Sucul de rodie este recunoscut încă din vremuri biblice, iar arborele era considerat „copacul vieţii”. De curând, sucul de rodie şi-a recăpăt o parte din popularitatea sa, datorită beneficiilor pe care le are pentru sănătate: ajută la tratamentul infertilităţii, protejează împotriva bolilor cardiace şi conţine o cantiate mare de acid folic.
Este o sursă foarte bună de acid folic, esenţial pentru dezvoltarea intrauterină sănătoasă a unui bebeluş. Acidul folic, cunoscut şi drept folat, este vital pentru formarea celulelor roşii de sânge şi a ADN-ului, ce conţine codul genetic individual.
Noi studii au demonstrat că există o relaţie între nivelul de folat şi greutatea bebeluşului la naştere.
Femeile care au niveluri mai ridicate de folat în timpul sarcinii timpurii vor avea bebeluşi mai sănătoşi şi cu o greutate mai mare la naştere.
Cel mai intrigant beneficiu al rodiei este acela că are o reputaţie binecunoscută pentru îmbunătăţirea ferilităţii şi a apetitului sexual. Rodia era unul sintre simbolurile principale ale Afroditei, zeiţa greacă a dragostei (de unde şi cuvântul „afrodiziac”).
Consumul regulat de suc de rodie ar putea mări calitatea şi mobilitatea spermei, potrivit unui alt studiu recent. Proprietăţile anti-oxidante ale sucului de rodie ar putea juca un rol important şi în tratarea inferilităţii masculine, aşa că dacă încerci să rămâi însărcinată, roagă-l pe partenerul tău să consume suc de rodii în mod regulat.