Profesorii din toată țara se pregătesc de proteste: ,,Salariile sunt de mizerie!”

Obosiți să primească salarii mici și remunerări ilicite din partea părinților, profesorii au decis să iasă cu toții la proteste. Aceștia cer majorarea salariilor cu 50%.

separator
vvv
Manifestaţiile vor avea loc în faţa Guvernului şi a Parlamentului de la Chişinău. timp de patru zile, în perioada 17-20 ianuarie. Motivul care îi scoate în stradă pe profesori este refuzul Executivului de a le majora salariile cu 50%.
„Noi ne-am adresat oficial Guvernului să ne majoreze şi nouă salariile. Medicilor şi altor categorii le dau salarii mai mari, dar pe noi ne-au lăsat în voia sorţii. Ne-au răspuns că nu au putere şi că vor examina pe timpul anului cererea, dar noi nu avem când, de aceea, am pornit la proteste”, a spus preşedintele Consiliului General al Federaţiei Sindicale a Educaţiei şi Ştiinţei, Dumitru Ivanov.

Potrivit organizatorilor, la protest vor participa profesorii din toată țara.

Sindicaliştii susţin că salariul profesorilor a fost schimbat ultima dată în anul 2014, dar este sub nivelul minimumului de existenţă. De asemenea, sindicaliştii menţionează o discrepanţă dintre nivelul salariului personalului didactic şi cel mediu în economia naţională.

sursa: www.adevarul.ro

10 copii de celebrități care au devenit modele!
Articolul anterior
Dosarul alimentelor alterate! Nicio persoană din cele reținute nu se află în izolatorul CNA
Articolul următor
Alte articole interesante