Vedeta din România care a devenit mamă de curând, își bea propriul lapte

Una dintre cele mai cunoscute actrițe din România trece prin cele mai frumoase momente ale vieții ei. De când a devenit mama unui băiețel, vedeta se bucură din plin de experiențe pe care nici măcar nu și le imagina. Cu toate acestea, de curând, ea a fost admonestată de mama sa dintr-un motiv incredibil.

separator
delia_antal

Delia Antal este fericită că are lapte din plin pentru a-și hrăni băiețelul, pe Sunrise Aiden. Cu toate acestea, deși are congelatorul plin deja cu rezerve și nu mai știe ce să facă cu el, Delia a făcut un gest care mamei sale i-a provocat indignarea.

Mai exact, după ce a renunțat să vândă surplusul de lapte, Delia a început să se bucure și ea de el.

”Mă uitam pe net ce să fac cu laptele extra pe care îl am. Acolo am aflat că mulți atleți consumă așa ceva, dar am aflat că nu este prea rentabil, costă 3 dolari un flacon de 30 de ml. Așa că am decis să îl beau eu. E foarte bun în shake-uri și mai bine îl beau eu decât să îl dau pe degeaba. E gustos rău, e dulce-dulce, e sănătate curată. Și stricat e bun. Uitasem în mașină două flaconașe și s-au acrit, dar eu l-am băut, a fost minunat. Mamei mele i s-a făcut greață, mi-a zis că sunt ca un canibal, că mă mănânc pe mine, mi-a zis că nu e normal să faci așa ceva”, a dezvăluit Delia Antal.

Dar, în ciuda protestelor mamei sale, actrița este decisă să se bucure și ea din plin de laptele matern pe care îl are, cu atât mai mult cu cât, după calculele ei, va avea destul pentru a-l hrăni pe micuț până pe la trei anișori.

Nașterea a fost cu probleme. După ce a așteptat enorm până să nască, Delia Antal a fost la un pas să treacă printr-o adevărată tragedie. Pentru că, depășit de săptămâni termenul, Delia a fost destul de neinspirată încât să asculte de femeia pe care o angajase să se ocupe de ea.

”Eu am avut contracții cu trei zile înainte de a mi se rupe apa.  Doula (suportul emoțional angajat, n.red.) mi-a zis să nu le zic doctorilor că mi s-a rupt apa pentru că mă bagă direct la cezariană și nu mai pot naște natural. Dar riscul ca copilul meu să moară din această cauză nu mi l-a spus… Aproape 9-10 ore nu le-am spus doctorilor de apă și am făcut greșeala vieții. Dar,  aceele contracții intense l-au disturbat, l-au făcut să sufere foarte mult și a făcut treaba mare. Apa care curgea se schimbase la culoare în verde și ăsta e semn de pericol. Din aceste motive i-a cedat inima, dar noroc că am născut la cel mai bun spital de aici și doctorii sunt extraordinari. L-au resuscitat, au intrat în camera la mine minimum 10 doctori, ca o furtună, și m-au verificat pe toate părțile, mi-au dat oxigen, perfuzii și altele. Le-am spus doctorilor că vreau cezariană, să scoată copilul în viață, imediat, cu orice preț. Și așa s-a și întâmplat”, a mai povestit Delia Antal, potrivit spynews.ro

O tânără a născut de 2 ori în 22 de zile, având o experiență extrem de dureroasă. Cum a fost posibil?

Un caz medical rar și absolut extraordinar a captat atenția lumii întregi. Doyle Kayleigh, o tânără în vârstă de 22 de ani din Marea Britanie, a trăit o experiență de neuitat și extrem de dureroasă, nașterea a doi copii într-un interval de doar 22 de zile.

Situația neobișnuită a început când Doyle, care credea că este însărcinată cu gemeni, a mers la spital după ce i s-a rupt apa. Tragic, primul copil s-a născut prematur la 22 de săptămâni și, din nefericire, a fost declarat mort la scurt timp după naștere. Medicii au suspectat că un cheag de sânge ar fi putut fi cauza decesului neașteptat.

În mod surprinzător, după nașterea tragică, Doyle nu a mai avut contracții, ceea ce a dus la o descoperire uimitoare. În ciuda diagnosticului inițial de gemeni, se pare că femeia era, de fapt, însărcinată în stadii diferite cu doi copii, nu cu gemeni veritabili. Aceasta este o condiție extrem de rară cunoscută sub numele de superfetation, unde un nou ovul fertilizat este implantat în timpul unei sarcini existente.

A doua naștere a tinerei mame

După 22 de zile de la primul eveniment tragic, Doyle a născut al doilea copil, care, spre deosebire de primul, a supraviețuit, deși s-a confruntat cu complicații serioase. Noul născut, pe nume Astro, a venit pe lume cu o afecțiune cardiacă congenitală, cunoscută sub numele de gaură în inimă, o condiție care necesită supraveghere medicală constantă.

Reflectând asupra întregii experiențe, Doyle a mărturisit că perioada sarcinii a fost extrem de dificilă și dureroasă. „Eram conștientă de toate riscurile pe care le aducea o sarcină cu gemeni. Am plătit chiar și la clinici private pentru că eram atât de îngrijorată de complicații. Când am ajuns la 22 de săptămâni și jumătate, la propriu, eram în pat și am avut cea mai mare durere din întreaga mea viață. Nu eram sigură ce se întâmplă, așa că m-am dus la toaletă și am observat că mi s-a rupt apa”, a împărtășit ea pentru nypost.com.

Cazul lui Doyle Kayleigh subliniază nu numai raritatea unor astfel de condiții medicale, dar și importanța monitorizării atente a sarcinii și a suportului medical adecvat. 

sursa

Povestea bloggeriței din Moldova care a învins cancerul și a adus pe lume al treilea copilaș: „Ca să poți să aduni multe primăveri, trebuie să treci cu încredere prin iernile grele”

Stela Zacon este moldoveanca de 31 de ani care a reușit să învingă cancerul și să aducă pe lume un copilaș. Aceasta a anunțat marele eveniment pe data de 5 aprilie, iar acum familia sa se bucură de cei trei copii ai cuplului. „Ca să poți să aduni multe primăveri, trebuie să treci cu încredere prin iernile grele”, a scris bloggerița.

Stela intuia că este însărcinată după cea de-a 6 chemoterapie, iar medicii erau sceptici cu privire la o posibilă sarcină, scrie Unimedia.info.

Gândurile și semnele organismului au determinat-o să facă un test de sarcină, care a și confirmat bănuiala acesteia. Conform examenului ultrasonografic avea deja 2 luni și 3 zile.

„Mă uit în urmă acum și zâmbesc, ce mult m-a schimbat boala. Îi mulțumesc că m-a învățat multe chiar dacă au fost momente grele”, spune ea. „Toți ne-am pornit roz, dar am ieșit albaștri”, a scris Stela în ziua în care au aflat sexul bebelușului.

Stela Zacon are 30 de ani și este originară din Moldova. De mai bine de cinci ani este stabilită în Marea Britanie, împreună cu soțul și cei doi copii. În acest răstimp, femeia a trecut printr-o experiență dificilă, fiind tratată de medici de depresie postantală, deși suferea de cancer limfatic.

Vești bune pentru părinți! A fost modificată procedura privind achitarea indemnizației pentru creșterea copiilor

Vești bune pentru părinți. Începând cu luna aprilie, achitarea indemnizaţiilor pentru familiile cu copii se va efectua lunar, pentru luna curentă, și nu doar după trecerea unei luni, cum era până în prezent.

Despre acest lucru ne anunță Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS), care informează despre modificările operate în legislație privind plata indemnizațiilor.

„În acest context, la data de 1 aprilie 2024 a fost finanțată plata indemnizațiilor pentru familiile cu copii pentru luna martie 2024, iar astăzi, 5 aprilie 2024, a fost finanțată plata indemnizațiilor pentru familiile cu copii pentru luna aprilie 2024, în valoare totală de 217,1 milioane lei”, se menționează într-un comunicat al CNAS.

Pentru a ridica banii, beneficiarii urmează să se adreseze la orice oficiu poştal din ţară sau la instituţia bancară unde sunt deserviţi, doar după procesarea plăților de către prestatorii de servicii de plată în cadrul serviciului guvernamental de plăţi electronice (MPay).

O basarabeancă este noua campioană a Italiei la box!
Articolul anterior
Competenţele cosmetologilor vor fi evaluate de o comisie a Ministerului Sănătăţii
Articolul următor