.

Deși nu se cunoaște decât un singur factor de risc care să ducă la apariția difaliei, se pare că aceasta se dezvoltă atunci când se formează organele genitale în uter. Există difalii complete și parțiale, atunci când ambele falusuri sunt fie bine dezvoltate, fie când unul este mai mic sau, respectiv, deformat. În cel mai recent caz raportat, un penis măsura 1,5 cm, în timp ce celălalt avea 2,5 cm.

În cazurile de difalii parțiale, se poate efectua o îndepărtare chirurgicală, în timp ce difaliile complete pot fi tratate în funcție de disconfortul pacientului. Potrivit medicilor, 1% dintre pacienții cu difalii se confruntă, de asemenea, cu o problemă la nivelul rectului.

Exclusiv! Cristina Moldovanu s-a logodit cu fiul lui Valeriu Pleșca!
Articolul anterior
Mireasa Unica: Dacă nu dansa bine, nu-l remarca!
Articolul următor