Şi-au împlinit visul: vor merge şi ei la şcoală!

Pe data 11 octombrie, Misiunea Socială „Diaconia” a organizat „Maratonul copiilor pentru copii”. Evenimentul de caritate a fost la prima ediţie şi a implicat copiii pentru a-şi susţine semenii, care din lipsa resurselor nu-şi pot permite să meargă la şcoală. 

separator
IMG_97651

Astfel, prin efortul comun a 80 de copii de vârstă şcolară mică, participanţi la maraton care s-au distrat, au făcut exerciții și au alergat pe stadionul Dinamo împreună cu intructorul Unica Sport, Daniela Goma, au fost colectaţi 7700 de lei.

DSC_2288

Datorită bunătăţii acestor campioni, 13 copii din satele Cania (r-nul Cantemir), Coşcalia(r-nul Căuşeni), Manta (r-nul Cahul) şi Boghenii Noi (r-nul Ungheni) vor primi câte o pereche de cizme, necesare pentru a putea frecventa şcoala.

DSCN5264
 
DSCN5192 DSCN5254

„Fiecare pas al copiilor de la maraton a fost de fapt un pas spre şcoală al copiilor din familiile nevoiaşe. Cu siguranţă îi putem numi pe aceştia Campioni ai Bunătăţii, iar gesturile lor sunt demne de urmat şi de cei maturi. Împreună am reuşit să facem un pas simţitor pentru realizarea viselor copiilor ce nu pot merge la şcoală. De aceea, considerăm că le oferim mai mult decât o pereche de încălţăminte: prin accesul la studii, alături de toţi copiii, vor avea un viitor luminos”, a spus Igor Belei, director Misiunii Sociale „Diaconia”.

DSCN5250

„Diaconia” este structura socială a Mitropoliei Basarabiei (Patriarhia Română), care activează pe întreg teritoriul Republicii Moldova din anul 2001, în calitate de organizaţie non-profit. Organizaţia este membru al Federaţiei „Filantropia” şi al Alianţei ONG-urilor active în domeniul Protecţiei Sociale a Copilului şi Familiei.

Tudor Chirilă: “De ce femeile îl aleg pe cheliosul ăla cu burtă?”
Articolul anterior
Cristofor Aldea-Teodorovici le vine în ajutor bunicuțelor talentate!
Articolul următor
Alte articole interesante