Şi-au împlinit visul: vor merge şi ei la şcoală!

Pe data 11 octombrie, Misiunea Socială „Diaconia” a organizat „Maratonul copiilor pentru copii”. Evenimentul de caritate a fost la prima ediţie şi a implicat copiii pentru a-şi susţine semenii, care din lipsa resurselor nu-şi pot permite să meargă la şcoală. 

separator
IMG_97651

Astfel, prin efortul comun a 80 de copii de vârstă şcolară mică, participanţi la maraton care s-au distrat, au făcut exerciții și au alergat pe stadionul Dinamo împreună cu intructorul Unica Sport, Daniela Goma, au fost colectaţi 7700 de lei.

DSC_2288

Datorită bunătăţii acestor campioni, 13 copii din satele Cania (r-nul Cantemir), Coşcalia(r-nul Căuşeni), Manta (r-nul Cahul) şi Boghenii Noi (r-nul Ungheni) vor primi câte o pereche de cizme, necesare pentru a putea frecventa şcoala.

DSCN5264
 
DSCN5192 DSCN5254

„Fiecare pas al copiilor de la maraton a fost de fapt un pas spre şcoală al copiilor din familiile nevoiaşe. Cu siguranţă îi putem numi pe aceştia Campioni ai Bunătăţii, iar gesturile lor sunt demne de urmat şi de cei maturi. Împreună am reuşit să facem un pas simţitor pentru realizarea viselor copiilor ce nu pot merge la şcoală. De aceea, considerăm că le oferim mai mult decât o pereche de încălţăminte: prin accesul la studii, alături de toţi copiii, vor avea un viitor luminos”, a spus Igor Belei, director Misiunii Sociale „Diaconia”.

DSCN5250

„Diaconia” este structura socială a Mitropoliei Basarabiei (Patriarhia Română), care activează pe întreg teritoriul Republicii Moldova din anul 2001, în calitate de organizaţie non-profit. Organizaţia este membru al Federaţiei „Filantropia” şi al Alianţei ONG-urilor active în domeniul Protecţiei Sociale a Copilului şi Familiei.

Patru bebeluși s-au născut la o maternitate din Chișinău, în Noaptea de Înviere

La spitalul ,,Gheorghe Paladi” din Chișinău, în Noaptea Învierii, s-au născut patru bebeluși. Părinții au fost binecuvântați cu cel mai așteptat și prețios cadou chiar în zi de Paște.

,,Primul născut în Noaptea Învierii este un băiețel care a venit pe lume la ora 00:20, acesta având greutatea la naștere de 4050 g. Toate nașterile au avut loc pe cale naturală și au decurs fără complicații. Bebelușii sunt perfect sănătoși, iar starea de sănătate a mamelor este stabilă”, se arată în comunicatul instituției medicale.

Și medicii s-au aflat la datorie în această noapte deosebită pentru creștini. Au muncit cu dăruire și în zi de sărbătoare, pentru ca mamele să își vadă visul împlinit.

sursa foto: Facebook

Fiul Cristinei Scarlevschi a fost condus pe ultimul drum. Tânăra mamă a publicat câteva imagini de la funeralii

Dansatoarea Cristina Scarlevschi și soțul ei și-au condus astăzi fiul pe ultimul drum. Micuțul Alex, în vârstă de un an și 4 luni, a pierdut lupta cu o boală gravă și rară.

Cristina a publicat câteva imagini de la înmormântare pe pagina sa de Instagram. Răpuși de durere, cei doi părinți au vegheat lângă sicriul bebelușului.

Cristina Scarlevschi a luptat pentru viața fiului ei, dar, din păcate, micuțul s-a stins în urmă cu trei zile. Tinerii părinți au rugat pe toți cei care vor fi alături de Alex să evite hainele negre și florile din plastic.

Trei noi creșe, inaugurate în Republica Moldova cu sprijinul Suediei

Trei grupe de creșă pentru copiii cu vârste între 1 și 3 ani au fost inaugurate în această lună în Sângerei, Râșcani și Glodeni cu sprijinul autorităților naționale și locale, Street Child și cu sprijinul financiar al Suediei, notează IPN.

Grupa creșă din cadrul grădiniței „Foișor”, orașul Râșcani, deschisă pentru copii cu vârsta cuprinsă între 1-2 ani, a fost renovată și echipată în parteneriat cu Street Child și sprijinul financiar al Suediei. Grupa creșă „Steluța” din orașul Glodeni a fost deschisă pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani. Aceasta a fost echipată de către UN Women în parteneriat cu Street Child și sprijinul financiar al Suediei.

„Este o bucurie să observ că în Republica Moldova se deschid și se renovează în ultima perioadă tot mai multe creșe. Acesta este rezultatul eforturilor Guvernului Republicii Moldova  și al partenerilor de dezvoltare. Mulțumim UN Women și Suediei pentru crearea unor condiții mai bune pentru copiii noștri și pentru oferirea unor posibilități mai mari părinților și mamelor de a se reintegra rapid în câmpul muncii”, a declarat deputata Marina Morozova, la inaugurarea grupei creșă din orașul Glodeni.

Grupa creșă din orașul Sângerei, destinată copiilor cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani, a fost renovată și dotată cu sprijinul financiar al Suediei. Ambasadoarea Suediei la Chișinău, Katarina Fried, a menționat că prin investițiile în serviciile de îngrijire timpurie a copiilor, Suedia își propune să construiască un viitor mai prosper și o piață economică mai puternică în Republica Moldova.

Renovarea și echiparea creșelor din nordul R.. Moldova a implicat o investiție totală de 60 de mii de dolari din partea UN Women, acest lucru fiind posibil datorită sprijinului financiar al Suediei, care susține inițiativele de abilitare a femeilor și promovarea egalității de gen.

Tudor Chirilă: “De ce femeile îl aleg pe cheliosul ăla cu burtă?”
Articolul anterior
Cristofor Aldea-Teodorovici le vine în ajutor bunicuțelor talentate!
Articolul următor