Uneori poate fi dificil să-l obișnuim pe cel mic cu anumite feluri de mâncare, având în vedere că gusturile și preferințele culinare la copii sunt mereu schimbătoare, iar micuțul poate să nu vrea, nici în ruptul capului, să consume un anumit produs, în ciuda faptului că acesta este sănătos și face bine organismului. Deseori, refuzul micuțului de a consuma un anumit fel de mâncare poate prezenta o adevărată provocare pentru un părinte.
,,Această întrebare m-a urmărit mult timp, îndeosebi când mi s-au făcut sugestii sau remarci că «uite, copilul trebuie să mănânce și puțină sorbitură cu pâinică…”, scrie o tânără mămică, care își împărtășește, pe blog, experiența cu fetița ei. ,,Fără să găsesc vreun răspuns plauzibil, m-am conformat ideii că fetița mea cea mică, Amelia, nu acceptă să aibă în farfurie nimic lichid (poate doar apă sau ceai, pe care tot ea le toarnă din cănuță în farfurie pentru a se juca, stropindu-mă atât pe mine cât și pe ea, și tot ce se află în jurul ei)”.
,,De câte ori o servesc și pe ea din ciorba noastră de la prânz, de atâtea ori face grimase acide, acompaniate cu câte-un «pfiuu» și «beahh», de mai mare dragul s-o admiri 🙂 Ei bine, nu am insistat (cu atât mai mult că nu vreau nici cu borș să fiu stropită) și l-am înlocuit cu alte mâncăruri: piure de legume, supă-cremă sau mâncarea de tip finger-food care îi e mai dragă.
Și-apoi, cu ce e mai sănătoasă o ciorbă de zarzavaturi (m-am întrebat eu exact în momentul când mâncam o astfel de ciorbă) decât niște legume preparate la aburi sau coapte sau o salată de verdețuri și crudități? Și nu ai nevoie de studii sau cunoștințe în domeniu ca să îți dai seama că legumele fierte (în cazul ciorbelor) la temperaturi mari (ore în șir) își pierd din proprietățile nutritive./* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All. InPage_Mobile */
ado.slave(' adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh. kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' });