Două fetițe din Capitală s-au pierdut în drum spre magazin

Două fetițe de 6 și 7 ani care s-au pierdut în drum spre magazin au fost găsite și aduse acasă de polițiștii din Capitală.

Incidentul s-a produs în după amiaza zilei de ieri 18 ianuarie, în jurul orei 16:15.

Potrivit poliției, o femeie a sunat la serviciul 112 și a comunicat că fetițele au plecat de la domiciliu într-o direcție necunoscută. 

La fața locului imediat s-a deplasat echipajul BPRO și angajații IP Buiucani, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

În urma documentării cazului s-a stabilit că concubina tatălui a lăsat pentru puțin timp minorele în grija altei minore în vârstă de 8 ani, iar la întoarcere minorele deja nu mai erau acasă. 

Minora în vârstă de 8 ani le-a spus polițiștilor că acestea i-au spus că merg până la magazin pentru a cumpăra dulciuri.

Astfel, în urma măsurilor întreprinse minorele au fost depistate și transportate de către angajații poliției la IP Buiucani și predate persoanei responsabile. Polițiștii le-au făcut cadou minorelor câte un ursuleț.

Totodată, pe faptul dat a fost sesizată și Direcția Protecției Drepturilor Copilului din sectorul Buiucani.

În acest context, pentru asigurarea securității copiilor Poliția Capitalei  vine cu recomandări pentru părinți cât și persoanele care au grijă de copii:

– Copiii nu trebuie lăsați singuri în casă fără supravegherea adulților;

– Copii nu trebuie să meargă singuri la magazin, chiar și la cel de lângă casă;

– Părinții/personele responsabile trebuie să poarte discuții cu copiii cu scop educativ și să  înțeleagă că fără permisiunea unui matur nu trebuie să părăsească domiciliul;

– Să nu urce în transportul public fără a fi însoțiti de cineva din maturi;

– Copiii trebuie să cunoască numerele de telefon a părinților, adresa de domiciliu unde  locuiesc și numărul de urgență 112.

Poliția solicită repetat ajutorul cetăţenilor în identificarea femeii, găsită arsă pe un câmp
Articolul anterior
Germania raportează 1.000 de morți din cauza Covid-19, în ultimele 24 de ore. Carantina va fi prelungită cu încă o lună
Articolul următor
Alte articole interesante