Dr. Komarovsky, despre Coronavirusul la copii: ,,Riscul de răspândire a infecției este foarte mic”

,,În domeniul medicinii este foarte greu să faci anumite concluzii categorice. Totuși, în acest moment, se poate afirma că pentru cei mai mulți dintre copii, Coronavirusul nu prezintă pericol”, afirmă renumitul pediatru Dr. Komarovsky.

În cadrul unui interviu televizat, Dr. Komarovsky a răspuns la mai multe întrebări care sunt deosebit de importante pentru părinți:

Cât de periculos este coronavirusul pentru copii? Poate că nu ar trebui să li se permită deloc în școli? Care sunt consecințele măsurilor de carantină și cum pot părinții să minimizeze riscurile învățării la distanță și ale educației în carantină pentru copiii lor? De ce dr. Komarovsky și-a schimbat atât de mult atitudinea față de nevoia de carantină? Cum să acționăm pentru a reduce severitatea bolii covid19? Cine ar trebui să fie vaccinat mai întâi împotriva coronavirusului? Este recomandabil să aveți vaccinări de rutină și vaccinări împotriva gripei și a infecției pneumococice chiar acum, în mijlocul unei pandemii?

,,În momentul de față, prinții sunt extrem, dar extrem de preocupați de starea de sănătate a copiilor lor. Ei bine, atunci când se îmbolnăvesc de Covid, părinții trebuie să trateze situația ca în cazul oricărei infecții virale acute.

În caz de gripă, adenovirus, rinovirus sau oricare altă viroză respiratorie, copiii care suferă de boli congenitale, au imunitatea redusă sau suferă de alergii pot dezvolta forme mai grele de boală sau complicații.

La ora actuală, nu mai există îndoială: dacă copilul dumneavoastră se va îmbolnăvi de Coronavirus, există 50% probabilitate că nici nu veți ști că este infectat pentru că nu avea niciun simptom”, afirmă Dr. Komarovsky.

,,Probalitatea că cel mic va face o formă ușoară de viroză, cu o temperatură nu prea mare, este una înaltă”, mai spune medicul.

Totodată, medicul a vorbit despre riscul răspândirii Coronavirusului de către copii:

,,Cu cât copilul e mai mic, cu atât e mai scăzută probabilitatea de răspândire a virusului. În cazul copiilor de vârstă preșcolară – sunt cazuri unice în lume, care încă necesită să fie dovedite științific.

În mare parte, la ora actuală se consideră că copiii cu vârsta de până la 10 ani nu joacă un rol important în transmiterea Covid-19, afirmă Dr. Komarovsky.

Copiii mai mari, adolescenții, pot transmite virusul.

În principiu, nu există cazuri confirmate de transmitere a virusului la copiii preșcolari. Astăzi este general acceptat faptul că copiii sub 10 ani nu sunt purtători ai coronavirusului.

Utilizarea acestor cantități uriașe de dezinfectanți are ca rezultat dezvoltarea multor bacterii rezistente, ceea ce este un lucru la fel de rău”, a mai spus medicul.

Puteți urmări interviul integral, mai jos:

Bloggerița Maggy Platon, în așteptarea fetițelor gemene! Imagini emoționante alături de fiu și soț

Bloggerița Maggy Platon urmează să devină din nou mămică! De această dată, emoțiile sunt duble, deoarece tânăra mămică este însărcinată cu gemene. Pentru că se apropie momentul culminant, Maggy și-a dorit o ședință foto alături de fiul și soțul ei. Așa că, iată câteva din ultimele poze cu burtica rotunjoară!

Bloggerița a dezvăluit cum se simte în perioada specială din viața ei.

“Ohhh, fetele mele, de-ați ști cât de mult vă aștept!

Al treilea trimestru este foarte greu, nu că aș fi trecut ușor prin celelalte, dar acum răbdarea mea e la limită deja.

Dar, a mai rămas puțin, încă puțin… ❤️”, a menționat Maggy, pe Instagram, postand și câteva fotografii din cadrul sesiunii foto, în care își arată burtica.

Tânăra mămică a ales deja și numele pentru cele două fetițe, iar ințialele acestora sunt ,,S” și ,,M”.

Magdalena Munteanu, cunoscută pe comunitatea de pe Instagram ca maggy.platon, a devenit mămică pentru prima dată pe 15 septembrie 2019.

Maggy Platon este urmărită de peste 75 de mii de abonați pe Instagram. Bloggerița își surprinde urmăritorii cu postări despre modă, stil sănătos de viață, parenting și călătorii.

mamaplus

Fiul Lucianei Spînu a împlinit o lună. Interpreta a publicat o poză emoționantă

Interpreta Luciana Spînu a devenit mămică a doua oară pe 23 martie. Cuprinsă de emoții maxime, tânăra mamă a dezvăluit o fotografie adorabilă cu bebelușul ei, căruia i-a ales numele Marius.

mamaplus

Luciana a scris și un mesaj emoționant:

“Puiul nostru, astăzi are o lună !
Universul a vrut ca noi sa facem cunoștință mult mai devreme decât ne-am așteptat, și venit ca o minune și chiar cred ca ești minunea noastră…
Apariția ta în viața noastră a adus atâta liniște, culoare, magie, recunoștință… nu am cuvinte…
Atâta fericire și pentru Stelian… mă topesc când văd cât de tare te iubește și cu câtă gingășie te ,,drăgostește”.
Voi sunteți forța aripilor mele, voi sunteți zâmbetul meu, sunteți TOTUL  meu… 
Să crești mare, Marius!
Îngerașii noștri, să ne fiți sănătoși, că de restul o să avem noi grijă!”, a scris Luciana Spînu, pe Facebook.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi floare

Amintim că interpreta mai are un băiețel, pe nume Stelian, din căsnicia cu regretatul muzician Dorin Ieșeanu.

Dorin Ieșeanu și-a pierdut viața din cauza Covid-19, la doar 33 de ani.

După o perioadă plină de durere în care cerul s-a prăbușit efectiv peste ea, tânăra interpretă Luciana Spînu a găsit puterea de a se ridica de jos și a mai crede în iubire și în visul de a avea din nou o familie.

sursa foto: Facebook/Luciana Spînu

Părinții adoptivi vor fi obligați să le dezvăluie copiilor secretul adopției. Țara europeană care emite legea

Guvernul Estoniei, țară membră UE, intenționează să modifice Legea familiei pentru a-i obliga pe părinții adoptivi să le dezvăluie copiilor faptul că nu sunt părinți naturali, arată news.err.ee.

Cum spunem copilului că este adoptat? Sfatul psihologului

Potrivit sursei citate, în actuala legislație, copiii adoptați vor afla despre acest fapt doar dacă persoanele care i-au adoptat decid să-l împărtășească. Dacă părinții adoptivi ai unui copil nu reușesc să spună nimic, este posibil să nu afle că au o altă familie biologică undeva.

Irje Tammeleht, oficial din Ministerul Afacerilor Sociale, a spus că în prezent este posibil ca un copil să aibă amintiri despre o altă familie, în timp ce părinții adoptivi pot decide să nu împărtășească nicio informație.

Dacă ar fi aprobată, legea ar oferi tuturor copiilor adoptați dreptul de a cunoaște că sunt adoptați, părinții adoptivi fiind îndemnați să discute problema mai devreme decât mai târziu.

Helen Jõks, responsabilă cu politica privind drepturile copilului la minister, a spus că încă se discută care ar fi momentul în care părinții adoptivi ar trebui să spună copiilor despre părinții lor biologici. O opțiune este de a stabili o anumită vârstă până la care copiilor trebuie să li se spună. O altă variantă este ca părinții să o aducă de îndată ce se consideră că este rezonabil, cum este în Norvegia, de exemplu.

sursa: www.ziare.com

Raionul Cimișlia a intrat în carantină totală. Restricțiile introduse de autorități
Articolul anterior
Medicul Adrian Belîi: ,,Principala sursă de transmitere a Covid-19 o reprezintă tinerii infectați asimptomatici, care nu respectă măsurile de protecție, și pseudo-purtătorii de mască”
Articolul următor